Skocz do zawartości

coś na temat HONDY CBR 1000F (dual)

Gość arti
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Litr pojemności i 136KM trzeba nakarmić, znajomy ma to cudo i złopie mu średnio 8l/100km, wiadomo, że nie jeździ tym jak emeryt i często przekracza 120km/h. Z tego co mówił, to rekord w spalaniu ustanowił na poziomie 6,5l/100km w trasie, a przy ostrym pałowaniu po mieście wyżłopała mu 10l.

Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :)

temat tego motocykla już nie raz pojawiał sie na forum.

http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56426...26,2667363.html

http://www.chudzikj.republika.pl/CBR1000F.htm

tu masz dwa linki na temat CBR1000F, a nastepnym razem skorzystaj z funkcji "szukaj" , takie małe koło albumu i wylogowywania.

PZDR

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

cześć,

jeżdżę cbr od 2 lat. jest to co prawdz sc 21 AD 87, czyli model nieco wczesniejszy ale gzneralnie od strony mechanicznej różbnice AD 87 i AD 89 są niwielkie tyczą głównie (z tego co pamiętam) rozmiaru ogumienia i konstrukcji napinacza łańcucha rozrządu. Ogólnie: duże moto zarówno do turystyki jak i do jazdy nieco ostrzejszej. Psuć się nie chce specjalnie i w ogóle b. fajny motorek. Szerszy mój opis i fiszka i manuale na:

www.pmk-krakow.org

Jeśli jakieś ilnne pytania to na priv

Jacek

cześć' date='

jeżdżę cbr od 2 lat. jest to co prawdz sc 21 AD 87, czyli model nieco wczesniejszy ale gzneralnie od strony mechanicznej różbnice AD 87 i AD 89 są niwielkie tyczą głównie (z tego co pamiętam) rozmiaru ogumienia i konstrukcji napinacza łańcucha rozrządu. Ogólnie: duże moto zarówno do turystyki jak i do jazdy nieco ostrzejszej. Psuć się nie chce specjalnie i w ogóle b. fajny motorek. Szerszy mój opis i fiszka i manuale na:

www.pmk-krakow.org

Jeśli jakieś ilnne pytania to na priv

Jacek[/quote']

i o to mi chodziło, wielkie dzięx Hans

co do Korol, dzięki za linki ale czytałem je jak jeszcze mleko matki piłeś, chodziło mi o wypowiedzi użytkowników. Co do opcji szukaj to też szukałem i nic ciekawego nie znalazłem.

ja też kiedyś miałem, ale SC 21, przez 5 sezonów przejechałem na nim 45 tys km. i nic się w nim nie zepsuło, bezawaryjność 100 % dodatkowo bardzo wygodny (moja żona do dziś twierdzi, że najwygodniejszy z dotychczas posiadnych, poza Hayabusą), doskonały w prowadzeniu, dobre hamulce i zawieszenia, acha przepaliły się tłumiki, ale wówczas miał już na liczniku 70 tys. km, to miały prawo, co prawda w dzisiejszych realiach trochę mało dynamiczny, ale ja jestem już rozwydrzony

no i jeszcze pamiętam (bo sprzedałem go w 1998 r.), że spalanie też było na bardzo przyzwiotym poziomie nie bywało więcej niż 8 literków no 100 km

... naprawia się. :P

mapinacz łańcucha rozrządu (nowy kupowany w salonie dalera Hondy) to 285 PLN. Zmieniając napinacz zmień tez łańcuch rozrządu - 245 PLN.

Ogólnie jat to juz pisałęm parę postów temu: duże b. fajne moto które niespecjalnie chce się psuć. (oczywiście jak się ktos uprze to zaje*** wszystko...)

Większy opis + manual + fiszka:

www.pmk-krakow.org

pozdr

jest taki post nieco niżej, o następnym modelu tam też się wypowiadano o tym modelu (między innymi ja też) mogę powtórzyć się, że uważam, ze to dobry motocykl, a porównywanie go z TL, ZZR 1100, jest nieporozumieniem, to przecież zupełnie inne, poza tym, znacznie młodsze, konstrukcje, uważam, że jest to motocykl nieawaryjny, poza słabym układem wydechowym i rozrządem, przejechałem na nim, gdzieś około 40 tys. km bez żadnej awarii, a jak go kupowałem, to miał już 35 tys. km, uważam,że w tym przedziale cenowym, ten motocykl o ile jest w należytym stanie jest warty kupienia

Witam, może się przyda :(

Pozdrawiam

[ Dopisane: 14 ]

Jeszcze jeden link.

Tamten przez przypadek podwójnie mi się wkleił

sory za bałagan

http://uho.czelusc.tbg.net.pl/opisy/cbr1000f.htm

[ Dopisane: 14 ]

mogę powtórzyć się' date=' że uważam, ze to dobry motocykl, a porównywanie go z TL, ZZR 1100, jest nieporozumieniem, to przecież zupełnie inne[/quote']

Witam.

Jestem tego samego zdania co Krzysiek S !!!!!!!!!!

• 1 miesiąc temu...

Powiedzcie mi, czy mieliście kontakt z tym motocyklem. Chodzi mi o to jak sprawuje się w turystyce, czy ma zadowalające osiągi, czy może jest raczej z tytułem "sport" niż "turystyk"? Jak wygląda jego spalanie, czy ma jakieś często powtarzające się usterki, itp itd.

I czy różnica z cbr 1000f jest tylko wizualna, czy też techniczna?

Z góry dziękuję wszystkim za info.

• 11 miesięcy temu...

Witam po dłłłługiej przerwie.

Jakis czas temu zakupiłem nowy sprzęt CBR1000 z 93r.

Nawiąże kontakt ze "znawcami" tego modelu...

Dzis jedno pytanie-mam wersje zdławiona z Niemiec (w brifie wpisane 72kW/9000obr. czylli jakies 98KM).Jak moze być zdławiony ten motocykl?Wałki rozrzadu chyba nie...

Jakie dane musze podać żeby wiedzieć jak ją dławiono?Nr.ramy,oznaczenia gaźników?....Kto mi pomoże?Wiećej pytań odnosnie tego modelu w tygodniu;-)

pozdrawiam-Hondziarzy i nietylko