Izzy-MM Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Lobo oczywiście, że...... NIE :) A o wymienionych przez Ciebie sprawach musimy pomyśleć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 No wlasnie Lobo szuka sprzeta do dluzszych wyjazdow z pasazerka, tylko zapomnial spytac czy w gsr jest stelaz na kufry i mozliwosc zamontowania spacerowek i podgrzewanych manetek z fredzlami(niesmialy jest chlopak :) ). osiagi to sprawa drugorzedna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoasiaDH Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Pasażerce współczuję, można się wściec na tylnim siedzeniu, GSR jest okropnie niewygodny, siedzi się dużo wyżej niż kierowca i jest mało miejsca i twardo w zadek. Jedyny plus to podgrzewanie od spodu od wydechów. Choć może ja się wściekałam, że ktoś prowadzi mój sprzęt :icon_razz: Bo dla mnie motocykl jest pojazdem jednoosobowym.Pozdrawiam, Joaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Gieniu, a jak tam twoje postepy na torze? sa jakies? bo nie wiem, czy sponsor na 2008 bedzie cie chcial :biggrin: jak sie nie poprawisz :icon_razz: pozdro600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qgel Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Zgadzam się z JoasiąDH, moto super na miasto - na trasę też, tylko bagaż trzeba na bak lub tylne siodło (ja tak robię i jest OK. Do małego skrętu kiery już się przyzwyczaiłem. Mam niecałe 170cm i ledwo sięgam stopami do ziemi :D ale na razie nie myślę w ogóle o innym sprzęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szprytny Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Być może są to wadliwe egzemplarze. Wątpię aby firma decydowała się na wprowadzenie nowego modelu bez przeprowadzenia testów.Ja już się mocno napaliłem na to moto. No chyba że macie inne argumenty na nie lub zaproponujecie ciekawszego nakeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Kawasaki Z750, który jest dla mnie najładniejszym nakedem tak jak i Z1000 :D Później Yamaha FZ6 i Honda Hornet :icon_biggrin: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 eee tyle kasy za cos co ma opinie lamiacego sie ? Jeszcze Ci malo opini ? Lepiej brac cos pewnego i sprawdzonego. Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 polecam FZ6 naprawde fajna maszyna i według mnie wygladowo fajniejsza a silnikowo to to samo a co do ramy masz pewność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Earl77 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Co do GSR to na tyle na ile nim latałem (testowo) to silnik, skrzynia, ergonomia super. Radość z jazdy też. Wygląd-mi sie podoba. Natomiast te ramy...chyba rzeczywiście jest jakiś problem. Może sama z siebie Ci nie pęknie ale już po dzwonie istnieje taka możliwość. A z tego co wiem chyba takie cuda nie zdarzają się w innych modelach. Ale też GSR-a biorę pod uwagę...Pewnie gdyby nie rama to bym brał... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY-YR1 Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Witam, mam parę sprzętów w tym i gsxr 600 k6 i powiem Tobie , że rama mi nie pękła :flesje: , natomiast motorek ogólnie jest fajny tylko trochę słabowity , jeśli już ma być suzi to polecam 750 gsxr , też nim w tym roku śmigałem i byłem zadowolony bardzo fajne i płynne oddawanie mocy i lekutki , świetnie przekłada się w winklach . oczywiście do litra im trochę brakuje ale dla początkujących idealne sprzęty , choć jeśli miałbym wybierać najostrzejszą 600 to Yamaha R6 od roku 2006 , kręci do 18000 obr. i świetnie się ją prowadzi . pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qgel Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Witam, mam parę sprzętów w tym i gsxr 600 k6 i powiem Tobie , że rama mi nie pękła (...) czy napewno piszesz o tym samym (chodziło mi o GSR600, poza tym zrobiłem od czerwca już ponad 10000 i też mi rama nie pękła i jestem zajebiście zadowolony :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom.rider Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 (edytowane) To wygląda na wadę konstrukcyjną. Pęknięcie przebiega przez śruby, a dokładniej otwory w główce ramy, które:- zmniejszają przekrój, - działają jak karb, czyli powodują lokalne spiętrzenie naprężeń w materiale (efekt rysy na szkle, niby nic wielkiego, a szyba w tym miejscu pęka od razu). Taki karb nie ujawnia się natychmiast, ale dopiero po jakimś czasie, czyli na skutek zmęczenia materiału. Materiał pracuje ileś tam cykli, następnie się uplastycznia i pojawia się małe pęknięcie na skutek zmęczenia (osłabienia) materiału, które się powiększa, a na koniec dochodzi do rozerwania na całym przekroju.. :rolleyes: Jeżeli po roku eksploatacji pojawiają się takie historie, to co dopiero będzie w innych za kilka lat ;) I ciekawe jest to pęknięcie w dwóch miejscach - jednak dzwon? Może to być odosobniony przypadek, wadliwa seria, np. z powodu zbyt mocnego/słabego dokręcenia śrub, złej obróbki odlewu, ale takie rzeczy powinno się uwzględniać na etapie projektowania i testów. Nie jestem uprzedzony, i proszę nie strzelać, ale coś ostatnio Zuzie zaliczają kolejne wpadki z ramami. Można to diagnozować, ale co dzień/tydzień jeździć na badania chyba nie jest tym, czego szukasz. Pozdrawiam Tomek Edytowane 8 Listopada 2007 przez tom.rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baqu Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgadzam się lepiej brać coś bardziej znanego fazer? bandit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgadzam się lepiej brać coś bardziej znanego fazer? bandit? Mój post nie wniesie kompletnie nic, tak jak ten który teraz komentuję, ale ubawił mnie chopak ze Słubic.i Tu pytanie: GSR z lasu w Chinach jest? Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi