Limo Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Lime, zalales 12l do pustego baku, czy do rezerwy, czy jakos inaczej? Jak to liczysz? Z tego co pamietam zawsze pisales o takim niskim spalaniu, wrecz nieprawdopodobnie niskim.. Z tym ze tak na oko to moga niezle przeklamania wyjsc - moze rezerwe masz mniejsza niz myslisz, ponoc sa roznice! Sprawdzales kiedys od pelnego baku do pelnego? :biggrin: nie szukam dziury w calym tylko ciekawy jestem :biggrin:Zawsze po przelaczeniu na rezerwe przejezdzam jeszcze 50-60 km zanim zatankuje, zeby pomiar byl w miare wiarygodny. Benzyny zawsze w baku jeszcze troche jest, moze z pol litra, ale przy kazdym tankowaniu jest mniej wiecej tyle samo, tak ze moge to jakos sensownie policzyc. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 po regulacjach nieco poniżej 5, ale przy "swawolnej" jeździe letko powyżej 6 łykała :bigrazz:jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 4.3 do 5.5 l/100 kmPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Miasto 6,5 trasa 5 l/100km, predkosc 110-130km/h (trasa;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#Ares# Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Moja xj rocznik 1993 czy to trasa, czy miasto nigdy nie paliła więcej niż 5.5 l/100km. Trzeba było tylko pilnować regulacji. Kumplowi udało się zejść poniżej 5l/100km (Diversion r. 1996) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Do autora watku: Jak widzisz rozbieznosci sa dosc duze wiec duzo zalezy od tego na jaki egzeplarz trafisz i jak wyregulowany. Od siebie moge dodac ze u mnie spalanie troche spadlo po zalozeniu nowego filtra powietrza. Rowniez stan krocow jak i tych gum laczacych airbox z gaznikami ma wplyw na spalanie. (jak sa popekane szywne lub zle nasadzone to moto ciagnie lewe powietrze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss.g Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Do autora watku: Jak widzisz rozbieznosci sa dosc duze wiec duzo zalezy od tego na jaki egzeplarz trafisz i jak wyregulowany. Od siebie moge dodac ze u mnie spalanie troche spadlo po zalozeniu nowego filtra powietrza. Rowniez stan krocow jak i tych gum laczacych airbox z gaznikami ma wplyw na spalanie. (jak sa popekane szywne lub zle nasadzone to moto ciagnie lewe powietrze). ... dokładnie jak u przedmówcy ... moja przed regulacją poniżej 6,5 nie chciała zejść a zdarzyło się i 8 łyknąć ... zmieniłem filtry, sparciałe króćce i dałem do regulacji zaworów i gaźników i teraz potrafi poniżej 5l zejść ... Edytowane 24 Maja 2007 przez kriss.g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekbuli Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 wierzcie lub nie ale po wszelkich regulacjach wymianie napedu oleju świec i filtra jadąc z torunia do warszawy po przejechaniu 200 km spalanie wyszło 3,92 l/100 km przy jeżdzie 100-110 (w miare równo około 5500 obrótów/ min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maestro Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Gdy byłaem ja posiadaczem xj w wersji Nspalanie podobne jak u marekbull i nigdy mi nie przekroczyło 6 litrów... fakt faktem też nigdy nie piłowałem, żeby za każdym razem wskazóweczka na czerwone pole wskakiwała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nifelheim Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Dzieki wszystkim za odpowiedzi. obawialem sie troszke o spalanie bo jednak 6-7 litrów (jak tu i ówdzie piszą) to nie jest mało. W sumie po zakupie motocykla na bank będę robił wszelkie regulacje i wymiany części i płynów eksploatacyjnych, także mam nadzieję, że wszystko zagra ładnie. Pozdrawiam serdecznie :biggrin: :icon_evil: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 wierzcie lub nie ale po wszelkich regulacjach wymianie napedu oleju świec i filtra jadąc z torunia do warszawy po przejechaniu 200 km spalanie wyszło 3,92 l/100 km przy jeżdzie 100-110 (w miare równo około 5500 obrótów/ minJadac rowno w granicach 100km/h spokojnie mozna zejsc w okolice 4 litrow. Tylko ...po co? To nie rajd o kropelke (hehehe pamieta ktos jeszcze??) Dla mnie moto to glownie hobby i przyjemnosc z jazdy i nie ma wiekszego znaczenia czy spali 4 czy 6. Jak ktos chce byc super oszczedny powinien pomyslec o sqterku :icon_evil: .Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Po zmianie świec na Denso (zwykłe), spalanie spadło poniżej 5 l. Sporo zależy od stacji zna której się tankujemy. Niby niewielka różnica - a jednak. Widać to po obrotomierzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 więcek niż 5,5 mi nie spaliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nifelheim Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Już niedługo przekonam się ile pali moja XJtka. Pozałatwiam tylko papiren i jazda :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi