Skiba_gpz Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 witam pytanie do tych co kiedys mieli taki problem, otoz jak mozna usunac olej silnikowy z opony?czy sa na to jakies substancje, ktore usuna go a nie zniszcza oponki, dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Pierwszy raz smarując łańcuch nasmarowałem mocno oponkę. Usunąłem smar naftą ponieważ nie szkodzi gumie. Tobie tez polecam. Potem dla pewnosci przeleć wodą z mydłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Wytrzyj szmatką i przemyj Ludwikiem z ciepłą wodą. Co do nafty to nie jestem taki pewien, czy nie ma wpływu na właściwości gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 ty no czym bys nie umyl to bedzie ok. opona jest "oil and chemical resistant". to nie siemering. mozesz spokojnie przemyc benzyna Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtXV Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 witampłyn do naczyńpozdrawiam Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Pierwszy raz smarując łańcuch nasmarowałem mocno oponkę. Usunąłem smar naftą ponieważ nie szkodzi gumie. Tobie tez polecam. Potem dla pewnosci przeleć wodą z mydłem....myć oponę naftą, przecież nafta jest "tłusta" :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Ręce opadaja jak się takie tematy czyta.Bez urazy! Weź chłopie wodę z płynem/szamponem samochodowym i umyj oponke.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Ja tam uzywalem szmatki + benzyny ekstrakcyjnej. Zadnych zmian wlasciwosci oony nie zauwazylem :icon_mrgreen: Sorry ale niby jak mialoby do tych zmian dojsc jak beznyna momentalnie odparowala. Nie zanuzylem kola na kilka godzin w benzynie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 witam pytanie do tych co kiedys mieli taki problem, otoz jak mozna usunac olej silnikowy z opony?czy sa na to jakies substancje, ktore usuna go a nie zniszcza oponki, dzieki za info Jeśłi to tylna to najprościej będzie jak wciśniesz mocno przedni hebel, wbijesz jedynkę, wkręcisz na jakieś 8 tys. obrotów i puścisz sprzęgło - powinno pomóc :) :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XL125 Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 ta.. Uno to jesli chodzi o zmywanie oleju naftą to najgłupszy pomysł jaki słyszałem (bez urazy) bo tak jak ktoś tu wspomniał to nafta jest tłusta, jak najbardziej. Myślę że Woda i płyn do naczyń będa idealne bo płyn do naczyń jest odtłuszczający i na 100% nie zaszkodzi oponie. JAranie kapcia to też niezbyt ;] uznajmy to jako żart :) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 ja rozpuszczalnikiem(nitro chyba???) jakims zmywalem i nie zauwazylem zadnych pekniec na oponie czy innych cudów :) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Russian Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Zdecydowanie najlepszy sposob na usuniecie oleju to plyn do mycia zaciskow hamulcowych.Na jednych zawodach motocyklowych polecial mi olej z lagi na opone. Plyn do czyszczenia zaciskow zdecydowanie dal rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebazaz Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Moim zdaniem runda po piachu lub szutrze załatwi sprawę.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi