Golas Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Czesto slychać o róznych wyścigach motocyklowych, jak też od niedawna nawet skuterzysci wrzucili też tam swoje pięć groszy... Ja proponuje żebyśmy my jako weterani ( zkoszowani oczywście ) stworzyli coś, załóżmy na torze w poznaniu wyścicig weteranów z koszem. Tu nie liczy się szybkośc tylko technika i zgranie się dwóch osób na jednym motocyklu... Załoga Pojazdu to 2 osoby, startujące w klasach: - Junak Sidecar ( Junaki z Koszem ) - Boxer Sidecar ( Niemieckie i Radzieckie z koszem ) - Open Weteran Sidecar ( każdy, motocykl z koszem, starszy niż 25 lat ) Oczywiście równolegle z wyścigiem, zlot miłośników pojazdów dawnych ( starszy niż 25 lat ) Co o tym myślicie, wiem że to czysta fantazja moja, ale warto się nad tym bliżej zastanowić, a może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Pomysł fajny - ale granicę wieku pojazdów proponuję zmienić - tak na 30 lat minimum - lub na wyprodukowane do końca lat 70-tych; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 załóżmy na torze w poznaniuWszyscy tam pozasypiają :icon_twisted: . Trzeba będzie przed zakrętem budzić pasażera w koszu. Nie lepiej jakiś tor kartingowy, albo w ogóle teren? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Witam!Tak się składa, że w Lublinie w dniach 26-27 maja 2007 roku, przy okazji zawodów Super-Motoorganizowanych przez KM 'Pionier" odbedzie się próba zainicjowania Wyścigów Motocykli Zabytkowych. :) Inicjatorem jest grupa ludzi organizujących Lubelski Rajd Weteranów Szos. W krótce szczegóły na stronie rajdowej. I choćby na starcie miało stanąć tylko dwa motocykle i być może nie dojedzie żaden, to impreza odbędzie się.Chyba, że będzie mocno "rzucać żabami" - wtedy nie podejmiemy ryzyka.Ale ponieważ impreza ma się odbywać dwa dni, jest szansa, że się uda. Co do klasyfikacji, punktacji i regulaminu biegów Old-Timer Bike i warunków udziału - prace nad tym trwają.Do zobaczenia zatem na starcie :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Cholera, że też takie imprezy jak u Ciebie Skrzydlaty są wtedy kiedy nie mogę ;( Chętnie przyjechałbym swoja WSKą125 z 68, co to dla niej te 120 km... AAA tylko dlaczego znów termin nie taki jak trzeba, kiszka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Cholera, że też takie imprezy jak u Ciebie Skrzydlaty są wtedy kiedy nie mogę ;( Chętnie przyjechałbym swoja WSKą125 z 68, co to dla niej te 120 km... AAA tylko dlaczego znów termin nie taki jak trzeba, kiszka Nie widzę problemu, aby zapakować motóra na przyczepe i wio.Pośmigać i wrócić, być może z nagrodą :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 no kurcze... moja MZ ma 29 lat:P Ale pewnie z racji tego co jest w silniku niedopuscilibyscie mnie na tor:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Wueska ty najpierw dojedz na zlot tym swoim super sprzetem a pozniej martw sie czy cie zakwalifikuja... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Wueska ty najpierw dojedz na zlot tym swoim super sprzetem a pozniej martw sie czy cie zakwalifikuja... :notworthy:Już po weekendzie będzie regulamin wyscigów na stronie.Niestety pomysł i realizacja jest szybka, a wszystko musi być profesjonalnie. Na pewno do jazdy nie zostaną dopuszczone pojazdy 'znaczące teren'.A to z uwagi na bezpieczeństwo, chcemy się bawić, a nie pozabijać siebie i motocykle :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) Tu bedzie problem, bo wiekszosc prawdziwych staruszkow zaprojektowano tak zeby "znaczyly teren".Przez "znaczenie" nie rozumiem kaluzy oleju pod motocyklem po 10 min postoju :). Adam M. Edytowane 18 Maja 2007 przez Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Co jest grane!? Wszystkie impry odbywaja sie na południowym wschodzie? i nigdzie indziej czy co? Cos mi sie zdaje sledzac dyskusje ze ciezar posiadaczy rusków leci na wschodnia sciane:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 (edytowane) :clap: No to już wiemy, prawie wszystko...Szczegóły dotyczące Wyscigów Motocykli Zabytkowych - SUPER-VETERAN Lublin 2007 na Stronie RajdowejRegulamin, Warunki Udziału i Rozkład Jazdy.Gorąco zapraszamy do udziału i dopingu. :biggrin: Edytowane 20 Maja 2007 przez skrzydlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi