cyborg78 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 To jest forum motocyklistow a nie laikow.. Takie pytania to zadawaj na jakims forum komputerowcow czy cos. Jezeli ktos nie majacy bladego pojecia o mechanice, czesciach maszyn i przyrzadach pomiarowych zabiera sie za restauracje radzieckiego boksera (czy jakiegokolwiek innego motocykla) liczac wylacznie na pomoc na forum z kazda pierdolka, to nic dobrego z tego nie wyjdzie. Przede wszystkim dla motocykla. Pozdrawiam i na poczatek radze "liznac" nieco teorii (jest takie cos jak ksiazki), na pewno ci sie przyda a nam oszczedzisz calej masy lamerskich pytan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tRevor Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Jak już liznę nieco teorii i dowiem się dlaczego w oryginalnej instrukcji nie jest opisane łożysko, które wyjąłem z silnika i dokupiłem nowe na jego wzór to koniecznie dam Tobie znać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Zaczynasz dopiero przygode z radziecka mysla techniczna.. Nie raz jeszcze sie zdziwisz, nie zawsze to co jest w "ichniej" instrukcji jest prawda, oraz nie zawsze to co znajdziesz w motocyklu przywiezionym ze wschodu jest oryginalne i takie jak powinno byc. Ale to tylko taka mala dygresja, zycze cierpliwosci i dystansu do motocykla oraz do tego co tu (nie raz) uslyszysz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) http://www.wild-sovietboxer.yoyo.pl/index_pliki/Page3361.htm przyda ci sie. Goska interesuje cie lozysko typ 6207 na wal do silnika dolnozaworowego (K-750) Dniepr Mt-12 to jedyny dolniak pod ta nazwa. Edytowane 3 Lutego 2009 przez wild Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Wild, 6207 jezeli juz;) Bez urazy ale te symbole ktore masz na stronie nie sa zgodne z Polskimi Normami (ani innymi wspolczesnymi), wypadaloby to poprawic Jezeli juz wchodzisz w takie szczegoly na stronce to katalog lozysk w raczki i heja naprawiac bledy ;) Edytowane 3 Lutego 2009 przez cyborg78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Przypomne ze ruskie robili w/g normy DIN jesli sie nie myle a my polacy mamy PN a w europie jest juz ogólnoswiatowa norma, nie wiem jaka, wiec nie ma dziwne ze ruskich łozysk nie ma w katalogach polskich czy japońskich i na odwrót mimo ze maja takie same wymiary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 wiem, ze w polskich odpowiednikach jest "6" na poczatku - to bylo swiadome posuniecie. mniej jednak wymiary sie nie zmieniaja. ;) poprawie, gdy bede miec dostep do serwera. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 to kto robil wg normy gost ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Dokladnie, cos ci sie pomylilo Granat, norma DIN to norma niemiecka (Deutsches Institut fur Normung) a ruscy mieli swoja norme Gost.. A co do 6 na poczatku Wild to oczywiscie wystepuje ale tylko w lozyskach kulkowych, dla innych typow lozysk zarezerwowane sa juz ine cyferki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) Japońskie - Koyo, rozmiar 75 x 25 O 6. Majster w sklepie zmierzył i zważył oryginał i dał coś takiego właśnie. Zerkam właśnie w instrukcję do MT12 i tam nie ma takiego wymiaru łożyska... Rozmiar to rozumie ale od kiedy lozyska kupuje sie biorac pod uwage wage lozyska? MOze to jakas nowa teoria? Jak już liznę nieco teorii i dowiem się dlaczego w oryginalnej instrukcji nie jest opisane łożysko, które wyjąłem z silnika i dokupiłem nowe na jego wzór to koniecznie dam Tobie znać... Pewnie jet napisane o tym lozysku w intrukcji tylko skad mozez wiedziec jak nie masz suwmiarki albo nie umiesz "czytac" jezyka technicznego. Albo po prostu brakuje Ci jednej strony ;) Wild, 6207 jezeli juz;) Bez urazy ale te symbole ktore masz na stronie nie sa zgodne z Polskimi Normami (ani innymi wspolczesnymi), wypadaloby to poprawic Jezeli juz wchodzisz w takie szczegoly na stronce to katalog lozysk w raczki i heja naprawiac bledy ;) Jak napisali te lozyska nie byly produkowane wedlug polskich norm. Wystarczy siegnac po jakis stary poradnik slusarza albo mechanika i sa w nich tabelki zamiennikow i rozmiarow lozysk od wchodniego brata i narmalno europejskich ;) Chciałem jeździć solówką, ale otrzymałem mglistą informację, że muszę dokupić inny dyfer, inny wahacz i kilka drobiazgów... Możecie mi nieco rozjaśnić sytuację? Z czym wiąże się odłączenie zaprzęgu i jazda solówą? Jak chcesz koniecznie jezdzic solowka to mam propozycje dla Ciebie wymianic sie dyframi i wahaczami. Dam Ci dyfer solowki w zamian na napedowca. Edytowane 4 Lutego 2009 przez Storm007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareczek804 Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Witam! Ma ktoś może namiar części do skrzyni K-650 bez wstecznego, poszukuje 2 przesuwki, 3 podkładki a na allegro od dłuższego czasu nikt nie ma.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Na allegro swiat sie nie konczy, zapytaj handlarzy (chociazby Skwarki albo Kokota), a podkladki mozesz zlecic zakladowi slusarskiemu do dorobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Na allegro swiat sie nie konczy, zapytaj handlarzy (chociazby Skwarki albo Kokota), a podkladki mozesz zlecic zakladowi slusarskiemu do dorobienia Podobno zdazany do tego ze czego nie ma w internecie to znaczy ze to w ogole nie istnieje ;) Kolega jest ze Szczecina to ma tez pod nosem Oldtimer Garage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Na allegro swiat sie nie konczy, zapytaj handlarzy (chociazby Skwarki albo Kokota), a podkladki mozesz zlecic zakladowi slusarskiemu do dorobienia Chcesz zeby zapłacił tyle co za cały motocykl? Mareczkuktóryśtamset -pokaz o które podkładeczki chodzi, o które przesuwki, to może jakiś dobry wujek z forum zobaczy czy naprawdę tego potrzebujesz, skąd to wziąć lub sam znajdzie ci w swojej rupieciarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Chcesz zeby zapłacił tyle co za cały motocykl? Hmm... Wiesz, zachcialo sie ruska to trzeba byc majetnym;) Nie ma kasy to mogl kupic nowego Japonczyka-one (ponoc) sie nie psuja ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi