prince Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Który cylinder się bardziej grzeje w rusku?? Ten który aktualnie pracuje xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Czy są jakieś miejsca na motorze (M-72) z których mniej wiecej można odcztać rocznik?? Nie chodzi mi o tabliczka znamionowa, bo akurat takiej nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzel Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 W emce rok produkcji masz (chyba) wybity na silniku (ale też niewiadomo czy nie zostal zmieniony) raczej musisz patrzeć na różne części i szukać w jakiś mediach kiedy zostaly one zmieniane, modyfikowane, itp Ja na kaśce daty miałem nabite, m.in na prądnicy, ręcznym przyśpieszaczu zapłonu, automacie stopu, gaźnikach, odbłyśniku reflektora, liczniku i pewnie na jeszcze innych gadżetach których sobie teraz przypomnieć nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 no u mnie np w uralu sa jakies resztki oznaczen na bloku silnika (lewa strona pod pradnica). Jest tam jakas 70 co pasuje do rocznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 OK dzięki. Już wiem z czym mam do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter_gpz Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Dostane gdzies sprezyny do przodu do K750?? Po rozebraniu 1 lagi sprezyna sklada sie z 4 kawalkow :buttrock: ...polamana ;/ Pamietam cos byla kiedys rozmowa o sprezynach ale nie moge tego odszukac. Moze wie ktos lub sam ma do odsprzedania? Pozdrawiam pioter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 OK dzięki. Już wiem z czym mam do czynienia. ale zdajesz sobie sprawe ze to jest mozliwe kiedy masz cały i orginalny motór, a nie składak? albo remontowany w pobliskim kołchozie? bo wtedy mozesz miec kilka róznych roczników maszyny, generalnie na ramie to nawet numerów nie ma(fabrycznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 piotrek- ten leszek, do ktorego ci dalam namiary ma sprezyny- jak nie to sprowadzi- 15zl szt.... (jakos tak) Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 ale zdajesz sobie sprawe ze to jest mozliwe kiedy masz cały i orginalny motór, a nie składak? albo remontowany w pobliskim kołchozie? bo wtedy mozesz miec kilka róznych roczników maszyny, generalnie na ramie to nawet numerów nie ma(fabrycznie) Oczywiście zdaje sobie sprawe. 100 % nie jestem pewny czy jest to jedne super komplet. Jej historia jest po prostu nie znana. Ale wszystkie blachy miały jeszcze fabryczny kolor ukrytu po 5-ma warstwami innej farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Oczywiście zdaje sobie sprawe. 100 % nie jestem pewny czy jest to jedne super komplet. Jej historia jest po prostu nie znana. Ale wszystkie blachy miały jeszcze fabryczny kolor ukrytu po 5-ma warstwami innej farby.Raczej przyjął bym ze na pewno nie jest to komplet oryginalny. Sorry - takie były czasy . Jak skrzynia była do naprawy to zanosiło się jedną i od razu dawali kolejną ewentualnie nabijając numery ze starej . Nikt się wtedy nie pie****ił z takimi rzeczami . Jeszcze tak w ramach ciekawostki a propo numerów nasi przyjaciele ze wschodu znudzeni parę lat temu nabijaniem gwiazdek na częściach kaczek zaopatrzyli się w nowe numeratory ze znaczkiem BMW w kółku. Wygląda podobnie oprócz tego ze w oryginale to był nadlew^^ . Stosują na częściach do emki ale jak się rozpędzą to pewnie na dnieprach też zobaczymy xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 30 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 I na uralach-ciezarówkach:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 (edytowane) ..dzisiaj przytargalam do domu swoja lampe z kaski (wczesniej mialam ze starego dniepra tzn na 4 wejscia kontrolek) bo chcialam ja zlozyc w koncu :icon_eek: co sie okazalo.. owe kontrolki z tam tej lampy sa za duze o jakis 1mm, tak ze w polowie sie blokuja. heh niby nic takiego a robi problem. :banghead: btw- czy sie nie myle przy tej wypowedzi? jak tak to poprosze o sprostowanie. Goska Edytowane 30 Października 2007 przez wild Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 ktoś cpś wspominał o wzmacniaczu iskry? co to tak iego jak działa? i czy jest to coś warte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 To jest tzw. tranzystor wzmacniający iskre, poprzez niego obniża przepływ prądu przez przerywacz, napięcie postojowe jest znikome, styki się nie przepalają, przerwe na świecy trza ustawić na 1mm, a iskra jakby konia zabiło. Sprawdza się i warto inwestować, od razu zmienia sie charakterystyka pracy, gdyż ruskie moto zapłony mają średniej jakości. Montujesz to pomiędzy cewkę i przerywacza. Od razu możesz wywalić kondensator, gdyż będzie nieużyteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAQUB Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Ja takie coś mam zamontowane w moim Dnieperku, przerwa na świecy pomiędzy elektrodami 1mm, iskra ma kolor jasno niebieski i grubość ok 1mm, jak zdejmę jedną fajkę ze świecy i na przykład trzymam manetkę gazu to zostaje porażony, taka jest tego moc. Ale mam takie pytanie, wie może ktoś gdzie można dostać taką przejściówki żeby można było zamontować gaźniki od Jawy TS350 do ruskiego swoucza to znaczy do Dnieperka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi