Skocz do zawartości

Sposoby na renowację halogenów

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator

Joł.

Zanabyłem do swojego starego BMW halogeny dalekosiężne Boscha. Wyjątkowa piękna rzecz. Duże, chromowane, naprawdę ładne.

Niestety, jeden jest przeżarty na wylot. Spec od renowacji reflektorów nie podjął się zadania, gdyż obróbka cieplna, jakiej poddaje zardzewiałe odbłyśniki, zjadłaby wnętrze do końca.

Jestem więc skazany zrobić to samemu.

Odbłyśnik jest przeżarty rdzą, są dziury na wylot.

Czy ktoś reanimował kiedyś wnętrze reflektora i może pomóc?

Proszę nie mówić - kup podobną lampę i przełoż, bo gdyby to było takie proste już dawno bym to zrobił.

Dodam, że dysponuję dobrej jakości chromem w sprayu i ew. mogę się nim posłużyć.

Dzięki za pomoc.

pzdr

Widzialem na allegro- ktos sie oglaszal ze przeprowadz renowacje wkladow.

Jak nie pozostaje kupno nowego wkladu- koszt chyba z 300 zl za 1 szt(tyle kosztowalo do motocykla BMW R 90 S z 1975 roku, a mysle ze do samochodu tez beda mieli. Pozdr. Janek.

• Administrator
Jak nie pozostaje kupno nowego wkladu- koszt chyba z 300 zl

Janek daj pokój, tyle kosztują dwa sprawne...

nie masz jakiegoś speca u siebie, który wyklepał by wkład z ciękiej blachy?

No no, można by poszukać...

Porobię zdjęcia na dniach.

pzdr

Joł.

Zanabyłem do swojego starego BMW halogeny dalekosiężne Boscha. Wyjątkowa piękna rzecz. Duże, chromowane, naprawdę ładne.

Niestety, jeden jest przeżarty na wylot. Spec od renowacji reflektorów nie podjął się zadania, gdyż obróbka cieplna, jakiej poddaje zardzewiałe odbłyśniki, zjadłaby wnętrze do końca.

Jestem więc skazany zrobić to samemu.

Odbłyśnik jest przeżarty rdzą, są dziury na wylot.

Czy ktoś reanimował kiedyś wnętrze reflektora i może pomóc?

Proszę nie mówić - kup podobną lampę i przełoż, bo gdyby to było takie proste już dawno bym to zrobił.

Dodam, że dysponuję dobrej jakości chromem w sprayu i ew. mogę się nim posłużyć.

Dzięki za pomoc.

pzdr

Nie wiem jak bardzo dazysz do ich orginalu???? Ale jesli zalezy ci glownie na tym by dzialaly ,to naklej na silicon wysokotemperatupowy podobnego profilu drugi odblysnik (wiesz,tak miska w miske) moze byc nawet troche mniejszy i tak tego nie widac a dziala. Wyprobowalem to kiedys w AWO. A chromy w sprayu :)