Administrator Dominik Szymański Opublikowano 30 Stycznia 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Joł. Zanabyłem do swojego starego BMW halogeny dalekosiężne Boscha. Wyjątkowa piękna rzecz. Duże, chromowane, naprawdę ładne. Niestety, jeden jest przeżarty na wylot. Spec od renowacji reflektorów nie podjął się zadania, gdyż obróbka cieplna, jakiej poddaje zardzewiałe odbłyśniki, zjadłaby wnętrze do końca. Jestem więc skazany zrobić to samemu.Odbłyśnik jest przeżarty rdzą, są dziury na wylot. Czy ktoś reanimował kiedyś wnętrze reflektora i może pomóc?Proszę nie mówić - kup podobną lampę i przełoż, bo gdyby to było takie proste już dawno bym to zrobił. Dodam, że dysponuję dobrej jakości chromem w sprayu i ew. mogę się nim posłużyć.Dzięki za pomoc. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Widzialem na allegro- ktos sie oglaszal ze przeprowadz renowacje wkladow.Jak nie pozostaje kupno nowego wkladu- koszt chyba z 300 zl za 1 szt(tyle kosztowalo do motocykla BMW R 90 S z 1975 roku, a mysle ze do samochodu tez beda mieli. Pozdr. Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 A nie masz jakiegoś speca u siebie, który wyklepał by wkład z ciękiej blachy?Jeśli to są okrągłe halogeny, to nie powinno być dużego problemu. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Szalone pomysły. Zamieść zdięcie żeby było wiadomo o czym gdybamy. Mam pomysła - ale nie wiem jak jest z realizacją takich projektów w innych miastach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Administrator Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Jak nie pozostaje kupno nowego wkladu- koszt chyba z 300 zl Janek daj pokój, tyle kosztują dwa sprawne... nie masz jakiegoś speca u siebie, który wyklepał by wkład z ciękiej blachy? No no, można by poszukać... Porobię zdjęcia na dniach. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Hmmm.... ja bym spróbował to zalutować, wygładzić papierem, później wypolerować. A na końcu pokryć srebrzanką - taką prawdziwą do reflektorów, chociaż to spec powinien zrobić - po prostu zrobi to lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterro Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Joł. Zanabyłem do swojego starego BMW halogeny dalekosiężne Boscha. Wyjątkowa piękna rzecz. Duże, chromowane, naprawdę ładne. Niestety, jeden jest przeżarty na wylot. Spec od renowacji reflektorów nie podjął się zadania, gdyż obróbka cieplna, jakiej poddaje zardzewiałe odbłyśniki, zjadłaby wnętrze do końca. Jestem więc skazany zrobić to samemu.Odbłyśnik jest przeżarty rdzą, są dziury na wylot. Czy ktoś reanimował kiedyś wnętrze reflektora i może pomóc?Proszę nie mówić - kup podobną lampę i przełoż, bo gdyby to było takie proste już dawno bym to zrobił. Dodam, że dysponuję dobrej jakości chromem w sprayu i ew. mogę się nim posłużyć.Dzięki za pomoc. pzdrNie wiem jak bardzo dazysz do ich orginalu???? Ale jesli zalezy ci glownie na tym by dzialaly ,to naklej na silicon wysokotemperatupowy podobnego profilu drugi odblysnik (wiesz,tak miska w miske) moze byc nawet troche mniejszy i tak tego nie widac a dziala. Wyprobowalem to kiedys w AWO. A chromy w sprayu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Chrom w sprayu nadaje się do d.....y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi