Olsen Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Czy ktoś mi może doradzić, w jaki sposób najlepiej pozbyć się naklejek z plastikowych elementów, nie powodując uszkodzenia tych drugich (jak to ma często miejsce przy zdzieraniu/zeskrobywaniu naklejek)? Chcę pozbyć się pewnej nalepki ze skutera, stąd moje pytanie. Z góry dziękuję za wszelkie porady. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Słyszałem o metodzie podgrzania naklejki suszarka do włosow. Potem usuwasz sam klej z plastyku. Tutaj potrzebny moze byc dobry detergent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 ja mam taki problemik bo usunąłem naklejki 600r z boczków i kurde został odstajacy klej i ni huhu nie idzie tego niczym zmyc, ma ktos jakies pomysly? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lambada34 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 ja mam taki problemik bo usunąłem naklejki 600r z boczków i kurde został odstajacy klej i ni huhu nie idzie tego niczym zmyc, ma ktos jakies pomysly? Witam, spróbuj namoczyć pończoche w benzynie extrakcyjnej, i czyść aż do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Jak podgrzewasz suszarką to musisz podgrzać "w sam raz", najlepiej po trochę i powoli ale zdecydowanie odrywaj to klej nie zostanie.Sam klej też podgrzej suszarką i po trochę czystym czymś ścieraj, troszkę pracochłonne i wkurzające ale daje efekty. Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Klej można jakimś rozpuszczalnikiem zmyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 kleju nic nie rusza ;) juz boczek do okola kleju bielutki a on nadal sie trzyma jeszcze spróbuje z zuszarka Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Jeżeli nic już nie pomoże to ja bym zrobił to wodnym papierem 1500/2000 na klocku z korka a potem polerka tego właśnie miejsca pastą gąbką na szlifierce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Wszelkie rozpuszczalniki magą zniszczyc plastykowe elementy moto . Ja do usuniecia naklejki z szyby a potem pozostałego kleju uzyłem pianki w sprayu do czyszczenia. Był to silny detergent i pozwolił na odstanie kleju przy silnym pocieraniu szmatką . Zeszło bez uszkodzenia powierzchni.Tą pianka usuwałem tez klej po winetach z szyby w samochodzie gdy benzyna i inne rozpuszczalniki nie dały rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-z Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 a ja zerwałem naklejkę a bagażnika suszarką i potem pozostały klej pastą polerska potraktowałem i w kilka sekund kleju nie było :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Wszelkie rozpuszczalniki magą zniszczyc plastykowe elementy moto . Ja do usuniecia naklejki z szyby a potem pozostałego kleju uzyłem pianki w sprayu do czyszczenia. Był to silny detergent i pozwolił na odstanie kleju przy silnym pocieraniu szmatką . Zeszło bez uszkodzenia powierzchni.Tą pianka usuwałem tez klej po winetach z szyby w samochodzie gdy benzyna i inne rozpuszczalniki nie dały rady. zaden rozpuszczalnik po chwilowym kontakcie z farba jej nie zmyje mowie oczywiscie o normalnym lakierze motocyklowym a nie takim w spreyu jak zmywam naklejki to uzywam normalnego rozpuszczalnika i nic sie z platikami nie dziejenie ma takich klejow zeby rozpuszczalnik chlorokauczukowy jej nie złąpał Edytowane 26 Grudnia 2006 przez zoltecek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Cześć.Pracowałem jakiś czas w myjni samochodowej, i bardzo często zrywałem naklejki z różnych aut. Gorąca woda(ok 90 st.), karcher, i ostrożnie pod dużym kątem średnim ciśnieniem.Powoli powinna zejść. Ale bezpieczne jest to wówczas, gdy lakier nie ma ognisk korozji, i jest solidny (a nie jakieś zaprawki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_vip Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 ja całe plastiki w DR600 wyczyściłem rozpuszczalnikiem i jakoś nic mi sie z nimi nie dzieje. Teraz znowu przyszedł czas czyszczenia bo je troche zabrudziłem. ja całe plastiki w DR600 wyczyściłem rozpuszczalnikiem i jakoś nic mi sie z nimi nie dzieje. Teraz znowu przyszedł czas czyszczenia bo je troche zabrudziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egonon Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Użyj WD 40. Lekko oderwij nakrętkę z brzegu i tryśnij tam trochę WD. Ja tak oodklejałem naklejki z metalowego baku i dało to super efekt, nawet klej nie został na baku. Potem tylko wytrzeć na sucho i przemyś jakimś delikatnym szamponem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) A co jeśli naklejki fabrycznie zaraz po nałożeniu zostały potraktowane klarem ? Przecież zostaną ślady jak cholera ... :icon_mrgreen: Edytowane 7 Stycznia 2007 przez Z3US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi