Skocz do zawartości

Nowa XJR-a 1300!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Wprawdzie pewni ena forum niewielu jest użytkowników tego zacnego rumaka, ale postanowiłem napisać o w/w fakcie.

Widać, że i klasykę nieco trzeba zmieniać, żeby zdobywac klientów.

W nowej XJR-ce będzie już wtrysk, no i co mnie najbardziej boli jeden komin.

I jak zauważyłem znou mniej koników (98). U mnie juz ich było 106, a jak czytałem na forum w starszych modelach - 130.

Moment został taki sam.

Więcej info :

http://www.yamaha-motor-europe.com/product...p?view=overview

Acha. Z tyłu świecić bedą dwie okrągłe lampy a nie jak dotąd jedna pozioma.

Dziwi mnie troche, że nadal bedzie mieć 5 biegóe a są przecież w ofercie motocykle o poj. 125, 250, które mają 6.

bardzo ładny sprzęt :icon_arrow: klasyka i nowoczesność.

Co do biegów - zależy jakie madobrane przełożenia i jak wykorzystują moment i moc silnika. Nee zawsze więcej znaczy lepiej.

Pozdrawim,

kris

Edytowane przez Muminek

Poprzedni model bardziej mi się podoba.

O ile wtrysk paliwa jestem w stanie przeboleć, to pojedynczego komina i tego paskudnego tylnego światła nie :buttrock:

Edytowane przez Wicher

Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają...

Poprzedni model bardziej mi się podoba.

O ile wtrysk paliwa jestem w stanie przeboleć, to pojedynczego komina i tego paskudnego tylnego światła nie :)

Projektant powinien popełnić sepuku za ten jeden wydech!!! Co za durna moda na jeden wydech się ostatnio pojawiła.... :icon_eek: :banghead: :banghead:

Lepiej jakby zostały 2 wydechy. Jak klasyka to i symetria. A czemu nie włożyli wałka napędowego? Przecież mają kilka gotowych rozwiązań.

A ta akcesoryjna owiewka to juz totalna kicha.

http://www.yamaha-motor-europe.com/accesso...ccessoryId=4367

Edytowane przez Hun996

Lepiej jakby zostały 2 wydechy. Jak klasyka to i symetria. A czemu nie włożyli wałka napędowego? Przecież mają kilka gotowych rozwiązań.

A ta akcesoryjna owiewka to juz totalna kicha.

http://www.yamaha-motor-europe.com/accesso...ccessoryId=4367

O kurde...No paździerz straszny. Przypomina mi YBR125. Ktoś powinien dostać po łbie.

Czolem!

Jeden komin?

Dzizys...

Zabili ostatniego porzadnego japonskiego neoklasyka...

Chyba Panowie inzynierowie powinni rzucic okiem na nowego Nortona Commando, zeby sie nauczyc, jak buduje sie nowoczesne, acz o klasycznej linii motocykle...

Teraz to XJR juz sie niczym nie rozni od Bandita 1200 i CB 1300. Taka sama kupa.

Pozdrawiam