Blitz70 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Miałem wtedy 14 lat więc było to poważne moto ;) 1 Motorynka, i potem: 2 Romet Ogar, 3 CZ 175, i potem 20 lat żadnego sprzęta i... 4 Honda Shadow vt 750 C, i obecnie: 5 Honda Hornet 600 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shd Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Yamaha XJ6FA Diversion :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktanski Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Bandit 600s 1998 :D Cytuj Only biker knows why a dog sticks his head out of a car window. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzMarki Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Yamaha Tenere 600 1989 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glenroy Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Najpierw miało być coś klasy 500, ale z ciekawości karnąłem się FZS 600 2002r i jakoś tak wyszło, że przyjechałem nim do domu :biggrin:, jeszcze kilka dni i pierwszy rok stuknie :laugh:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel29 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 pierwsza wymarzona MZ150 ,puzniej KLE500, TENERE660,KAWASAKIZX6R,a obecnie YAMAHAXJ900...co dalej zobaczymy...pozdro.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil0155 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 (edytowane) Witam. Pierwsze moto Mz 150 , Mz 250, Java 350, Kawasaki Gpz 500 a teraz juz 5 lat przewy. W tym roku myśle nad honda 600 f4i ale kto wie co bedzie. Edytowane 19 Maja 2014 przez emil0155 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciowis Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Komar 3, a teraz Moto Guzzi Breva 750iE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapok Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 MZ 250CZ 350Jawa 350Kawasaki GPZ 500Kawasaki GTR 1400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Najpierw cała masa motorynek, rometów itp, potem ze 2 skuterki i pierwszy poważny motocykl Suzuki XF650 Freewind. Do dzisiaj go wspominam z łezką w oku bo był w super stanie i bezawaryjny (a ja idiota go sprzedałem bo chciałem zasmakować czegoś innego). Potem przewinęło się kilka innych motocykli, w międzyczasie była też 4 letnia przerwa spowodowana wypadkiem motocyklowym.A teraz? Powrót do korzeni i BMW F650. Niech każdy mówi co chce, ale te niecałe 50KM daje mi największą frajdę no i w lekkim terenie też przejedzie :) Na 140 konnym sporcie nie miałem takiej przyjemności z jazdy co na tym singlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Jeżeli to może być uznane za poważne moto - to moja obecna Suzi :D. Japończyk, czterosuw, czego chcieć więcej :D. Po kilku piwach wygląda jak malutki Bandit :D. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozkosmany Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Pierwszy poważny to CZ 350 :) Poważnie też mnie nastawił do jazdy ten motocykl i kilka spraw uświadomił. On zakończył żywot na betonowym płocie PGR-u a ja odbyłem dosyć dalekosiężny lot ponad nim który zakończył się na szczęście na dosyc miękkiej stercie jakichś badyli dla świń. Gówiarzem się było i uciekało od milicji. Kilka razy wcześniej udało się aż tamtego feralnego dnia wejście w zakręt nie było poprawne. To było zdaje się jakoś w 1983 roku. Wtedy nie było netu a w nielicznych tekstach które traktowały o motocyklach to pisało żeby nie daj bóg uzywać przedniego hamulca. Orłem nie jestem, ale jakos tak na CZ-cie wykombinowałem że przedni hebel lepiej działa i że motocykl kieruje się podobnie do czołgu. Znaczy tam gdzie pchasz wajhe to tam jedzie :laugh: Nie wiedziałem oczywiście że to nazywa się przeciwskrętem i gdy czasami komuś wspominałem o moich spostrzeżeniach to najczęściej patrzył jak na debila jeden z drugim (w zasadzie do dzisiaj jest podobnie i gdy jakiś czas temu jednemu orłowi próbowałem wyklarować to mnie wyśmiał. Teraz kuśtyka z drutem i śrubkami w nodze). Nie słuchali mnie oczywiście i ta jakoś po kolei a to ktoś w drzewo a to w autobus i kolegów z tamtych czasów już nie ma.Potem MZ-ta ale to było nieporozumienie. Czesia prowadziła się jak motocykl a to-to z DDR-u to jak ruski rower przy niej. Kiedyś sobie jeszcze taką kupię. Koniecznie czerwoną :wub:Innych chyba nie było :laugh: Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez rozkosmany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4mbo Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Honda CB 600 2002 rok,Sylwester tego roku :D Padł silnik no palenie opony nie przyniosło nic dobrego w Bunkrze taka kotłownia 4 m pod ziemią :D moto sprowadzone wyciągarką na zimę. A teraz po zaliczeniu przystanka autobusowego i rowu, hmm. No kompan odszedł coś innego trzeba kupić :) Pozdrawiam. Szerszenia polecam dla początkujących ale 600 nie 900 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 A teraz po zaliczeniu przystanka autobusowego i rowu, hmm. No kompan odszedł coś innego trzeba kupić :) Szerszenia polecam dla początkujących ale 600 nie 900 :) na Twoim przykładzie odradzam, może wrócisz na rowerek i motocykle będziesz polecał dopiero jak opanujesz jazdę z bocznymi kółkami..?jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baba Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Najpoważniejszym moim sprzetem była i zawsze pozostanie Motorynka. Pierwzsy egzemlarz wystany przez mojego śp staruszka pod motozbytem w mieście z nowego wypustu (kwadratowy bak-szał). Drugiego dnia "nie opanowałam mocy" i pierwsza gleba. Trzeciego założyłam się że zjade z nasypu kolejowego i wygrałam, bo wyrżnięłam dopiero na płaskim..... Jezu jak stary ją zobaczył po tygodniu, uuuuuuuuu! A potem standart, czyli WSK, MZ no i czerwona Jawa 350 którą jeździłam raz na egzaminie (wsiadłam na nią z krawężnika ;-) Potem Junak, którym pojeździłam może z miesiąc, i wieeeeeele lat bez moto. W tym sezonie zaliczyłam DR 350 (totalny trup, ale udało się wypchnąć za tą samą kaskę), CBR 125, szybciutko wypchnięta z zarobkiem ;-)jak weszła ustawa to dzwonili co 5 minut, Teraz jest Varaderka też 125. Ale zbacza mnie na pomarańczowo, więc w grudniu będzie KTM DUKE 390. I niech tak zostanie przynajmniej przez 1 przyszły sezon. PS. A dlaczego maja się liczyć tylko japońce? moim marzeniem było długo BMW gs 650f, ale jak zobaczyłam Duka, to przepadłam. Tak tylko z ciekawości pytam, bo teraz jakoś uświadomiłam sobie że japońce szybko porzucam..... Pozdrawiam wszystkich którzy DOBRNĘLI do końca posta..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi