makumba Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Witam. Aktualnie posiadam GSX 1100F i generalnie sprzęt ten mnie zadowala. Ale chciałbym spróbować czegoś bardziej sportowego. Proszę więc o opinję aktualnych i byłych posiadaczy. Mój GSX pali średni 7 na 100 słyszałem o jakimś koszmarnym zużyciu paliwa prtzez GSX-Ra, czy to prawda? A może ktoś ma ochotę na pozbycię się GSX-R? Na allegro 90% takich sprzętów jest poprzerabiana... A ja szukam oryginału, 2 tłumiki, nie malowany, lub malowany na oryginał, oryginalna kierownica itp. Dzięki za ewentualne odpowiedzi.Pozdrawiam z Suwałk.Mój GSX do obejrzenia na www.motorbike.kgb.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik.vx800 Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) witam :biggrin: za dużo Ci nie pomoge bo nie miałem styczności z tym motocyklem(choć bardzo bym chciał :icon_razz: ), ale zdaje mi się że "Dżiksery" od początku miały pojedynczy wydech.a co do spalania to w dużej mierze zależy ono od stylu jazdy, a nie oszukujmy się mało kto mając pod tyłkiem taką moc jeździ ekonomicznie :) POZDR. PS.upss- walnołem gafe; poszperałem troche w necie i odkryłem(o zgrozo :icon_eek: ) że jednak GSX-R1100 miał wydech 4w2(a ja tyle lat w niewiedzy żyłem :icon_razz: :notworthy: ), co nie zmienia faktu ze moto bardzo mi się podoba i też chętnie się o nim czegoś więcej dowiem. Edytowane 12 Listopada 2006 przez dominik.vx800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 http://www.motocykle.domeczek.pl/prezentac...00/gsxr1100.htm Tam masz troche do poczytania. Z tego co zauważyłem to warto rozglądnąć się za modelem po 93 roku, mają z deczka więcej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 ale one już były chłodzone cieczą i z tego co słyszałem mają już gorszą opinię od olejaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Najładniejszy model dla mnie to ten z rocznika 91. Przy pałowaniu na A4 łyka 12 literków - taki urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Przy pałowaniu na A4 łyka 12 literków - taki urok. Na pocieszenie : 750 K6 11l mi spalił po krótkiej wizycie na autostradzie :-). Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 -jedna rzecz mnie ciekawi:Czy Gsxr1100 ma problemy z odpalaniem po dłuzszym postoju i w niskich temperaturach, tak jak gsxfy z tamtych lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janciownik Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Zadnych problemow z odpalaniem - roznica miedzy GSX-F 1100 a GSX-R 1100 (olejaczkow) jest w samej glowicy - F ma przelot 34, R 36, 38 , i 40, w zaleznosci od rocznikow, i troche inne walki i gorszej jakosci materialy - ot cala roznica. woda to juz inna bajka - badziew i tyle, niby mocne ale kapcia czy dwoch ciezko spalic bo sie lubi zagotowac albo glowica je*nac. wrazenia z jazdy - woda niby 155, ale u gory bardziej, olej taki fajniejszy od dolu, zreszta do olejaka wkladasz silnik od nowego bandita, lekko dlubiesz w glowicy, wymieniasz troche u dolu i masz nowiutki mocny silnik ;) P.S. mamy w radomiu olejaczka na sprzedaz, jakby co |PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 a nie lepiej kupic sobie fajerblada. Za 7tys już takiego dostaniesz z pierwszych roczników a motocykl ma już nowszą konstrukcje i jest sporo lżejszy. Bo tak naprawdę to gsxr 1100 jest takim tylko pseudo sportem bardziej do turystyki niż ostrego dzidowania ze względu na ogromny ciężar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angel Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 a nie lepiej kupic sobie fajerblada. Za 7tys już takiego dostaniesz z pierwszych roczników Taaa...chyba kupke złomu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) nie kupke złomu a porządne moto po lekkim szlifie albo nawet w całości w końcu fajery sc29 to te same roczniki co gsxr1100. np. ten http://moto.allegro.pl/item142551747_honda..._fireblade.htmltylko ten wahacz z vfr podejżany po stargowaniu pewnie za 7tys by puscił. Ale ja na miejscu autora tematu szukałbym jak najmłodszego rocznika po szlifie. Edytowane 18 Listopada 2006 przez heniek128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angel Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Ale ja na miejscu autora tematu szukałbym jak najmłodszego rocznika po szlifie.A co Ci z rocznika jak sprzet po przejsciach? :) Ja tam wole starsze ale zadbane,serwisowane i nie bite ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 A co Ci z rocznika jak sprzet po przejsciach? Jak rama i zawieszenie proste to mi nie przeszkadza że po przejściach. Ale co kto lubi. Ja tam wole powypadkowe motocykle z prostej przyczyny - bo są tańsze i za tą samą kase mozna kupic nowocześniejszy, lżejszy z lepszymi hamulcami, zawieszeniem, silnikiem itp. (czyt. bezpieczniejszy) sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi