www.4motos.pl Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Witam, zupełną nowością w kaskach szczekowych jest AGV NUMO - nowość na rok 2012. Kask ma po nacisnięciu przycisku samo-otwierająca się szczękę, jest dobrze wycidzony, szybka od poczatku z Anti-Fogiem, przystosowany do montaży Bluetooth, wykonany z lekkich materiałów i ma dobrą wentylację. Cena to 999zł, co jak na ta półkę jest całkiem przyzwoita. Są dostępne rozmiary M z koloru białego, czarnego i czarnego matu. Cytuj www.4motos.pl Internetowy sklep motocyklowy. Najlepsze marki w jednym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Wystarczą stopery :) W trasę bez nich się nie ruszam. Dzięki temu N103 również przy większych prędkościach daje radę. ... Co wg. Ciebie oznacza określenie większe prędkości ? Jako użytkownik N103 stwierdzam, że powyżej 120-130km/h robi się głośno, także ze stoperami.Powyżej 160-180km/h jest **** głośno.Faktem jest, że w tym zakresie szybkości i wyższym, nie ma cichych kasków. Są tylko głośne i cholernie głośne.Istotny też jest rodzaj motocykla, z owiewkami czy bez, pozycja, wysokość szyby ... Co do AGV Numo. Nie podany jest ciężar kasku, także jeden rozmiar skorupy nie rokuje wygodnego użytkowania. Zwłaszcza użytkownikom z rozszerzeniem X w rozmiarze czaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 (edytowane) A z jakiego materiału jest wykonana skorupa ( ile jest skorup?)PozdrawiamKrzysiekMegula Czarnula Edytowane 23 Listopada 2011 przez Upload Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin8888 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 N103 Nolana jest bodajże w dwóch skorupach.. i zdecydowanie go polecam, bardzo przyzwoicie zrobiony, z skórzanym podbródkiem żeby nie podwiewało (w końcu Policja jeździ w białych Nolanach i to nie tylko w Polsce) cena nie wiele wyższa od agv..http://motofactory.pl/pl/p/NOLAN-N103-N-COM-CLASSIC-05/814 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www.4motos.pl Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 AGV ma skorupę z HIR-TH (wysoce wytrzymały termoplastik). Nolan N103 ma 4 gwiazdki w SHARP, NUMO podobnie. Na pewno Nolan ma większe doświadczenie w produkowaniu kasków szczekowych, niż AGV, ale odnośnie modelu NUMO - mega postęp. Widoczne przewagi nad N103 to mniej ruchliwa szczęka po zamknięciu i jej naciskaniu oraz system samootwierającej się szczęki - to jest postęp. Wystarczy odblokować szczękę i samoczynnie otwiera się do maksymalnego poziomu. Dodatkowo ma bardzo ciekawy wygląd. Mechanizm szyby i blendy zapożyczyli z już sprawdzonego modelu Stealth SV. Więcej info znajdziecie na http://agv-sklep.pl/index.php?p220,kask-agv-numo-szczekowy-2011 Cytuj www.4motos.pl Internetowy sklep motocyklowy. Najlepsze marki w jednym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Tyle że Nolan wypuścił już jakiś czas temu N104 (z powiększonym w pionie polem widzenia). Ten patent z samoczynnie podnoszoną szczęką w AGV przypomina mi samoskładającą się boczną kosę w chińskich skuterach... więcej szkody niż pożytku. Można przywalić szczęką w futrynę drzwi na stacji :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilotek11 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Witam szukam kasku szczękowego tak do 800zł. Obecnie mam kask integralny HJC FG-15 i wydaje mi się dobry ale przesiadłem się na cruisera no i trzeba zmienić:) Myślałem nad Airoh cezanne lub miro.Macie jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 (edytowane) Zobacz jeszcze Nolana N90, albo wyżej wspomniane modele. Zresztą przejrzenie tego tematu chyba sporo Ci objaśni :).W tańsze bym się nie pchał, bo po FG-15 będziesz zawiedziony. PS. Zerknij na fc-moto.de, do niedzieli jest 10% obniżki na wszystko (nawet ceny już obniżone), więc może wyrwiesz coś lepszego za te pieniążki. Edytowane 24 Listopada 2011 przez Arcer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Co wg. Ciebie oznacza określenie większe prędkości ? Jako użytkownik N103 stwierdzam, że powyżej 120-130km/h robi się głośno, także ze stoperami.Powyżej 160-180km/h jest **** głośno.Dla mnie standardowe prędkości autostradowe na TDM są w przedziale 140-160 i wg mnie N103 nie jest głośny z tym, że mam podwyższoną szybę + deflektor. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soft Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Od 3 lat używam Uvexa GT370 - to jest kask z podnoszoną szczęką.W tym roku uszkodziły mi się mocowania szczęki z 2 stron. Naprawiłem ale szczęka już się nie trzyma w górze tak jak powinna, tylko opada - więc mnie też czeka wymiana kasku.Ja jestem zdecydowany na zakup kasku z otwieraną szczęką ze względu na dużą wygodę podczas długich podróży.Moimi faworytami są:1. SCHUBERTH C3 2. SHARK EVOLINE SERIES 33. ROOF BOXER/DESMO 4. NOLAN N91 lub N104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriatom Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Od 3 lat używam Uvexa GT370 - to jest kask z podnoszoną szczęką.W tym roku uszkodziły mi się mocowania szczęki z 2 stron. Naprawiłem ale szczęka już się nie trzyma w górze tak jak powinna, tylko opada - więc mnie też czeka wymiana kasku.Ja jestem zdecydowany na zakup kasku z otwieraną szczęką ze względu na dużą wygodę podczas długich podróży.Moimi faworytami są:1. SCHUBERTH C3 2. SHARK EVOLINE SERIES 33. ROOF BOXER/DESMO 4. NOLAN N91 lub N104Dzięki,Tez myślę o szczękowcu i tez podobne zestawienie biore pod uwagę.Jeszcze raz dzięki za sugetie.A inni chcą się podzielić ? :) Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez adriatom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Od wielu lat używam trzech kasków w zależności od celu jazdy i warunków atmosferycznych. Pierwszy, który kupiłem to:UVEX de ville - pięknie prezentujący się ale niestety tylko do jazdy dookoła komina, ponieważ przy większych prędkościach można się udusić. Jeszcze dodatkowa wada to przestrzeń tworząca się pomiędzy paskiem a częścią twarzy pod uchem. Raz mi tam zaparkował szerszeń i nawet nie chcę opisywać co się działo.Drugi to:SCHUBERTCH J1 - super, super. Przede wszystkim cichy i zakres widoczności jak w kasku otwartym a nawet lepiej. Jedyna wada to, że zakupiłem go w kolorze czarnym i stojąc w korku w słoneczne dni mózg paruje.Dlatego też zakupiłem:NOLAN air n43 w kolorze białym - dobre wietrzenie. Trzeba dokupić wkładkę na szybę przeciwpotliwą. Dla mnie olbrzymia wada, że jest bardzo głośny. To tyle w temacie, Adriatom wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozkosmany Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 A ja sobie chwalę Caberga Justissimo. Gładko zrobiony prznajmniej i dosyć cichy, ciężkowaty (chyba bez tragedii w porównaniu z innymi) ale fajnie wyważony. No i wkońcu troche gwiazdek (chyba cztery) ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja latalem w uvex boss 3000 , juz nie pamietam w jakis HJC ,a od dluzszego czasu schuberth s1 i od okolo czterech lat w c3 i mysle ze przy schubercie zostane.Co prawda miesiac temu szyba w c3 pekla na mocowaniu pinlocka , no ale jak przystalo na porzadna firme wymienili na nowa bez zbednej gadki.Acha , moge powiedziec ze schuberthy sa jednym z najcichszych kaskow w jakich ja latalem do tej pory , przynajmniej w moim przypadku. Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez Taurus 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 a widzieliście to ?http://allegro.pl/kask-ls2-ff393-1-convert-white-bialy-nowosc-roz-m-i4505222106.html w tym momencie zaczynam rozważać między szczękowcem a integralem Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi