Skocz do zawartości

Kupno motoru na co zwracać uwage ??

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie ma być to mój pierwszy motor i mój wybór padł na Kawasaki GPZ 500S :buttrock: i tu mam pytanie na co zwracać uwagę przy kupne motoru o co pytać właściciela czemu sie przyjrzeć co sprawdzić. Prosze o wypowiedzi

Tak jak w temacie ma być to mój pierwszy motor i mój wybór padł na Kawasaki GPZ 500S :buttrock: i tu mam pytanie na co zwracać uwagę przy kupne motoru o co pytać właściciela czemu sie przyjrzeć co sprawdzić. Prosze o wypowiedzi

wiesz co to wyszukiwarka? takich postow jak twój były już dziesiątki...

wiem moze i tak ale mi konkretnie chodzi o Kawasaki GPZ 500 s i prosił bym użytkowników tego motoru o wypowiedzi na co zwracać uwage przy kupnie i znalazłem dwa motory zamieszczam linki napiszcie co o nich sadzicie

http://moto.allegro.pl/item135157465_kawas..._remoncie_.html

http://moto.allegro.pl/item135098400_kawasaki_gpz_500.html

Ja bym sobie na twoim miejscu darowal te kawki i rozejrzal sie za czyms innym, ale jak juz masz wybierac miedzy tymi dwoma to lepiej ten drugi bo pierwszy po dzwonie najprawdopodobiej (malowany, brak lusterek i kierunkow przednich) Pozdr

SUPPORT 18

Właściwie to musisz sprawdzić wszystko od legalności sprzęcika po stan techniczny jak i stan wizualny!czasem za małą kaskę naprawdę można kupić coś ciekawego -pamiętaj jednak że najgorszy tu jest pośpiech!Jesli masz znajomego mechanika(motocyklowego) to dobrze by było aby pojechał z tobą i zobaczył dany sprzęcik.Czasem też jest dobrze oddać motor do warsztatu który za niewielką kaskę sprzawdzi ci go i wyda opinie niezależnie.Nigdy jednak nie jedz sam bo możesz wtopić

UDANYCH ZAKUPÓW!!

odpusc sobie kawy i Yamy po primo HONDA seconda SUZUKI jesli szukasz starszych moto.

Poza tym podstawa.Dowiec sie jakiej gr. powinny byc tarcze i czy nie maja luzow,bo to droga sprawa do wymiany a jesli ma luz to ktos ujezdrzal na przednim kole lub palil gume.Lancuch i takie tam.Zapewne sa inni forumowicze ktorzy dadza tobie lepsze radu.pozdro

po a) OPCJA SZUKAJ

po b) DZIAł "CO GDZIE I JAK KUPIC", A W NIM NA SAMEJ GóRZE PRZYKLEJONE TEMATY

po c) http://www.clarity.net/~adam/buying-bike.html - tu znajdziesz niemal wszystko co Cię interesuje na temat zakupu używanego motocykla, świetna strona, niestety po angielsku.

GPZ to bardzo fajny motocykl, a Kawasaki to świetna marka. Conajmniej tak niezawodna jak pozostałe z wielkiej czwórki. Miałem okazję przejechać się kiedyś GPZtą. Niestety nie była to długa przejażdżka, więc szczegółowej relacji Ci nie zdam, ale co mnie w nim bardzo pozytywnie zaskoczyło to pewność, z jaką prowadził się w zakrętach. Naprawdę bardzo stabilny i przewidywalny motocykl na łuku drogi. Osiągi też zadowalające.

Z tych dwóch chyba bardziej bym się skłaniał do tego drugiego. Mam jakoś małe zaufanie do motocykli (i ogólnie pojazdów) po remoncie. Z moich doświadczeń wynika, że zawsze jak coś się zacznie remontować to już potem remontów nie ma końca. Lepiej wziąć sprzęt dbany na bieżąco niż reanimowany remontem. Mogę się mylić; takie jest tylko moje zdanie. Pozdrawiam.

odpusc sobie kawy i Yamy po primo HONDA seconda SUZUKI jesli szukasz starszych moto

JAKIEŚ KONKRETNE UZASADNIENIE? :bigrazz:

Bo ja twierdze - żadnej japonii, tylko ruskie boksery! I co ty na to?

Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa]

Witam po ugadywaniu sie ze sprzedawca kupiłem Kawasaki GPZ 500S ta druga z Gorzowa dopiero wróciłem silniczek super pracuje szkoda ze koles nie wspomial o malej glebie jaka miał ten motor ale jest ok dobrze sie trzyma drogi ładnie przyspiesza jestem zadowolony :) wkoncu mam swoje 2 kółka :D :icon_razz: :icon_twisted:

odpusc sobie kawy i Yamy po primo HONDA seconda SUZUKI jesli szukasz starszych moto.

.....

Strzała... Strasznie wku... mnie takie komentarze

Ale jak już kupiłeś to nie co Ci doradzać. Pozostaje tylko pogratulować.

I jeszcze jedno, dobrze ją oblej, bo będzie się....(odpukać)

Pozdrawiam Seba

www.ducati-klub.pl