lr1 Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Witam! Chciałbym kupić sobie motorek. Podobają mi się bardzo drag stary 650 oraz Suzuki Maruder 800.Co do drag stara to mam pare pytań jeśli chodzi o osiągi, a mianowicie interesuje mnie prędkość maksymalna tych maszyn, oraz prędkość "maksymalna ekonomiczna" tzn. jazda na najwyższym biegu z największą prędkością ale bez obciążania silnika. A pytam dlatego że miałem motorek 250 i przy prędkości 80km/h zaczynał silnik dostawać wibracji i praktycznie jazda z większą prędkością to była męczarnia. Na autostradzie wyprzedało mnie wszystko co się poruszało. Jak to jest z drag starami 650? A może kupić jakiś inny motor? Musze wspomnieć jeszcze że mam 198cm wzrostu a z tego co już czytałem drag starki są najlepsze do 180cm. Please help me! Aha i ważnym atutem jest dal mnie kardan. Pozdrawiam! Cytuj moja pyrkawkazużycie paliwa pyrkawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) Witam! Chciałbym kupić sobie motorek. Podobają mi się bardzo drag stary 650 oraz Suzuki Maruder 800.Co do drag stara to mam pare pytań jeśli chodzi o osiągi, a mianowicie interesuje mnie prędkość maksymalna tych maszyn, oraz prędkość "maksymalna ekonomiczna" tzn. jazda na najwyższym biegu z największą prędkością ale bez obciążania silnika. A pytam dlatego że miałem motorek 250 i przy prędkości 80km/h zaczynał silnik dostawać wibracji i praktycznie jazda z większą prędkością to była męczarnia. Na autostradzie wyprzedało mnie wszystko co się poruszało. Jak to jest z drag starami 650? A może kupić jakiś inny motor? Musze wspomnieć jeszcze że mam 198cm wzrostu a z tego co już czytałem drag starki są najlepsze do 180cm. Please help me! Aha i ważnym atutem jest dal mnie kardan. Pozdrawiam! Z takim wzrostem powinieneś natychmiast zapomnieć o Drag Starach. :biggrin: Od razu widać, że na żadnym nie siedziałeś, bo byś to czuł.W ogóle uważam, że na każdym krążowniku będziesz wyglądał śmiesznie :bigrazz:Na dragstarze kolana będą ci się obijać o łokcie ;PLepszy pewnie byłby jakiś duży chopper. Rzuć okiem na zdjęcie w poście "świeżo zrobiony". Edytowane 7 Września 2006 przez Mikosław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 jak masz 2 metry to o 650 zapomnij , drag ma 40 KM , a predkosc maksymalna katalogowo to 150... ale zeby motor sobie spokojnie pyrkal to zdecydowanie mniejsza ta predkosc bedziepozatym bedziesz dzialal jak zagiel bo jestes duzy i bedziesz wystawal, gorzej jak bedziesz jechal pod wiatr :bigrazz:kardan dobra rzecz, ale nie napisales ile masz srodkow na motor,bo wiesz nie ma co sie napalac lepiej odpuscic sezon a potem kupic moto z prawdziwego zdarzenia ktorego nie bedziesz wymienial przez lataale to oczywscie twoja decyzja, jednak drag wydaje mi sie ze przy twojej posturze to bedzie za slaby --- zaraz zarazja mam 190 i jakos wydaje mi sie ze wygladam normalniezapomnij o malych pojemnosciach, jak kupowac to cos powzyej litraco do choperow nie wiem ale dla mnie sa brzydkie w porownaniu z cruiserem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) --- zaraz zarazja mam 190 i jakos wydaje mi sie ze wygladam normalniezapomnij o malych pojemnosciach, jak kupowac to cos powzyej litraco do choperow nie wiem ale dla mnie sa brzydkie w porownaniu z cruiserem Stan - te 8 centymetrów to jednak spora różnica.Mam dwóch kolegów - jeden 189 cm, drugi -199, różnica w tym jak wyglądają na wildstarze jest przeogromna. Jest jeszcze kwestia proporcji ciała, ale jak ktoś ma długie nogi to moim zdaniem będzie wyglądał "dramatycznie" :bigrazz:Więc nawet większy pojemnosciowo dragstar 1.1 będzie dla kolegi za mały, nie ze względu na moc a na komfort dosiadu.Sam mam jedynie 176 cm, a czasem czuję, że mój motocykl powinien mieć "podłogę" niżej. Edytowane 7 Września 2006 przez Mikosław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 hmmm moze i masz racje fakt faktem ze jak gadam z kolegom co ma 173 to czuje sie jak jego ojciec :biggrin:y co do motora wiesz najlepiej by wygladal na africa twin ale przeciez lepiej niech kupi cos co ma wyglad [czyt. cruisera] :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 hmmm moze i masz racje fakt faktem ze jak gadam z kolegom co ma 173 to czuje sie jak jego ojciec :Dy co do motora wiesz najlepiej by wygladal na africa twin ale przeciez lepiej niech kupi cos co ma wyglad [czyt. cruisera] :bigrazz: :biggrin: Sam chciałem zaproponować dużego KTMa... ale nie śmiałem... :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASTRZĄB HAYA Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Witam! Chciałbym kupić sobie motorek. Podobają mi się bardzo drag stary 650 oraz Suzuki Maruder 800.Co do drag stara to mam pare pytań jeśli chodzi o osiągi, a mianowicie interesuje mnie prędkość maksymalna tych maszyn, oraz prędkość "maksymalna ekonomiczna" tzn. jazda na najwyższym biegu z największą prędkością ale bez obciążania silnika. A pytam dlatego że miałem motorek 250 i przy prędkości 80km/h zaczynał silnik dostawać wibracji i praktycznie jazda z większą prędkością to była męczarnia. Na autostradzie wyprzedało mnie wszystko co się poruszało. Jak to jest z drag starami 650? A może kupić jakiś inny motor? Musze wspomnieć jeszcze że mam 198cm wzrostu a z tego co już czytałem drag starki są najlepsze do 180cm. Please help me! Aha i ważnym atutem jest dal mnie kardan. Pozdrawiam! Witam co do drag starów słyszałem niezbyt pochlebne opinie odnośnie 1) mała moc silnika 2) przebieg rzędu 50 tys km i cylindry wymagają szlifu bardzo sie zdziwiłem gdy przeczytałem ten artykuł w którejś gazecie typu motocykl czy świat motocykli w tej chwili już dokładnie nie pamietam, pomyślałem sobie Japonia i taka lipa . Natomiast co do maraudera słyszałem że ma świetnie zestrojone zawieszenie można nim trochę szybciej pośmigać w porównaniu do cruiserów typu drag star, 50 km z 800cm tez nieźle sobie daje radę krótko mówiąc więcej opinii pochlebnych słyszałem o marauderze i jeśli juz to osobiście wybrałbym ten sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) Virago 125cm !!! :bigrazz: :biggrin: Kiedyś widziałęm gościa co miał też ze 2 metry na takiej Virago!! :bigrazz: :D :D Masakra jednym słowem! Sorki ale jak ....wyglądał! Dla takiego gościa ciężko jest dopasowac moto.Na więkrzości chopperów będzie wyglądał komicznie.Może coś z power-cruiserów???? - no ale to już kaska,kaska!! Fajnie by wyglądał np. na Varadero. jakims KTM itp. Kolana by miał na odpowiedniej wysokości :DNo ale kolega chyba szuka czegoś z tego działu forum!Poprzymierzać się trzeba i porobić sobie zdjęcia :cool::) Z tymi 50 tys.przebiegu to chyba się komus omskneło!!! 50 tys to wytrzymuja 50-tki!! Edytowane 7 Września 2006 przez Lolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 2) przebieg rzędu 50 tys km i cylindry wymagają szlifu bardzo sie zdziwiłem gdy przeczytałem ten artykuł w którejś gazecie typu motocykl czy świat motocykli w tej chwili już dokładnie nie pamietam, pomyślałem sobie Khe, opowiesci dziwnej tresci... Chyba ze juz mial cofany albo przekrecony licznik jak to w naszym kraju maja wszystkie motocykle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Witam co do drag starów słyszałem niezbyt pochlebne opinie odnośnie 1) mała moc silnika 2) przebieg rzędu 50 tys km i cylindry wymagają szlifu bardzo sie zdziwiłem gdy przeczytałem ten artykuł w którejś gazecie typu motocykl czy świat motocykli w tej chwili już dokładnie nie pamietam, pomyślałem sobie Japonia i taka lipa . Natomiast co do maraudera słyszałem że ma świetnie zestrojone zawieszenie można nim trochę szybciej pośmigać w porównaniu do cruiserów typu drag star, 50 km z 800cm tez nieźle sobie daje radę krótko mówiąc więcej opinii pochlebnych słyszałem o marauderze i jeśli juz to osobiście wybrałbym ten sprzęt. Kolega wspominał, że ważny jest dla niego wał a Maruda ma łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Takich tematów było już fefnaście na forum. Wystarczy kliknąć na opcję "SZUKAJ".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 kawasaki drifter - tylko ten pozdrawiamklaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 oglądałem wczoraj marudera 800 i intrudera 800 na 2007, obie maszyny naprawdę spore i obie napędzane kardanem, mam ok 185 i się dobrze na nich czułem, na brak miejsca nie narzekałem, powiem jedno, maruder jest piękny, czarne fele, szeroki tylni kapeć, normalnie cudo ale cena 33tys niestety Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ever Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 hmm - wiec ja musze budzic rozbawienie na ulicach jezdzac na intruzie ze swoimi 198 cm wzrostu...tylko jakos na swiatlach nikt mi nigdy nie dal poznac, ze wygladam komicznie, a wrecz przeciwnie - same pochlebne i zyczliwe komentarze, od "zajebisty sprzet" po "za ile taki motor?"...wiecie, moze i moje kolana stercza troszke wyzej niz powinny, moze i opor wiatru jest wiekszy, ale... so fuckin' what?:bigrazz: skoro czerpie ogromna radosc z jazdy i nie mam zamairu rezygnowac z tego bo Bozia zapomniala zatrzymac miarki gdy dawala mi wzrost:) Dla oceny prezentuje 2 fotki - w czasie jazdy i na postoju - 2 osoby, ja i kumpel na takich samych intruzach, roznica wzrostu ok 20 cm (moze troszeczke mniej): zdjecie I zdjecie II Sory za jakosc - w nieprzyjemnych warunkach atmosferycznych byly robione:)Co do kolegi to - polecalbym cruisera, bo sa ladniejsze - indywidualna opinia:)Drag star moze i maly, ale po przejazdze Maruda zdecydowanie wybralbym draga - jakos mi maruder nie lezy zupelnie. Nigdy tez nie siedzialem na Shadow VT 750, ale wizualnie to moim zdaniem bije i draga i maraudera, ale dopiero chyba po 2004 ma kardan, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 7 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 bierz cos powyzej 1000 :bigrazz: i nie przejmuj sie wygladac bedziesz dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi