heniek128 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 zwykle pojemnośc jest wybita na cylindrze - przynajmniej w moto chłodzonych cieczą. więc ze sprawdzeniem nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 zwykle pojemnośc jest wybita na cylindrze - przynajmniej w moto chłodzonych cieczą. więc ze sprawdzeniem nie ma problemu.Tak zgodze się ale od czego jest pilnik i papier ścierny??/ ja do razu zlikwidowałem ten napis :crossy: Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 I prawidłowo, a potem najlepiej wybijak i młotek i 49ccm piszesz i po sprawie... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evoman Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Dla mnie to jest bez sensu nawet czasami motorynka poleci więcej niż 45 km/h więc wydaje mi się to troche głopie ale to tak samo jak wyjedzie sobie osoba z dowodem jakims motorowerem ktory lata ponad 100km/h i nieumiejąca się zachować na drodze jeździ sobie na legalu.Moim zdaniem osoby po ukonczeniu 18 lat powinny przynajmniej przejsc jakis kurs lub normalnie zdać na karte motorowerową żeby jeździć motorowerem przecież "prawie" każdy motorower jeździ więcej niż 45 km/h i każdy o tym wie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 I prawidłowo, a potem najlepiej wybijak i młotek i 49ccm piszesz i po sprawie... :icon_mrgreen: Przewazniej jest odlew, i te 49 jest odlewem wiec numerator nie pomoze. Ale co tam :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 |Polak portrafi i tego naleźy sie trzymać :icon_mrgreen: A mysle że dla św. spooju wytarczylo by zedrzeć tylko te 80 :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ja mam ten znaczek na cylindrze zalepiony poxiliną. Zalepiłem, żeby przegląd przeshedł na 49 ccm i bez problemu... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 |Nic mechanik nie psrawdzał za pmoca jakiś przyrządów do mierzenia cylindra albo cus takeigo?? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) |Nic mechanik nie psrawdzał za pmoca jakiś przyrządów do mierzenia cylindra albo cus takeigo?? :icon_mrgreen: Nie sprawdzał, bo dostał na flaszke :icon_mrgreen: A zalepione mam też dlatego, że nie mam owiewek i jakby mnie zatrzymali i lukneli tylko na moto, to sie od razu rzuca w oczy 79 ccm :lalag: Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez zenon165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Nie rozumiem jakto jest że rejestruje się 125 na 50 ? Jak to się robi niech mi ktoś powie :icon_mrgreen: Bo mechanik dysponujący hamownią odrazu się pokapuje co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 według mnie powinno być tak : karta motorowerowa i wiek poniżej 18 lat : max 45 km/h - || - i wiek powyżej 18 lat: max 80km/h bez karty moto i ukończone 18 lat (sam dowód) : max 45km/h motorower i prawo jazdy : bez konsekwencji Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygizz Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 W/g mnie powinno byc tak, ze nie ma jazdy na dowód osobisty. Na jakies podstawie ma on uprawniac osoby do poruszania sie w ruchu publicznym. :lalag: Oznacza to, ze osoby nie majace nawet zielonego pojecia o ruchu, przepisach znakach itp, moze swobodnie wyjechac na ulice .Dlaczego? Dlaczego wiec w takim razie osoby nie pelnoletnie musza zdawac na karte motorewrową?? :icon_mrgreen: :cool: Ja jestem za wprowadzeniem karty motorowerowej lub chocby nawet jakiegos szkolenia, dla osob jezdzacych na dowod osobisty. Takie jest moje zdanie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.I.E.G.O. Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Nie rozumiem jakto jest że rejestruje się 125 na 50 ? Jak to się robi niech mi ktoś powie smile.gif Bo mechanik dysponujący hamownią odrazu się pokapuje co i jak. 1.likwidujesz "125" na silniku2.idziesz do monopolowego po flaszke3.Razem z flaszką jedziesz do jakiegoś miłego mechanika4.gotowe! Nie rozumiem jakto jest że rejestruje się 125 na 50 ? Jak to się robi niech mi ktoś powie smile.gif Bo mechanik dysponujący hamownią odrazu się pokapuje co i jak. 1.likwidujesz "125" na silniku2.idziesz do monopolowego po flaszke3.Razem z flaszką jedziesz do jakiegoś miłego mechanika4.gotowe! Ja jestem za wprowadzeniem karty motorowerowej lub chocby nawet jakiegos szkolenia, dla osob jezdzacych na dowod osobisty. Popieram, taki cieć nie musi wiedzieć nawet co znaczą te "malowidła" przy drodze. A nawet jeśli jakimś fartem będzie miał blokade do 45km/h, to i tak wystarczy żeby sobie (mała szkoda) lub komuś krzywde zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Najlepiej by było jakby ten mechanik znał cie chociaz z widzenia bo tak to może jeszcze będzie przypał. Chociaz zalezy jaka flaszke kupisz :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Mi sie juz za 3 miechy :icon_mrgreen: skończą te problemy 80/50 wreszcie na prawko teraz jeźdze skuterem 50 bo swoją "suka" troche na rozrabiałem u policji i do zrobienia prawka nie jeżdzeA skuter i tam mi leci ponad 80 Naj lepiej miec wszystko w porzadku i jeździć bez stesu takie jest moje zdanie Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi