pyzdra1 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Ja miałem z allegro firmy Snoob o ile dobrze pamietam. Zamówiliśmy z kumplami okolo 1,5 roku temu. Do dziasiaj działa tylko jeden i to jeszcze po przeróbkach:( Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Witam! Zamierzam kupic alarm do SUZI GS500. W necie znalazlem cos takiego jak alarm z powiadamianiem. Ktos uzywa cos takiego?? jak to sie sprawuje?? Jaki zasieg?? Bo koszt jest spory i sie zastanawiam czy warto?? Alarm z powiadomieniem do GS500? :-). Jak mają ukraść to i tak skubną :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwpseba Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 A moze by ktos doradzil w sprawie zabezpieczenia ?co sadzicie o blokadach z alarmem ?pozdro seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam. Niedługo najprawdopodobniej będę szukał jakiegoś systemu alarmowego do zabezpieczenia miejsca pracy. Czy ktoś z Was poleca firmy zajmujące się doradzeniem, zainstalowaniem i ew. późniejsza obsługą takiego systemu? Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia z systemami alarmowymi w miejscu nie-zamieszkania w którym raczej będą znajdowały się wartościowe rzeczy? Przy okazji kolejna kwestia - będę też szukał ubezpieczenia od pożaru, kradzieży itd, może ktoś z Was ma znajomego zajmującego się tą kwestią i byłby w stanie mi doradzić, zrobić ofertę itd? Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Spróbuj zapytać na www.elektroda.pl w dziale Zabezpieczenia i alarmy. Jest tam kilka osób skorych do pomocy i doradzenia.W pierwszej chwli miałem napisać "Rób sam" ale jeżeli chodzi o firmę to chyba lepiej mieć na montaż i działanie gwarancję i certyfikat, szczególnie, że z nim są zniżki w ubezpieczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczyrk Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) Jeśli chodzi o alarmy w mieszkaniach to bierz tylko firmy SATEL.Na pewno znajdziesz jakiegoś przedstawiciela w Warszawie.Lub zgłoś się do jakiejś agencji ochrony.W Warszawie dobra agencja była kiedyś ESOM.Mam do niej podłączona firmę i z tego co wiem to maja biuro na Ursynowie. Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez szczyrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) Czesc Greedo, Pracuje akurat dla agencji Allianz od ubezpieczen wiec moge Tobie dac namiar do naszego czlowieka/ speca od ubezp. majatkowych. On Tobie wszystko doradzi w tej kwestii. Powolaj sie na mnie to mozeTobie da jakis rabat ;) Dane moge wyslac na priv tylko albo wyczysc skrzynke albo mnie odbanuj ;) W kwestii alarmow pamietaj aby to byl alarm certyfikowany. Dzieki temu beda nizsze koszty skladekubezpieczeniowych. Podobnie w kwestii drzwi, okien calego warsztatu itp. Pozdrawiam,Belgu Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez Belgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Już wyczyściłem skrzynkę, nie ma chyba opcji banowania :icon_twisted: Po prostu mam ciągle zalaną PW. Wyślij jeszcze raz, pliz. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam, Postanowiłem zakupić alarm do mojej hondzi. Ma ktoś może do czynienia z alarmami firmy stig?? Interesuje mnie TEN model. A może jest coś innego w podobnej cenie ale znacznie lepszego?? Proszę o porady Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelocik Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Nie znam tego alarmu. Polecałbym Ci patrola, znajomy montażysta zakłada już kilka dobrych lat i jeszcze żaden nie wrócił z reklamacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 KLIK Kupiłem ten. Jego zadanie to odstraszanie małolatów/meneli/mamuśiek z dziećmi itp. Powiadamianie podobno działa do 1000 m w otwartym terenie, jak będzie 300 to będzie ok. Zobaczymy co z tego wyjdzie, najwyżej się odłączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pootietang Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 raz zakładałem alarm stiga i porażka. nowy zapakowany alarm a po założeniu okazało się że odcięcie nie działa sygnał przy załączeniu i rozłączeniu alarmu pojawiał się losowo. jakość fatalna (rozebrałem centralkę) luty wyglądały jak gluty i w ogóle masakra, nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rejvoy Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Mam alarm tej firmy( tylko biedniejsza wersje) od dwóch lat .Największy problem to poprawne podłączenie zdalnego odpalania. Nie chciało mi sie z tym walczyć i olałem temat. Poza tym alarm sprawdza się doskonale przede wszystkim nie rozładowuje akumulatora (najdłuższy sprawdzony przeze mnie okres to trzy tygodnie w garażu z uzbrojonym alarmem), jest wystarczająco głośny i czujny ,reaguje nawet na lekkie puknięcie( oczywiście zależy to od miejsca i sposobu montażu centralki do motocykla - im sztywniej tym czulszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 No to spoko. Ja i tak nie mam zamiaru podłączać zdalnego dopalania ani gaszenia. Jedyna ingerencja w instalację motocykla, to będą kierunkowskazy :) Jak mocowaliście centralkę?? Ja myślę, żeby ją zamontować na bardzo mocną taśmę klejącą dwustronną, kolega taką ma cb radio w aucie przyklejone bokiem, wiec trzyma się tylko na tej taśmie i od roku jest ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Taśma lub paski zaciskowe dostępne w sklepach z elektryką. Są różne dlugości i grubości. Kolor czarny lub biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi