Andon13 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Moja F3 z 98r też spala koło 7litrów. Jeszcze nie udało mi sie zejść poniżej 6l - ale one chyba tak mają :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 To bejcą można tyle ładować żeby cebrą gonić?!?!Kutfa a mi sie jakoś do tej pory nie chciało uwierzyć w tą giermańska technike :icon_mrgreen:167KM robi swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFA?33 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Jedna rzecz mnie dziwi,ktoś kupuje motocykl sportowy a potem płacze ze mu pali 7l,bezsens. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flisert Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Witam Mi w trasie pali ~6 L predkosc ~ 130km/ha w mieście palila mi ~9L - zmienilem styl jazdy - zadziej odkrecam i obecnie wychodzi ~7,5L pozdrawiam flisert P.S.http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...48440&hl=cbr+f3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emir_cbr Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Bo widzisz Honda to Honda, i każdy Ci to powie. Te modele są znane z małego apetytu na paliwo, czego akurat nie mozna powiedzieć o B12.pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Bo widzisz Honda to HondaSuzuki to Suzuki,Yamaha to Yamaha,Kawasaki to Kawasaki,przepraszam, a oco chodzi :icon_twisted: i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_1 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 wszystko zależy od dynamiki jazdy....dajesz pod czerwone i zmieniasz bieg wiadomo wir w baku.... spokojnie lecisz jednostajnie to i 4,7 potrafi wypić przy dużych prędkościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Bo widzisz Honda to Honda, i każdy Ci to powie. Te modele są znane z małego apetytu na paliwo, czego akurat nie mozna powiedzieć o B12.pozdro... Nieprawda, wszystko zalezy od tego jak i gdzie jedziesz. Bandit od 160 - 200 bedzie palil akurat mniej.Zreszta porozmawiaj z Marlewem :icon_twisted: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Moja CBR f3 pali w mieście ok 7,5-8l (tyle samo spala w czasie jazdy po torze :biggrin: :buttrock: ) może dla tego że często kręce ją do czerwonego pola :icon_twisted: :buttrock: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Phi, coś dużo palą te *ondy :icon_twisted: Mi Kawa na drodze/w mieście nie weźmie więcej niż 6,5-7 l przy ostrym kręceniu, w trasie (dwie osoby + bagaż) i prędkości ok. 140-150 pali 5,5, a jak jade wolniej to jeszcze mniej. Na torze ok. 9, ale tam obrotomierz cały czas jest powyżej 10000 rpm :buttrock: Sprzęt również z przelotowym wydechem i odpowiednio pod niego ustawiony (wzbogacona mieszanka). Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Znajomy po założeniu pustego wydechu znacznie poczół większe wchłanianie mieszanki. Moto z serii 600 chyba są dość wyżyłowane jak na swoją pojemność i trzeba sięliczyć z dużym spalaniem na większych obrotach.Czasem można zauważyć ,że jakiś 900 albo 1000 spali tyle samo albo i mniej rzy tej samej dużej prędkości. U mnie spalanie przy lekkim trącaniu gazu schodzi poniżej 5 litrów,myślę że nawet ze 4 bym uzyskał ale jak zaczynam śmigać normalnie albo i lepiej to pewnie 10 wciągnie.Tak więc rozbierzność jest duża. ZZR1100 np, w życiu tyle by nie wziął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper_84 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja juz robilem tyle prob na spalanie ze mnie glowa boli.A poprostu wszystko zalezy od stylu jazdy i nie ma co.Moja pali srednio 6,8 - 7 l i to jest jej norma.Raz jechalem turystycznie z swoim plecaczkiem to wyszlo 5,9a jak w dwie osoby powsciekam sie to i 8,5 lyknie A tak przy okazji co ile wymieniacie olej w swoich CBR ( F2 lub F3 ) ?? :crossy: Pozdrowienia :P Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez kacper_84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Jest jeszcze jedna sprawa-Moja Honda (może inni też tak mają to niech się wypowiedzą) na paliwie z esso (98 no pb) pali ok 8 l i jedzie jak ostatnia p.... :P :crossy: na paliwie z neeste(98 no pb) zużycie spada do ok 7,2-7,3l podobnie jest z paliwem z schell-a . a np jak rok temu byłem w niemczech to na zwykłej 95 moto chodziło dużo przyjemniej i spalanie mieściło się w okolicach 6,8l/100 km. To chyba świadczy o jakości naszego paliwa :clap: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flisert Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 A tak przy okazji co ile wymieniacie olej w swoich CBR ( F2 lub F3 ) ?? :clap: Co 6.000 km i ani kilomerta wiecej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekcbr Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Bo widzisz Honda to Honda, i każdy Ci to powie. Te modele są znane z małego apetytu na paliwo, czego akurat nie mozna powiedzieć o B12.pozdro...mi cebra f3 pali około 8 litrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi