rispekt Opublikowano 6 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2003 gdyby HD był cenowo na jednym poziomie z japonią nie miałby szans na rynku.to że jest tak drogi ma łechtać wybraną grupę klientów.wiadomo-tych z zapatrywaniem,że co drogie to dla niego najlepsze bo daje mu prestiż.większą ma szansę,że będzie miał inną maszynę niż ma sąsiad,znajomy czy szwagier :wink: .mieć co nie koniecznie nawet znaczy ją eksploatować :D .wystarczy spojrzeć po ogłoszeniach sprzedaży.przebiegi tych motocykli w większości są mikre.no bo ile można nabić na trasie dom - najbliższa knajpa ?:roll: nie wszyscy z Harleyowców mają takie podejście ale wśród użytkowników innych marek nie ma tylu leni bo większość kupuje motocykl żeby nim jeździć :D pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 6 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2003 W tym temacie padła chyba rekordowa ilość debilnych stwierdzeń:- idealny motocykl - w temacie. Niech mi ktoś znajdzie idealny motocykl, który będzie idealny do wolnej kontemplacyjnej jazdy, szybkiego śmigania po winklach, jazdy z pasażerem 1000km dziennie, jazdy w terenie itd. Mam dwa sprzety Urala i Suzuki (jedenastoletniego trupa). Nie umiem powiedzieć który jest lepszy. Nie da się! - japonia jest najlepsza ... to już zostawię bez komentarza, bo wierzę, że to żart :roll: - czuję, że jadę na HD, czuję że jadę na Duc'u .... ja chcę czuć, że jadę na motocyklu. jak jedzie dobrze, mam frajdę. Nie zależy mi na tym, żeby pod knajpą wszystkim opadły szczeny. To nie sprawi mi frajdy (a jeśli nawet, to mniejszą) ... nieźle .... nieźle. Wygląda to bardziej na kłótnię dzieci w piaskownicy, niż na forumową dyskusję "na poziomie" (jak ktoś już wspomniał). PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2003 - japonia jest najlepsza ... to już zostawię bez komentarza' date=' bo wierzę, że to żart :roll: [/quote'] Ani przez chwile nie żartowałem - jako mechanik mogę powiedzieć, że w dziedzinie samochodów japońce są o kilka lat w przód. Nie w stylistryce (tu brawo dla Włochów), ale w jakości wykonania. Nie mówię tego z powietrza, tylko z kilkuletniej praktyki zawodowej. Tak samo najlepsze sa motocykle japońskie. Mówię tu o sprawach czysto "zmierzalnych" takich jak osiągi, jakość, bezawaryjność czy nawet rozwiązania konstrukcyjne (ja nazywam to tak zwaną kulturą techniczną - jej brak mają włosi i francuzi, którzy potrafią coś tak wpierdzielić (umieścić) że np. nie ma podejścia z kluczem. Tego nie ma u japończyków i niemców. Nie mówię tutaj o kwestiach subiektywnych - tutaj może faktycznie inne kraje mają więcej do powiedzenia, ale tak z drugiej strony, powiedzcie mi, czy Hayabusa nie jest oryginlna ? Niektórym się podoba (mi np.) inni uważają, że to paskuda. Ale jedno jest pewne - budzie emocje. Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2003 - japonia jest najlepsza ... to już zostawię bez komentarza' date=' bo wierzę, że to żart :roll: [/quote'] Ani przez chwile nie żartowałem - jako mechanik mogę powiedzieć, że w dziedzinie samochodów japońce są o kilka lat w przód. Nie w stylistryce (tu brawo dla Włochów), ale w jakości wykonania. Nie mówię tego z powietrza, tylko z kilkuletniej praktyki zawodowej. Tak samo najlepsze sa motocykle japońskie. Mówię tu o sprawach czysto "zmierzalnych" takich jak osiągi, jakość, bezawaryjność czy nawet rozwiązania konstrukcyjne (ja nazywam to tak zwaną kulturą techniczną - jej brak mają włosi i francuzi, którzy potrafią coś tak wpierdzielić (umieścić) że np. nie ma podejścia z kluczem. Tego nie ma u japończyków i niemców. Nie mówię tutaj o kwestiach subiektywnych - tutaj może faktycznie inne kraje mają więcej do powiedzenia, ale tak z drugiej strony, powiedzcie mi, czy Hayabusa nie jest oryginlna ? Niektórym się podoba (mi np.) inni uważają, że to paskuda. Ale jedno jest pewne - budzie emocje. Pozdrawiam, Paweł a czy Yamaha V-Max nie jest oryginalna? Tez budzi emocje i to niemale.a czy honda gold wing nie jest oryginalna? sa prekursorzy motocykli, ale nie zapominajmy o tych ktorzy je udoskonalaja i wprowadzaja nowe rozwiazania, a sa nimi Japonczycy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2003 Ja co do tego nie mam wątpliwości Red. Zresztą tak naprawdę, nie wiem skąd się wzięła cała ta zadyma - tak naprawdę nawet HD mi się podoba z wyglądu i jestem w stanie zrobumieć ludzi, którzy tym śmigają. Ural też ma swoje uroki (Prawda Jacek ?? Loteria - zje**e się czy nie ??? :-)). Mi odpowiada Japonia, bo mam trochę skrzywienie zawodowe (jako mechanik nie patrzę tylko na styl, ale na technologię) . Proszę bardzo, nie napadajcie na mnie, tylko dlatego że mam takie zdanie. Jak dla mnie, możecie jeździć nawet na kozie, jeśli tylko da ona Wam frajdę. Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Opublikowano 7 Lipca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2003 Honda Goldwing zostala zaprojektowana w Ameryce,Wszyscy jej projektanci to Amerykanie - ani jednego Japonczyka,Jest budowana w Ameryce, Marysville,Ohio.85% czesci jest produkowane w Ameryce, w Ohio. Zwiedzalem ta fabryke.Honda Goldwing to po prostu Amerykanski motocykl. To samo Honda Rune oczywiscie. To samo ta inna Honda VTX1800 czy jak sie tam nazywa, czysto Amerykanska, To samo Valkyrie - motocykl czysto Amerykanski. Jesli jakis mieszkaniec Japonii chce jedna z tych Hond to musi byc sprowadzona do Japonii - Z AMERYKI. Shadow jest zaprojektowana z pewnym udzialem Japonczykow ale jest produkowana tez w Ameryce. Kto chce niech sobie sprawdzi kto projektowal krazowniki szos Yamahy Suzuki i Kawasaki. 35% czesci uzywanych do produkcji Harley'a jest produkowane w Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
billy Opublikowano 8 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2003 Aaa' date=' rower. Moj mlodszy syn wlasnie kupil sobie gorski rower. Dobrej klasy, ale nie wyczynowy oczywiscie. $ 2560 plus tax.[/quote'] No i kogo to obchodzi ?Chwalisz się tylko i podniecasz że masz kase, a my biedacy na wsi nie mamy nic , tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 11 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2003 Rispekt popieram całkowicie.... tu jest Polska a nie Ameryka... ilu ludzi tu stać na Harego ??? ile dziesięcioleci ja bym musiał pracować na nowego Harasa ?? owszem jeśli kogoś stać ...jego brocha.... w naszych warunkach jeżdżenie Harasem moim zdaniem to snobizm...wiem że w Stanach tak nie jest...tam to jest styl życia i nikogo to nie dziwi ani nie wzbudza zazdrości... bo tam ludzie żyją godnie i godnie zarabiają...tak więc Janusz sorry, ale nikogo chyba nie przekonałeś.... gdybym miał do dyspozycji 100tys. zł to bym kupił sobie 3 japońskie motocykle niż jednego Harego... a kupiłbym sobie ściga i jakieś enduro... A co do Buella to podoba mi się... jest odjechany, czadersko wygląda i czadersko jeździ...(widziałem w Bielawie) Hary też zjaebiście na koło szedł, ale miał 1,7 cm i był ostro podrasowany... Panowie tu jest Polska !!! i od właściciela zależy czy Twój motocykl będzie miał duszę.... mój zygzak ma :( a dźwięk rzędowej czwórki na wydechu Muzzy to miód... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noise of death Opublikowano 11 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2003 Honda Goldwing zostala zaprojektowana w Ameryce' date='Wszyscy jej projektanci to Amerykanie - ani jednego Japonczyka,Jest budowana w Ameryce, Marysville,Ohio.85% czesci jest produkowane w Ameryce, w Ohio. Zwiedzalem ta fabryke.Honda Goldwing to po prostu Amerykanski motocykl. To samo Honda Rune oczywiscie. To samo ta inna Honda VTX1800 czy jak sie tam nazywa, czysto Amerykanska, To samo Valkyrie - motocykl czysto Amerykanski. Jesli jakis mieszkaniec Japonii chce jedna z tych Hond to musi byc sprowadzona do Japonii - Z AMERYKI. Shadow jest zaprojektowana z pewnym udzialem Japonczykow ale jest produkowana tez w Ameryce. Kto chce niech sobie sprawdzi kto projektowal krazowniki szos Yamahy Suzuki i Kawasaki. 35% czesci uzywanych do produkcji Harley'a jest produkowane w Japonii.[/quote'] to tym bardziej, jaka jest roznica pomiedzy HD a zajebista japonia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 11 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2003 Tym, że na japonii dłużej pojeździsz :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 17 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2003 Odnosnie Buella : Ja Cie pier****** super moto nie ma co. Ostro musi sie tym jezdzic. Jest po prostu przepiękny, nie mam słów. Kiedy nastepna kumulacja w totolotka ? :-D Harley to klasa sama w sobie, te moto sa przepiekne, ja kocham serie Electra Glide i Dyna 8) ale i tak pewnie nigdy mnie nie bedzie na niego stac - w tym tempie w jakim zarabiam na zycie to jakies 50 lat :( :( :( :D :wink: :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 17 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2003 no i co z tego że te motocykle robione w Ameryce? Mercedes też robi auta w Hiszpani a VW w Poznaniu. Ale są to motocykle marki Honda z której strony by na nią nie patrzył jest to firma japońska. Japoński jest zarząd tej firmy, japońska technologia i kontrola techniczna na modłę japonską, amerykańscy pracownicy też pewnie kłaniają się każdego ranka po japońsku. Co Gold Wing'a to się mylisz. Wersja GL 1000 została zaprojektowana i wyprodukowana w Japoni i na początku miała ogromne przeszkody celne w dotarciu na rynek amerykański. Motocykle pow. 750 ccm w latach 70 -tych były obwarowane wysokimi cłami i m.in dlatego przeniesiono jej produkcję do Stanów. Ps. aż się boję pomyśleć jaki rower ma starszy syn Janusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 17 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2003 A dopiero jaki rower musi miec sam Janusz... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 17 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2003 Założę się, że ten rower ma wszystkie inne rowery pod sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2003 A dopiero jaki rower musi miec sam Janusz... :( stary sam wentylek pewnie kosztue jakies 100$, nie wspominajac o oponach wartych pewnie z 1000$ kazda. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi