Adam M. Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 To jakies zwarcie w instalacji.Sprawdz bezpieczniki razem z glownym.Umiesz sie poslugiwac miernikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck_street Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 (edytowane) Brat sprawdzał bezpieczniki, były dobre. Akumulator się zagotował. Honda teraz odpala, ale poprzepalała światła jak odpaliła Edytowane 9 Maja 2011 przez barteck_street Cytuj Mój profil bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttm Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 witam ponowniemam pytanie dotyczace dziwnych dzwiekow. gdy wystartuje jest cicho po kliku minutach zaczyna rozlegac sie leciutkie dzwonienie - cos w podobie jak lekko stukaja zawory. po jakims czasie cichnie. ponownie slysze to gdy np jadac na 2 wcisne sprzeglo dojezdzajac do skrzyzowania jak wrzuce na luz to znow cichnie. co to moze byc? boje sie zeby nie rozrzad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Barteck_street - masz walniety regler, albo czarny przewod od tego reglera ograniczajacy napiecie nie ma kontaktu z reszta instalacji. ttm - to lancuch rozrzadu, napinacze zaczynaja ci sie slizgac.Niczym na razie to nie grozi oprocz odglosow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttm Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 ttm - to lancuch rozrzadu, napinacze zaczynaja ci sie slizgac.Niczym na razie to nie grozi oprocz odglosow.dzieki za tyle dobrego. jak bardzo soon trzeba bedzie pomyslec o rozrzadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Zalezy od przebiegu, poza tym nie zawsze to jest wina lancuchow, ale zacinajacych sie napinaczy.Warto wymienic na nowe, np w zimie, jedna sztuka to chyba $ 50.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nocny Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 witam i pozdrawiam wszystkich mam pytanie dotyczace vf 700c z 1986 roku.Czy jesli chcialbym wymienic silnik na 750 tez z tego roku musze wymienic modul itp . Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemV4 Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Witam Wszystkich Właśnie zmieniłem swoją małą Madzię (V30) na większą (V65).Pozdrawiam wszystkich, którzy jeżdżą tymi wspaniałymi maszynami. Gdyby któryś ze znających mechanikę tego motocykla kolegów chciał mi coś podpowiedzieć w temacie tylnego hamulca, byłbym bardzo wdzięczny; otóż w trakcie hamowania tylną tarczą motocykl skacze jak zając (a tarczę tylną ma prostą). Z góry dzięki za pomoc i jeszcze raz pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Moze blokuje tylne kolo ??? dlatego skacze.Proponuje zajrzec do pompy i sprawdzic czy otworek wyrownujacy cisnienie w pompie jest drozny. Co do wymiany silnika z 700 na 750 to nie sadze zeby elektronika miala jakiekolwiek roznice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magman Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 PrzemV4,niestety ,ale tak jest.V65 ma tylny hamulec ,który tak nieszczęśnie działa.Albo nic ,albo blokada i podskoki tylnego koła.Natomiast z pasażerem już jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczwelek Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 (edytowane) ale nie zaszkodzi sprawdzić jak adam.m napisał. ja bym jeszcze raz sprawdził tarczę ale na kole, czy równo kręci. pa pa płyta doszła. Edytowane 19 Maja 2011 przez kuczwelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nusia995 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Honda VF 750C rok:1983 RC092100147 4 cylindry 63 kW jaki potrzebny jest olej silnikowy i rodzaj filtra. Co sie dzieje gdy przy dłuższej jeżdzie zaczyna cos wyc z prawej strony w silniku jak byc cos tarło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemV4 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Witam Dzięki za podpowiedzi, właśnie biorę się za rozbieranie hamulców i zobaczymy, co tam siedzi. Poza tym chyba czeka mnie mała przygoda z rozrządem (łańcuszek się zaczął w nocy odzywać - wczoraj trochę pojeździłem i wróciłem dopiero rano). Może macie jakiś pomysł na sensowną szybę do madzi, bo to co widziałem na allegro to raczej porażka, a bez szyby raczej słabo się jeździ w dalsze trasy. Gdyby ktoś miał do sprzedania pokrywę zegarów do VF1100C chętnie kupię, bo mam niestety pękniętą i zaczyna mnie to drażnić Apropos, tarczę tylnego koła sprawdzałem i jest OK Dzięki i pozdrowienia Może jest ktoś, kto posiada serwisówkę i instrukcję do Madzi 1100 (84r), bo znalazłem parę rzeczy, których nie mam gdzie sprawdzić (najlepiej byłoby po angielsku, bo to jedyny język obcy z którym sobie radzę). Dzięki z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 zalej motula 5100 i tyle a folltr to np hilfro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Honda VF 750C rok:1983 RC092100147 4 cylindry 63 kW jaki potrzebny jest olej silnikowy i rodzaj filtra. Co sie dzieje gdy przy dłuższej jeżdzie zaczyna cos wyc z prawej strony w silniku jak byc cos tarło?? Filtr oleju Hiflo HF202, olej moze byc motul 5100.Jak wyglada to wycie? Przez forum raczej nie da sie tego ustalic. Ewentualnie mozesz nakrecic film i wrzucic na youtube. Jaki przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi