Sqter Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) hej wszytkim , mam pytanie cz ktos z was kiedy kolwiek zmienial w swoim zygziorze uszczelniacze zaworowe ??? jest taka koniecznosc , pomoze to cos przy ubytku oleju , moj potrafi opierdzielic okolo 0,3 do 0,5 l na 1000 km jest male ale dostaje tak po garnkach ze z obrotomierza nie schodzi 7 do 10 tys non toper palowanie , wiem ze zygzior potrafi sobie gulnac ale czy az tyle ??? Edytowane 10 Listopada 2009 przez Sqter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesartur Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Już był w tym temacie wałowany wątek oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 to wiem ale watku uszczelniaczy i ich zmiany nie bylo , wiec poruszam go jako pierwszy , przewalilem cala rozmowe na temat zygziora i nikt nie wspomnial ze wymienial i cz przynioslo to jakis efekt dlatego pytam :) i z pokora oczekuje odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesartur Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Bez obrazy ale zadajesz bzdurne pytanie. Jeśli są zużyte to wiadomo, że wymiana zawsze coś tam da, a jeśli są ok to jakich zmian spodziewasz się po wymianie czegoś na to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejM Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Wymiana uszczelniaczy zdecydowanie ograniczy ci konsumpcje oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slavo28v Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Wymiana uszczelniaczy zdecydowanie ograniczy ci konsumpcje oleju. Tutaj zgodzę się z Prezesemarturem, jeśli są do wymiany owszem należy wymienic i wtedy ograniczy się zuzycie oleju natomiast jeśli są ok to niewiele, ale raczej nie będzie to bez wpływu i zużycie spadnie. to wiem ale watku uszczelniaczy i ich zmiany nie bylo , wiec poruszam go jako pierwszy , przewalilem cala rozmowe na temat zygziora i nikt nie wspomnial ze wymienial i cz przynioslo to jakis efekt dlatego pytam :) i z pokora oczekuje odpowiedzi :) nic nie piszesz czy kopci Ci sprzęt i jeśli tak to czy bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 dzieki chlopaki, wlasnie nie kopci ani troche , nawet przy 11 tys obr zero niebieskiego dymu cz nawet czarnego , nie wiem gdzie ten olej znika, nawet jak ktos za mna jedzie to nie czuje ze smierdzi mi z wydechow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slavo28v Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Panowie!!!pogoda dopisuje!!! wyciągamy sprzęty i ogień!!! :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artik523 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Panowie!!!pogoda dopisuje!!! wyciągamy sprzęty i ogień!!! :buttrock: Oj ogień ogień :biggrin: .... Polatałem dziś. Nakręciłem jakieś 150km, zjem obiadek i idę jeszcze polatać :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slavo28v Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Oj ogień ogień :biggrin: .... Polatałem dziś. Nakręciłem jakieś 150km, zjem obiadek i idę jeszcze polatać :buttrock: Właśnie zjechałem, pyknąłem sobie przyzwoitą przejażdżkę całodzienną, jak miłoooo oj nie myślałem że jeszcze się pośmiga w tym roku, oby jutro było tak ciepło i bez opadów, niemal dwa baczki benzynki pękło hehehe teraz zimny browar na gorącą głowe!!!! :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejM Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 U mnie wczoraj ładna pogoda- nie miałem czasu, dziś mam to mokro . Eeeech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slavo28v Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 U mnie wczoraj ładna pogoda- nie miałem czasu, dziś mam to mokro . Eeeech We Wrocku od rana słonko świeci, chyba zerwe się z pracy szybciej to się pośmiga trochę :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slavo28v Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 We Wrocku od rana słonko świeci, chyba zerwe się z pracy szybciej to się pośmiga trochę :-)) A dziś kicha-leje... :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klapek Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 dzieki chlopaki, wlasnie nie kopci ani troche , nawet przy 11 tys obr zero niebieskiego dymu cz nawet czarnego , nie wiem gdzie ten olej znika, nawet jak ktos za mna jedzie to nie czuje ze smierdzi mi z wydechow Objawem stwardniałych uszczelniaczy jest kopcenie przy odpalaniu. Po długim postoju olej ścieka do komory i jest spalany. Gdy silnik rozgrzany raczej uszczelniaczami nie pobiera... Pozdro all :flesje: Cytuj Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..? www.kolyaska.fora.plObecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 dzieki uspokoiles mnie :) u mnie nawet na zimnym nie kopci, wiec jedynym racjonalnym wytlumaczeniem moze byc to ze poprostu smakuje mu moj BelRay :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi