miclaw Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Chłopaki nie ma sie zcym przejmować.Każdy 2 takt leje olejem z komina tylko w niektórych tego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 2T tak mają, niezależnie od tego jaki olej sie leje do mieszanki i w jakich proporcjach, po prostu jego część wydostaje się po spaleniu w miejszej lub wiekszej ilosci. Miałem kilka 2t i w kazdym tak miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Lepiej jak to wylatuje z tłumika, jak by miało tam zostać i zastygnąć zrobić "kluche" :]pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Jak by każdy 2T tak miał to by Tomskiemu 01 też wydobywała sie maź z rury a chlopak mówi że ma sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 A próbowałeś założyć świece z dwoma/czterema elektrodami? Bo one poprawiają spalanie - może wtedy będzie lepiej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 U mnie na kancikach widać nieprzepalony olej. Leje Motul 800 czyli taki jak powinien być. Castrol gorzej sie miesza, lepszy do dozownika zresztą jak kto woli. Ja robie 1:30 i też nie wiem co jest grane że mam mokrą końcówke. Ale widze że jest to normalne w tych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 A próbowałeś założyć świece z dwoma/czterema elektrodami? Bo one poprawiają spalanie - może wtedy będzie lepiej. Pozdro Nie nie próbowałem ale chętnie sprawdze to o ile w ogóle kupi sie taką świece do YZ 125. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Napewno coś dostaniesz. A mógłbyś pokazać jakąś fotke z tym tłumnikiem? Bo chce wiedzieć co rozumiecie pod pojęciem "smarka" :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 A próbowałeś założyć świece z dwoma/czterema elektrodami? Bo one poprawiają spalanie - może wtedy będzie lepiej. Pozdro tylko ze to swiece do samochodów, i nie zapomnij ze tu ma byc odpowiednia cieplota bo w tłoku na srodku zrobi sie dziurka jak dwa złote ja do huski lałem 1;25 i mialem czysciutki tłumiczek zero oleju, inna sprawa ze jak macie juz zasrane końcówki to zawsze bedzie sie robil syf, no i jeszcze sprawa wykrecania maszyny jak bedziesz jeździł jakbys jechał po bułki to na pewno bedzie sie lało z wydechu bo to silniki wysoko obrotowe stworzone do latania ogniem a nie trynkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Tak jak pisze LuCZas - bez pelnego ognia bedzie zasmarkane :wink: . Pewnie macie jakies dojazdy na tor itp. gdzie idziecie na pol gazu no i wtedy maszyna wszystkiego nie przepali, w zwiazku z czym ten olej musi gdzie wyladowac :icon_biggrin: . W koncowce w KDX'ie mialem nawet specjalny wezyk ktorym splywal niespalony olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 17 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) Może to jest za duża dawka paliwa czy coś. Tak poza tym to maszyna jest brzytwa niemiłosierna. Edytowane 17 Lipca 2006 przez Myszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kules Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Ja mam rx'a i też miałem niedawno taki problem - nawet pisałem o tym i ktoś z was radził mi że to moga być jakieś simmeringi czy cuś.Ale ja zdjąłem cały wydech, rozmontowałem go całkowicie, włożyłem nowy wkład, wszystko ładnie na silikonik poskładałem i ponitowałem, uszczelniłem połączenia elegancko i uszczelniłem też zawór (ten od pędzla na obrotach) - czyli właściwie nic nie zrobiłem dla wyeliminowania smarkania - mało tego zamiast 1:45 wlałem mieszankę 1:40, czyli więcej oleju - no i efekt jest taki że przestał mi smarkać - jest czyściutko - a przedtem to na oponę mi leciały krople normalnie a teraz jest OK. Stylu jazdy też nie zmieniałem.Cuda jakieś czy co? Edytowane 18 Lipca 2006 przez kules Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 18 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 Też sie zastanawiałem nad tym czy to nie przez ten mój tuningowany myjkami wydech - musze to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 nie to nie przez to!! :icon_razz: ja tez zrobilem wklad z tych myjek(faktycznie fajniesjzy dzwiek) wyczyscilem caly uklad i koniec tlumika jak posiadal struzke oleju/syfu tak posiada ja nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 Jak miałem DT 80 jeszcze to miałem też taki problem. Układ Gianelli a lewy tylni migacz oraz częśc błotnika czarna, o końcówce rury wydechowej nie wspomnę. Różny skład mieszanki robiłem, różne ustawienia gaźnika, zmiana świecy a i tak zawsze było uwalone. Moze to czyszczenie pomoże. Teraz w RX ma układ wydechowy Arrow i jest gites :icon_razz: Ani kropelki :icon_razz: :) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi