Browarny Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Tak się składa że od kilku dni jeżdżę do pracy motocyklem. Ponieważ moje rodzinne miasto Katowice jest obecnie jednym wielkim placem budowy więc można wyjść z założenia że średnia prędkość przejazdu samochodem to ok. 5 kmh :icon_mrgreen: Przeciskam się więc codziennie pomiędzy samochodami w centrum i na remontowanej A4 i NIKT nie próbował mi blokować bądź zajeżdżać drogi, BARDZO WIELU kierowców puszek rozjeżdża się na boki aby mi zrobić miejsce, NIKT nawet nie zatrąbił gdy wciskam się na pierwszego na światłach. Wnioski do wyboru: - Katowice to miasto przyjazne motocyklistom- mam głośny i groźny motur i wszyscy się boją żebym nie uj...ł lusterka- jeżdżę w czarnych skórach w 35 st.upale i wszyscy spieprzają żebym nie zemdlał i nie przytarł puszek- ten kraj się zmienia na lepsze Osobiście wierzę w czwartą opcję, oby się nie mylił... :D czego wszystkim moturzystom życzę Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCYŚ Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Kolejny temat rzeka na 300 str HIHIHI :icon_mrgreen: Cytuj RIDE TO LIVEPilska Grupa Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Wreszcie jakiś powiew optymizmu. Bo już zaczynałem się zastanawiać, czy jeździć motórem, czy nie jeździć... pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoss Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 ja też nie mogę na razie narzekać na puszkarzy, ale z opowieści kolegów wnioskuję, że to tylko kwestia czasu i zarówno Ty jak i ja w końcu trafimy na "swojego", głupio zawistnego debila. Trzeba się na taką sytuacje przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 A czy puszkarz dla puszkarza jest znowy taki specjalnie miły? Też nie jest. Nie ma o co kopii kruszyć. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Nie zawsze Cie widza w lusterku ale gdy Cie slysza jest GIT :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 a jak ktoś ma ten cholerny cichy tłumik to ma pecha ale wczoraj też sie spotkałem że jedna (na jakieś 50 puszek) ustąpiła mi miejsca tzn zjechała abym sie łatwiej przecisną n aświatłach =] więcej takich kierowców sobie życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaRo Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) Dzisiaj jak wracałem do domku autem i stałem w dużym korku w stronę Krakowa zobaczyłem w lusterku gościa na moto z mojej lewej strony ( był jakieś 3 samochody za mną ), więc zjechałem maksymalnie na pobocze ( ci co byli za mną i się zorietowali że zjeżdżam żeby go przepuścić zrobili to samo). Następnie obserwowałem ( miałem dobry widok bo byłem prawie na szczycie sporej górki) wszystkich kierowców którzy byli przede mną - zjechał tylko JEDEN. Albo go nie widzieli ( to znaczy ze nie patrzą w lusterka) albo poprostu to były typowe krakowskie buraki, które myślą tylko o sobie - "bo tylko im się śpieszy, a inni moga poczekać". Edytowane 6 Lipca 2006 przez WaRo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 a ja nie mam glosnego wydechu a i tak wielokortonie jesli kierowca puszki mnie zauwazayl to robil mi miejsce zarowno na trasie jak i w korkach. Zdarzaja sie i niemile sytuacje ale za kolkiem mialem ich znacznie wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoss Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 A czy puszkarz dla puszkarza jest znowy taki specjalnie miły? Też nie jest. Nie ma o co kopii kruszyć. pozdr ano właśnie. taka przypadłość naszych dróg, że dominują na nich chamy i debile. Jeżdżący kulturalnie i bezpiecznie są jeszcze w mniejszości. To się powinno poprawiać w każdym następnym pokoleniu :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Niektórzy nie zjeżdżają, bo poprostu motocykl jest ciężki do wypatrzenia, poprostu siedzą sobie ludzie w korkach i nie patrzą w lusterko czekając żeby ustąpić motocykliście, tylko myślą jak tu szybko dojechać do domu na obiad :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awful Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) mam wrazenie,ze coraz częściej zjeżdzają... nie wiem czy ze strachu o lakier czy z życzliwości... w sumie wszystko jedno... a i faktycznie- w korku juz mi dawno nikt ostro nie utrudniał ... heh miałem jakis czas temu inną fajna sutyację- remont na ul spacerowej w gda znają chyba wszyscy- od paru lat trwa, potrwa jeszcze pewnie pare... często zamykają jeden pas i puszczają wahadłowo ((imho to spisek lokalnych stacji benzynowych)). rzeczonego dnia dojechałem jako drugi pojazd do własnie zamkniętego ruchu z mojej strony, kulturnie zgasiłem silnik-myślę sobie: swoje odstać trzeba... a tu koleś z lizakiem:-motor moze jechać! lewą stroną, jak w anglii ... podziękowałem, pojechałem...(później musiałem kombinować jak tu wrócić na swój pas, skoro z lewego zjezdzają na prawy :D ale tragedii nie było :icon_mrgreen: ) Edytowane 6 Lipca 2006 przez awful Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ba Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 w Bydgoszczy też nie jest najgorzej, być może pomagają mi światełka gdyż ten sezon latam na długich, wieczorkiem jedynie zmieniam na drogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 6 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 No i sami widzicie że jest lepiej... :DTrudno żeby usuwali się z drogi jak stoją zderzak w zderzak ale jak już posuwają te 5 kmh to często zjeżdżają. Swoją drogą ostatnio na A4 niezły numer wycinam. Otóż ruch odbywa się na jednej nitce autobany a przeciwne pasy poodzielane są pionowymi tabliczkami rozstawionymi co kilka metrów. jadąc pasem wewnętrznym nie ma betonowego pobocza ani pasa awaryjnego więc trzeba jechać grzecznie z puszkarzami.Więc jak z w sznurze pojazdów z przeciwka była dłuższa luka to skręt pomiędzy tabliczki i pełny ogień jak długo się da, a następnie powrót sprzed nadjeżdżającego pojazdu znów pomiędzy tabliczkami na swój pas ruchu. I wiecie co? Puszkarze robili mi miejsce do wjazdu :icon_mrgreen: Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Aż kiedyś trafisz na mnie! :icon_mrgreen: Ja codziennie, tylko w drugą stronę, to chyba mam mniejsze korki. Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi