kzabor Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Mam pytanie - jestem zielony jak listek klonowy, więc proszę o dozę tolerancji... :bigrazz:)Nabyłem nowe moto i standardowo stoi na miejscu parkingowym w garażu podziemnym. Ale zamierzam czasem pojechać nim do pracy i wtedy czeka parkowanie pod chmurką...Czy warto kupić pokrowiec?? Jeśli tak to jaki i gdzie??GS ma co prawda zamontowany alarm ale... Czy warto kupić blokadę na koło?? Jeśli tak to jaki i gdzie?? pozdrawiam i z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitu Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Poniżej link do testu pokrowca:http://motocykle.jednoslad.pl/modules.php?...howpage&pid=128 Jeśli chodzi o zabezpieczenie, to tego nigdy nie za wiele. Ostatnio na forum przewinęło się tyle tematów o motocyklach które zmieniły właściciela, więc się poważnie zastanów.Gdybym ja miał kupić blokade, to byłby to jakiś U-lock: motocykl przymocowany do fragmentu z otoczenia, np. latarni. DiskLock bardziej poręczny, ale wydaje mi się że mniej pewny zaufania (motocykl zawsze można podnieść i wrzucić na pake jakiegoś żuka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Mam pytanie - jestem zielony jak listek klonowy, więc proszę o dozę tolerancji... :bigrazz:)Nabyłem nowe moto i standardowo stoi na miejscu parkingowym w garażu podziemnym. Ale zamierzam czasem pojechać nim do pracy i wtedy czeka parkowanie pod chmurką...Czy warto kupić pokrowiec?? Jeśli tak to jaki i gdzie??GS ma co prawda zamontowany alarm ale... Czy warto kupić blokadę na koło?? Jeśli tak to jaki i gdzie?? pozdrawiam i z góry dzięki za info Jeśli to nowe moto, to w pierwszej kolejności wykupiłbym polisę AC.Sprawa droga, ale masz komfort, że cokolwiek się stanie to nie stracisz zbyt wiele.Blokadę na koło też warto mieć. Poszukaj po formu, ostatnio był taki temat. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Koniecznie jakiś mocny łańcuch, U-lock - wiadomo, od przybytku głowa nie boli. I przypinać się gdzieś do przyrody. A od deszczu płachetka np z louisa za kilka zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzykawa Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zabezpiezpieczenia przypinane do tarczy hamulcowej są mało skuteczne . Byłem świadkiem jak kolega miał tak zabezpieczony motor zapomniał go odpiąć i ruszył ostro . zaciski hamulcowe zadziałały jak gilotyna i ścieły tą część blokady która była zamocowana do tarczy ,ta odskoczyła z glosnym brzękiem i było po blokadzie . Jedyny sposób na złodzieja jako tako skuteczny to motor na oku , strzeżony parking , alarm i łańcuchem do przyrody lub czegoś innego solidnie umocowanego. Może nie ochroni to w 100% przed kradzieżą , ale przynajmniej powinno zdrowo zniechęcić potencjalnych amatorów cudzego mienia . Ubezpieczenie jest również jakimś rozwiązaniem , przynajmniej gwarantuje zwrot kasy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Na dojazdy do pracy niepotrzebny pokrowiec- będziesz go woził i zakładał? Motocykl może stać na deszczu, jeździć podczas deszczu też można. Najwyżej weź jakiąś szmatkę do wytarcia kanapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_PL Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 pokrowce w dobrych cenach mozna kupic na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzabor Opublikowano 1 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Na dojazdy do pracy niepotrzebny pokrowiec- będziesz go woził i zakładał? Motocykl może stać na deszczu, jeździć podczas deszczu też można. Najwyżej weź jakiąś szmatkę do wytarcia kanapy. A czy nie szkoda kanapy na słońcu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 A czy nie szkoda kanapy na słońcu ?? Kanapa bardziej niszczy się od siedzenia na niej, niż od słońca. :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 A czy nie szkoda kanapy na słońcu ?? Dobra pasta do skór załatwia problemy z kanapą; nasiąkanie, przebarwienia, plamy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 poza tym to tylko motocykl więc nie ma co się z tymi płachtami aż tak pie**olić bo to bez sensu. W blokady warto inwestować bo to zawsze jakieś utrudnienie dla amatorów cudzej własności. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BU?KA Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Mam to szczescie ze mam garaz i tam moj motorek nocuje .. Czesto jezdze po Poznaniu i jak patrze na motocykle na parkingach strzezonych dla ktorych jedyna ochrona jest wlasnie ten parking to plakac mi sie chce ....... Jak tak mozna zaniedbywac moto ???!!! Samochod mam gleboko ... ale o moto zawsze dbam i nie moge sobie wyobrazic ze stoi on sezon pod chmurka ... Pokrowiec na "dzien dobry" !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) jak kupiłem pokrowiec szary louis jak a teście i jestem zadowlon za 49zł nie ma NIC LEPSZEGO!!! polecam www.moto-akcesoria.pl solidnie szybko a co do blokady to właczam alarm i zasuwam do roboty ale AC mam wykupione!w dzien Ci raczej nikt nie bedzie ruszał motory a jak zacnzie to syrena da znać więc przechodnie zwróca uwagę! łańcuch dobry ale waży kilka kg a gdzie w go wozić umnie pod kanapa fazera sie miesci portfel i nic więcej!! więc plecak??? hmm dlatego sobie odpuscilem i alarm ON! a blokady na tarcze sa mało skuteczne jak to ktos napisał Edytowane 1 Czerwca 2006 przez tra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Pokrowiec to fajna sprawa, ale jak się trzyma motocykl pod chmurką na przydomowym parkingu. Wożenie go codziennie do pracy może być nieco uciążliwe - chyba że będziesz trzymał go w pracy (też trochę uciążliwe). Co się zaś tyczy blokad na koła itp. - na pewno warto, żeby motocykl był uzbrojony po zęby we wszelkie możliwe zabezpieczenia przeciwkradzieżowe. Jedyny sposób na złodzieja jako tako skuteczny to motor na oku , strzeżony parking , alarm i łańcuchem do przyrody lub czegoś innego solidnie umocowanego.Zawsze przypinam skuter dwiema linkami (cienką rowerową i grubszą - typowo motocyklową) do jakiegoś słupa (najczęściej od znaku drogowego). Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadamuss Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 xena z alarmem robi wrażenie i nie sądzę aby tak latwo dala sie zerwać. Pozdr Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi