arturo1982 Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 zgadzam sie z przedmowcaposiadam sv w wersji N model K2sprzet do turystyki sie nie nadaje ale za to na miasto jest super :biggrin: ciagnie od samego dolu nie trzeba go wysoko krecic i nie musisz zbyt czesto operwac dzwignia zmiany biegowa i niezle idzie na gume czy to z jedynki czy z dwojki :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 rowniez brałbym pod uwage fazera i Sv, duzo info o fazerku znajdziesz w linku podanym przez BONIKA , tez w jakims stopniu własnie poprzez info znajdujące sie w tym liknku kupiłem fazera a myslałem nad fazerem, hornetką, sv , thundercatem , informacje ktore tam znajdziesz są zetelne i prawdziwe :biggrin:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Dzulu, uzyj opcji ''szukaj''.Byly tematy o sv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Polecam lekturę majowego numeru "Motocykla", a konkretnie testu porównawczwgo czterech motocykli - m.in. interesujących Cię SV-ki i Bandita - zamieszczonego na str. 52-66. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzulu Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 posty już czytałem wcześniej... i jak czytałem o fazerze to byłem przekonany, że to bedzie moj kolejny sprzet, potem kolega mi powiedział, że zna 3 osoby na yamahach... jego R1 , fazer i jakiś choper choper ma ponad 10 lat z tego co pamietam i musi mieć skrzynie do remontu i to samo w fazerze (2001!!!!) czy to wada powszechna w yamahach czy tylko 2 wypadki przy pracy :wink: ?? ja z kolei czytałem, że skrzynie głośno chodzą i są mało precyzyjne Ponieważ za cene około 12000 stać mnie bedzie na fazera około 97'-99' czy pierwszą rzeczą jaka bede musiał zrobic nie bedzie wtopienie 1000zł na skrzynie? CBR :biggrin: ??z powodu tamtych watpliwosci zastanawiam sie nad CBR jeszcze... poczatkowo myślałem, że to za daleko jak na moje możliwości... ale ceny są atrakcyjniejsze niż fazerów i więcej ofert... wszedzie gdzie czytałem o hondzie jest "...bo honda to honda..." klasa sama dla siebie... sv z powodu niewygody raczej odpada.... wiec jeszcze tylko dylemat: fazer czy CBR PS. sv nadal mi się kręci po głowie, bo nie wiem czy jak już coś kupie to stać mnie bedzie na jakikolwiek wypad :bigrazz: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Jak juz stoisz przed wyborem Fazer vs CBR musisz pomyslec nad tym czego oczekujesz od motocykla i w jaki sposob chcesz go eksploatowac...Wiadomo Fazera mozna nazwac szybkim turystykiem, a CBR scigaczem z mozliwoscia wygodnego podrozowania... Edytowane 29 Maja 2006 przez legut7 Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 ja z kolei czytałem, że skrzynie głośno chodzą i są mało precyzyjne Ponieważ za cene około 12000 stać mnie bedzie na fazera około 97'-99' czy pierwszą rzeczą jaka bede musiał zrobic nie bedzie wtopienie 1000zł na skrzynie?Skrzynie faktycznie są głośne, ale wg mnie precyzyjne. Po przesiadce z GSa to normalnie niebo, a ziemia. Tak przynajmniej było w moim przypadku. Co do rocznika to FZS z 97 będzie ciężko znaleźć :biggrin: Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 tak tak 97 bedzie bardzo ciezko :Pp a jezeli chodzi o skrzynie są głosne ale czy nieprecyzyjne hmm nie wydaje mi sie u mnie gitarka ale moto ma 17 tys w tym 2 tys moje :biggrin:) Olsen a przesłał byś moze skana tego testu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzulu Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 zaraz jade ogladać ten motor: http://allegro.pl/item105805474_yamaha_fzs..._2000_2001.html co o nim sądzicie??? (chyba lekko przesadzona ta cena...) np w porównaniu do tego: http://allegro.pl/item106965506_yamaha_fazer_600.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 zaraz jade ogladać ten motor: http://allegro.pl/item105805474_yamaha_fzs..._2000_2001.html co o nim sądzicie??? (chyba lekko przesadzona ta cena...) np w porównaniu do tego: http://allegro.pl/item106965506_yamaha_fazer_600.htmlCeny wysokie, ale biorąc pod uwagę wszystkie dodatki to nie jest wcale taka przesadzona w stosunku do tego drugiego Fazera. Daj znać co ciekawego zobaczyłeś. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 ad3. Od pewnego czasu szukam stelażu pod siedzenia i nie bardzo mogę znaleźć, a może słabo szukam... Proszę http://www.givi.it/per_la_tua_moto.asp?co_id=1229&lang=en :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzulu Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Już po oględzinach.... i co?czułem się jakby pode mną była 100konna suszarka... (taki dzwiek)ogólnie motor w świetnym stanie... nawet nie był po szlifie... 0 uszkodzeńsprawiał wrażenie o wiele lżejszego od gs... dziwne... (gs przy fazerze był cieżki jak betoniarka przy taczce)ale nie wiem czy mi sie spodobało na pewno o wiele lepiej niż gs, ale cena 15 tys. (jak ktoś ma kase na takiego fazera to polecam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the-one Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 PS. sv nadal mi się kręci po głowie, bo nie wiem czy jak już coś kupie to stać mnie bedzie na jakikolwiek wypad :biggrin: :bigrazz: jesli nadal zastanawiasz sie nad SV... to moze ten filmik pomoze w wyborze :wink: http://www.yousendit.com/transfer.php?acti...382D994095731BE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzulu Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 a co sądzicie na temat tego sprzętu??? cena jak na rocznik i kilometrarz ciekawa... ale ten bak :| skąd takie coś mogło się pojawić... wyglada na tuning młotkiem :biggrin: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M213973 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Podepne sie do tematu...Malymi kroczkami przymierzam sie do zmiana motocykla:) Obecnie ujezdzam gpz 500s i bede chcial cos mocniejszego ale i nowszego...Glownie zastanawialem sie nad cbr 600 f3, ale jak zaczalem ogladac oferty to za 12 tys zl moge miec cbr z 97r albo np taka sv 650 z 2001. Roznica w wieku spora, wiadomo ze sv to nowsza konstrukcja niz pc31. Motocykl glownie eksplatuje w miescie, narazie na trasy nie zdarza mi sie czesto wypadac, co nie znaczy, ze nie zamierzam w przyszlosci. Jazda z pasazerem nie jest planowana...Niby cbr ma 100hp ale przyspieszenie wg. instrukcji maja podobne... jak to jest w rzeczywistosci? Moglby sie wypowiedziec jakis posiadac sv 650 s, czy ma okazje jezdzic z motocyklami w stylu cbr 600, r6 itp i czy da sie z nimi smigac (zakladajac, ze nie sa to kolesie ktorzy beda jezdzic na biegu nr 2 i czekac na mnie, tylko tacy co korzystaja ze swojej mocy).No jak ma sie cbr z 97 do sv z 01 jesli chodzi o przyszle koszta... w koncu honda to honda :buttrock: Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi