Skocz do zawartości

Drugi motocykl (sv650, hornet, fazer, cbr, bandit [600tki])

Rekomendowane odpowiedzi

zgadzam sie z przedmowca

posiadam sv w wersji N model K2

sprzet do turystyki sie nie nadaje ale za to na miasto jest super :biggrin:

ciagnie od samego dolu nie trzeba go wysoko krecic i nie musisz zbyt czesto operwac dzwignia zmiany biegow

a i niezle idzie na gume czy to z jedynki czy z dwojki :bigrazz:

rowniez brałbym pod uwage fazera i Sv, duzo info o fazerku znajdziesz w linku podanym przez BONIKA , tez w jakims stopniu własnie poprzez info znajdujące sie w tym liknku kupiłem fazera a myslałem nad fazerem, hornetką, sv , thundercatem , informacje ktore tam znajdziesz są zetelne i prawdziwe :biggrin:)

Pozdrawiam

Polecam lekturę majowego numeru "Motocykla", a konkretnie testu porównawczwgo czterech motocykli - m.in. interesujących Cię SV-ki i Bandita - zamieszczonego na str. 52-66.

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300

posty już czytałem wcześniej... i jak czytałem o fazerze to byłem przekonany, że to bedzie moj kolejny sprzet, potem kolega mi powiedział, że zna 3 osoby na yamahach... jego R1 , fazer i jakiś choper

choper ma ponad 10 lat z tego co pamietam i musi mieć skrzynie do remontu i to samo w fazerze (2001!!!!) czy to wada powszechna w yamahach czy tylko 2 wypadki przy pracy :wink: ??

ja z kolei czytałem, że skrzynie głośno chodzą i są mało precyzyjne

Ponieważ za cene około 12000 stać mnie bedzie na fazera około 97'-99' czy pierwszą rzeczą jaka bede musiał zrobic nie bedzie wtopienie 1000zł na skrzynie?

CBR :biggrin: ??

z powodu tamtych watpliwosci zastanawiam sie nad CBR jeszcze... poczatkowo myślałem, że to za daleko jak na moje możliwości... ale ceny są atrakcyjniejsze niż fazerów i więcej ofert... wszedzie gdzie czytałem o hondzie jest "...bo honda to honda..." klasa sama dla siebie...

sv z powodu niewygody raczej odpada.... wiec jeszcze tylko dylemat: fazer czy CBR

PS. sv nadal mi się kręci po głowie, bo nie wiem czy jak już coś kupie to stać mnie bedzie na jakikolwiek wypad :bigrazz: :wink:

Jak juz stoisz przed wyborem Fazer vs CBR musisz pomyslec nad tym czego oczekujesz od motocykla i w jaki sposob chcesz go eksploatowac...

Wiadomo Fazera mozna nazwac szybkim turystykiem, a CBR scigaczem z mozliwoscia wygodnego podrozowania...

Edytowane przez legut7

Odzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATV

Wszystkie marki w jednym miejscu!

Dzulu napisał:

ja z kolei czytałem, że skrzynie głośno chodzą i są mało precyzyjne

Ponieważ za cene około 12000 stać mnie bedzie na fazera około 97'-99' czy pierwszą rzeczą jaka bede musiał zrobic nie bedzie wtopienie 1000zł na skrzynie?

Skrzynie faktycznie są głośne, ale wg mnie precyzyjne. Po przesiadce z GSa to normalnie niebo, a ziemia. Tak przynajmniej było w moim przypadku.

Co do rocznika to FZS z 97 będzie ciężko znaleźć :biggrin:

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl

tak tak 97 bedzie bardzo ciezko :Pp a jezeli chodzi o skrzynie są głosne ale czy nieprecyzyjne hmm nie wydaje mi sie u mnie gitarka ale moto ma 17 tys w tym 2 tys moje :biggrin:)

Olsen a przesłał byś moze skana tego testu???

Dzulu napisał:

zaraz jade ogladać ten motor:

http://allegro.pl/item105805474_yamaha_fzs..._2000_2001.html

co o nim sądzicie??? (chyba lekko przesadzona ta cena...) np w porównaniu do tego: http://allegro.pl/item106965506_yamaha_fazer_600.html

Ceny wysokie, ale biorąc pod uwagę wszystkie dodatki to nie jest wcale taka przesadzona w stosunku do tego drugiego Fazera. Daj znać co ciekawego zobaczyłeś.

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl

Już po oględzinach.... i co?

czułem się jakby pode mną była 100konna suszarka... (taki dzwiek)

ogólnie motor w świetnym stanie... nawet nie był po szlifie... 0 uszkodzeń

sprawiał wrażenie o wiele lżejszego od gs... dziwne... (gs przy fazerze był cieżki jak betoniarka przy taczce)

ale nie wiem czy mi sie spodobało na pewno o wiele lepiej niż gs, ale cena 15 tys. (jak ktoś ma kase na takiego fazera to polecam)

Dzulu napisał:

PS. sv nadal mi się kręci po głowie, bo nie wiem czy jak już coś kupie to stać mnie bedzie na jakikolwiek wypad :biggrin: :bigrazz:

jesli nadal zastanawiasz sie nad SV... to moze ten filmik pomoze w wyborze :wink:

http://www.yousendit.com/transfer.php?acti...382D994095731BE

Podepne sie do tematu...

Malymi kroczkami przymierzam sie do zmiana motocykla:) Obecnie ujezdzam gpz 500s i bede chcial cos mocniejszego ale i nowszego...

Glownie zastanawialem sie nad cbr 600 f3, ale jak zaczalem ogladac oferty to za 12 tys zl moge miec cbr z 97r albo np taka sv 650 z 2001. Roznica w wieku spora, wiadomo ze sv to nowsza konstrukcja niz pc31.

Motocykl glownie eksplatuje w miescie, narazie na trasy nie zdarza mi sie czesto wypadac, co nie znaczy, ze nie zamierzam w przyszlosci. Jazda z pasazerem nie jest planowana...

Niby cbr ma 100hp ale przyspieszenie wg. instrukcji maja podobne... jak to jest w rzeczywistosci? Moglby sie wypowiedziec jakis posiadac sv 650 s, czy ma okazje jezdzic z motocyklami w stylu cbr 600, r6 itp i czy da sie z nimi smigac (zakladajac, ze nie sa to kolesie ktorzy beda jezdzic na biegu nr 2 i czekac na mnie, tylko tacy co korzystaja ze swojej mocy).

No jak ma sie cbr z 97 do sv z 01 jesli chodzi o przyszle koszta... w koncu honda to honda :buttrock:

Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017