Amazon Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 jestem ciekawa waszego zdania jaki olej najlepeij zakupic do moto, sluszalam ze Motul jest dobry a Castrol nie, co o tym sadzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Poczytaj w archiwum.Każdy markowy olej,jest dobry a to czy Motul,czy Castrol lepszy to naogół jak ktoś na czymś jeżdzi to mówi że dobry itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mattir Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Jak do CBR to polecałbym R4 z castrola pełensyntetyk.Ale z drugiej strony zależy co było wcześniej lane bo nie polecam zmieniać co sezon oleju na inną marke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Ale z drugiej strony zależy co było wcześniej lane bo nie polecam zmieniać co sezon oleju na inną marke.Jakies uzasadnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mattir Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 zajc znowu zaczynasz?? :D żartujeA tak poważnie to każda firma robi inaczej oleje i są zupełnie innecz zcąsteczki smarne które w zależności od marek albo się sklejają ze sobą albo spływają jak woda. Dlatego jak ktoś chce zmienić marke oleju to nie polecam tego zbyt często bo można lac olej a smarowanie będzie albo za mocne albo za słabe.(kiedyś wyczytałem takie info.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 zajc znowu zaczynasz?? :biggrin: żartujeA tak poważnie to każda firma robi inaczej oleje i są zupełnie innecz zcąsteczki smarne które w zależności od marek albo się sklejają ze sobą albo spływają jak woda. Dlatego jak ktoś chce zmienić marke oleju to nie polecam tego zbyt często bo można lac olej a smarowanie będzie albo za mocne albo za słabe.(kiedyś wyczytałem takie info.)Za Twe wywody powinni Nobla dac ;) Czasteczka oleju patrzy jakiej marki jest ta druga- i albo beda wspolpracowac,albo nie ,tak? A jak rozumiec "splywaja jak woda"? To co, czasteczki wody mineralnej i wody kranowki tez nie beda tworzyc jednorodnej cieczy? :D Wszystkie oleje sa mieszalane ze soba, o roznej klasie lepkosciowej, roznych producentow-nie ma to znaczenia.Smarowanie za mocne albo za slabe-nie, bo umre :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mattir Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 zajc nie jestem chemikiem więc się nie czepiaj napisałem na końcu postu że wyczytałem to gdzieś!! :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Ale już było pisane wiele razy-na rynku jest pare podstawowych rodzajów baz oleju,producentów dodatków też jest paru.Wszystkie oleje są mieszalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 jaki olej najlepeij zakupic do moto,Rzepakowy. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Q***a mattir!!! i inni!!! ;) DOŚĆ BAJEK!!!!!! OLEJE SIĘ MIESZAJĄ ZE SOBĄ BEZ PROBLEMU! To napisałem ja, MarianKamgr inż. chemik, st.sierż pchor. rez. specjalista MPS (materiały pędne i smary) Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 witamjednak ja słyszałem i praktykuję jazdę na jednym oleju a nie zmianki i wymianki co do castrola i motula to bym polemizował -ktoś ci głupot nagadał i wcale tego nie mówię z tego powodu ,że jeżdzę na R4pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 jestem ciekawa waszego zdania jaki olej najlepeij zakupic do moto, sluszalam ze Motul jest dobry a Castrol nie, co o tym sadzicie?? Praktycznie każdy olej markowego producenta jest dobry i w zupełności wystarczający. Nie ma co dywagować. Są zwolennicy Castrola, są i Motula, a do mojego mechanik wlał Bel-Ray. Słyszał kto o tym ? ;) Nie przejmuje się, sprawdzam poziom i ... tyle ! Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Bardzo dobre smarowidlo do lancucha mam tej firmy jak rowniez plyn hamulcowy ( ale b.drogi ). Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 zajc nie jestem chemikiem więc się nie czepiaj napisałem na końcu postu że wyczytałem to gdzieś!! :/ wow dawno sie tak nie usmialem jak przy tym watku powinni to dac do humoru :bigrazz: duze brawa za teorie :P \P.S. czlowieku jak nie masz pojecia to po co wogole glos zabierasz.... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusta Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Instrukcja mojego Harleya /1340ccfxdl/ mowi: uzywaj tylko olej firmy harley davidson,ale jak musisz dolac,a nie masz oleju harleya,to lej najlepszy dostepny olej samochodowy. Czyli wniosek,ze inne oleje tez sa dobrei ze mozna je mieszac. Oczywiscie,lepiej jest uzywac ten sam olej,ale jak zmieszasz ,a zamiast castroludolejesz np Mobil to nic sie nie stanie. Pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi