zajc Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Dzisiaj chyba nikt nie pojeżdzil bo lało jak z cebra ( nie z cebry:) Pozdr AdamEeee-z piec motocykli jezdzilo :D Plus do tego kilkunastu ogladaczy na moscie :notworthy: A chcialem sobie wreszcie wjechac na tor i pojezdzic,no.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo/ Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 a dzisiaj był trening? ja w przyszłym tygodniu bedę :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 12 Czerwca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Dziś było extra. Temperatura wysoka, ale i oponki się kleiły. Jedna zasada - nie stawać, bo od razu pot się leje pod skórami. Ino jazda!!Było otymalnie około 40 motocykli, także super się jechało, czasem samemu, a czasem trzeba było się ciąć, co bardzo osoboście lubię :biggrin:pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Dziś było extra. Temperatura wysoka, ale i oponki się kleiły. Jedna zasada - nie stawać, bo od razu pot się leje pod skórami. Ino jazda!!Było otymalnie około 40 motocykli, także super się jechało, czasem samemu, a czasem trzeba było się ciąć, co bardzo osoboście lubię :biggrin:pzdrjakie czasy krecisz dukatem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fv Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Na początek zaznaczę, że przeczytałem cały temat i nie znalazłem odpowiedzi. A mam kilka pytań. Pytania te związane są z moją wizytą na torze w czasie II rundy MMP. To było wspaniałe przeżycie, zrobiłem kupę fotek, zobaczyłem od wewnątrz padock... No super ;-) No i niestety wciąga :> Pytania:1. czy można wjechać na trening nie mając prawa jazdy kat A/A1 (pomijając jak tam dojadę) ?2. czy jest gdzies jakiś poradnik jak się zachowywać na torze gdy się jedzie o połowę wolniej niż inni? Tzn jak prawidłowo dać się wyprzedzić, zachowanie w zakrętach itp. Ogólnie jak innych nie wkurzać...3. Czy _konieczny_ jest kombinezon, czy też wystarczy kurtka spięta ze spodniami (pyt. o przepisy)?4. Czy można wjechać na tor motocyklem bez przedniego reflektora oraz zegarów?5. Czy w razie czego jest tam gdzieś w okolicy mechanik?6. jak jest jednorazowym z ubezpieczeniem NNW? Czy lepiej nawyki z toru przenosić na ulicę czy z ulicy na tor patrząc z perspektywy bezpieczeństwa odruchów _na ulicy_? Z Warszawy to chyba najlepiej przenocować w poniedziałek na tych działkach w okolicach toru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ad 1) TakAd 2) Nie, ale poniedziałek jest dla amatorów, więc nie stresuj się.Ad 3) Konieczna skóra.Ad 4) TakAd 5) Nie, jedynie dobrze nastawieni koledzy, np Dominik Sz.Ad 6) We własnym zakresie, w czasie treningów obecny poczciwy poldek z ekipą z pod znaku NFZ Przyjedż, przejedż, jazda na ulicy nabierze innego sensu. Teraz obecny będzie Bobo (Suzuki 600 K3, malowanie alstare), za tydzień ja (zmęczony Blade-y) - to osoby które Ci na pewno pomogą jak coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil2 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 2. czy jest gdzies jakiś poradnik jak się zachowywać na torze gdy się jedzie o połowę wolniej niż inni? Tzn jak prawidłowo dać się wyprzedzić, zachowanie w zakrętach itp. Ogólnie jak innych nie wkurzać...nie wjedz w nikogo to nikogo nie wkurzysz :bigrazz: uwazac ma ten co jest z tylustaraj sie nie jechac wpoprzek start-meta zeby zjechac do depot tylko wczesniej ustawic sie przy prawej i/lub np. podniesc lape ze chcesz zjechac (niektorzy podnosza noge, ale mnie to jakos nei przekonuje :buttrock: )nie zatrzymywac sie poza depot chocby innym sie walilo i palilozachowac zdrowy rozsadek mozesz zerknac dwa stare artykuly dot. imprez na torze:http://server4.pictiger.com/img/255210/car...s/m200556s1.phphttp://server4.pictiger.com/img/255211/car...s/m200556s2.phphttp://server4.pictiger.com/img/255212/car...s/m200556s3.phphttp://server4.pictiger.com/img/255213/car...s/m200556s4.phphttp://server4.pictiger.com/img/255214/car.../m200556s4b.phphttp://server4.pictiger.com/img/255215/car...s/m200556s5.php i na koncu najwazniejsze:jak bedziesz wyjezdzal to poczekaj az wszyscy sobie pojda, spakuj tor do bagaznika i przywiez do Warszawy :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekL Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ad 3) Konieczna skóra. Wymagane są ciuchy motocyklowe, ale niekoniecznie skórzane - w texach też mozna jeździć. Pozdrówki Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 18 Czerwca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 I nie jeździmy w depo pod prąd!!! :icon_razz:pzdr jakie czasy krecisz dukatem?? Najlepsze w okolicy 2,02. Nie jestem w stanie zejść tym motocyklem poniżej 2 minut, to raczej niewykonalne. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fv Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ad 1) TakAd 2) Nie, ale poniedziałek jest dla amatorów, więc nie stresuj się.Ad 1) super, czyli nawet jak nie zdam na czas prawka, jeszcze w tym roku miałbym szansę pojeździć :>>Ad 2) Ja nie jestem amatorem. Jestem kompletnym zerem :icon_razz: Przyjedż, przejedż, jazda na ulicy nabierze innego sensu.Znaczy ja to sobie tak kalkuluję, że jak mam rozwinąć pierwszy raz 100 a może nawet 150km/h to wolę to zrobić na torze a nie ulicy ;-) Nie wiem tylko czy to taki strasznie dobry pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
match Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Znaczy ja to sobie tak kalkuluję, że jak mam rozwinąć pierwszy raz 100 a może nawet 150km/h to wolę to zrobić na torze a nie ulicy ;-) Nie wiem tylko czy to taki strasznie dobry pomysł... napewno nie na sławniaku ani patelni :icon_razz: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo/ Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) przyjezdzaj nie marudz.Co do ciuchow to ma byc skora i koniec, nawet typu harleya ale skora.Raz bylem w spodniach Goretex+skora i marudzili ale marudza tylko okolo 16hJa wpadniesz z opoznieniem np o 16h30 to juz generalnie nikt cie nie sprawdza ani nic. Jazda na torze to inna frajda, czysta jazda bez dziur, kolein, samochodow itd jutro bedę :icon_razz: Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Bobo/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost_Rider Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Ja wpadam za tydzień z Bobem i Madafaka na mojej kochanej CBR F2 i poszoruje troszke sliderami ... :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierun Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Wybiera sie ktos dzisiaj? Ja sie chcialem przejechac na tor posmigac, a jako ze bedzie to moj pierwszy raz to chetnie bym z kims pogadal i sie dowiedzial co i jak... Jak co to walcie na gg 1431516 albo komorke 691 401 911. Bede wdzieczny :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuT Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 ja pewnie dzisiaj sie pojawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi