nowak Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 hmm to NIssiny czy Carbone SBK??? Potrzebuje mocnych hebli. w planach zaraz po amortyzatorze jest stalowy oplot , po mojej glebie mam jakies dziwne zludzenie ze wszystko dziala nie tak jak trzeba, ale co do hamulcow to raczej cos z nimi nie tak, niby mozna postawic moto na przednie kolo, ale mimo tego mam wrazenie ze sa slabe. chyba ze to juz cos z moja glowa nie tak :lapad: :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierun Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 hmm to NIssiny czy Carbone SBK??? Potrzebuje mocnych hebli. No i czemu nikt nie odpowiedział? :flesje: Teraz mam identyczny dylemat... Przypomnij mi po weekendzie to Ci podam cene (oczywiscie z forumowym rabatem :icon_biggrin: )A ile by kosztowały dwa komplety (na 2 tarcze) Carbone Lorraine SBK5 do R6 2003 (nr kat. 2361) z forumowym rabatem? :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulawy Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Mam do wyboru 3 firmy klocków hamulcowych i nie umiem się zdecydować :icon_mrgreen: Więc:1. NHC 64 zł przód, 64 tył2. Lucas 70 zł przód 80 zł tył3. EBC cena nieznana Te NHC są dość tanie i ciekaw jestem jak będą się spisywały i czy przypadkiem nie jest to koreański wyrób.Lucas hmm wydaje mi się że to po prostu znana firma i dlatego są droższe.EBC nie znam tak samo jak NHC.Generalnie na swoim GS nie rozwijam zawrotnych prędkości, nie jeżdżę agresywnie :) itd. itp. Zastanawiam się czy warto płacić więcej, ewentualnie te gorsze szybciej się skończą. Jestem laikiem dlatego tak piszę. Proszę o opinię tych 3 firm i trochę o kockach hamulcowych. kulawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Ja jeżdżę na klockach EBC kupionych w Larssonie za ok 70pln. Nie jest to nic nadzwyczajnego ale hamują ok. :crossy: Ja jeżdżę na klockach EBC kupionych w Larssonie za ok 70pln. Nie jest to nic nadzwyczajnego ale hamują ok. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulawy Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Po zastanowieniu i bliższych oględzinach. Kupiłem klocki firmy NHC. 128zł za tył i przód. Jedyne co o nich wiem to to, że są produkcji Japońskiej, a nie Chińskiej czy Koreańskiej. Na opakowaniu pisze Kevlar... Podobno były/są montowane firmowo do niektórych motocykli, a na Polski rynek sprowadzane od 2 lat. Napisze coś więcej jak trochę pojeżdżę. kulawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 jakby ktos chcial to mam 2 kpl klockow do gs500 na przod carbone lorainne dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Slyszalem od dystrybutora ze EBC to marka firmy Lucas.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusza Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 W reklamowanym na tym forum sklepie internetowym "KLASA" oferują klocki hamulcowe firmy Lucas. http://www.lucas-bikersworld.com/de/home/index.cfm Niewiele wiem o tej firmie i będę wdzięczny za obiektywne opinie.Klocki hamulcowe będą używane w DragStar'ze1100Classic.Dziękuję.Jurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 mam czarne-standardowe w dominatorze, enduro 170kg, sprawuja sie bardzo dobrze, przednie maja 10tys km i wyglada jak by maily pociagnac jeszcze drogie tyle, cena ok, da sie zablokowac kolo mimo puchnacego przewodu Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Jezeli chodzi o firme lucas to mialem okazje przetestowac sprzeglo + sprezyny i powiem ze rewelacja poniewaz kupilem sprzeglo wyczynowe EBC (kompletne) i skonczylo sie po 2 miesiacach a obecne lucasa lata jak dzikie wiec firma robi konkretne akcesoria.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 9 Października 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Lucas to dobra firma, jeśli chodzi o klocki moim zdaniem robi całkiem niezłe produkty w relacji jakość-cena. Nie jest to najwyższa półka, jak SBS czy Carbone Lorraine, ale dają radę. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangy Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Po zastanowieniu i bliższych oględzinach. Kupiłem klocki firmy NHC. 128zł za tył i przód. Jedyne co o nich wiem to to, że są produkcji Japońskiej, a nie Chińskiej czy Koreańskiej. Na opakowaniu pisze Kevlar... Podobno były/są montowane firmowo do niektórych motocykli, a na Polski rynek sprowadzane od 2 lat. Napisze coś więcej jak trochę pojeżdżę. kulawyMożesz napisać jakąś opinie o tych klockach?? Tez się zastanawiam nad tą firmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulawy Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) Możesz napisać jakąś opinie o tych klockach?? Tez się zastanawiam nad tą firmą Nic specjalnego i nadzwyczajnego. Dość twarde :biggrin: . Do Horneta zainwestował bym w lepsze klocki.Lecz do GS'a są wystarczające. Edytowane 28 Października 2008 przez kulawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwolansk Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 EBC to firma brytyjska... a nie marka Lucasa. http://gstwin.com/racers_corner.htm - tutaj np polecane do wyscigow, tylko ze w wersji Race :banghead: sam mialem standardowe u siebie i nie widzialem roznicy do klockow firmowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Z doswiaczen własnych i kumpli , lecz spoza twojej listy wyboru: Nissin , klocki montowane fabrycznie w japsach.Subiektywne odczucie jakośći przedniego hebla w ich przypadku zawsze było najlepsze. Z goldfrenami, siffertami czy EBC to różnie bywało i zawsze coś nie tak, mówie o ułożonych do tarczy klockach. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi