Administrator Dominik Szymański Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Hyhyyy nooo, beżowe w motyle!! :DOwiewki gotowe, w poniedziałek składamy do kupy i jazda. A weź mi się wywal maniek, to Cie osobiście dobiję!!! :) Joke. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2x Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 ja jak wpadne to tylko na chwile - raz ze nie mam czasu a dwa to R1 jeszcze zamało wyczuta w tym sezonie i najpierw musze pare wtorków na torze je*nac bo inaczej paciak pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Parę fotek z dzisiejszego popołudnia na torze: http://grandys.sobota.dobrebopolskie.com/ Trochę się przejąsnia u nas, więc może chłopaki będą mieli na jutro pogodę do pośmigania :icon_mrgreen: Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 no od rana pogoda do śmigania w miare jest więc chlopaki ostro dają czadu przejażdżałem przez Skórzewo i było ostro słychać :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Dzis bylem na treningu, i najbardziej zaskakiwal mnie koles czerwono-czarna XJR 1300.Fajnie bylo popatrzec jak objezdzal innych, jezdzacych na duzo mocniejszych plastikach :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Dzis bylem na treningu, i najbardziej zaskakiwal mnie koles czerwono-czarna XJR 1300.Fajnie bylo popatrzec jak objezdzal innych, jezdzacych na duzo mocniejszych plastikach :) Facet był niesamowity! Nie wiem jak on to robił ale w sławiniaku i małej patelni (to takie agrafki /zawrotki) objeżdżał wszystkich! A pamiętam że przecież Zbycho na swojej XJR jak jechał tak jak my w Rumunii to przycierał wszystko co się dało! XJR miała drugi czas w grupie C i startowała w biegu na drugiej pozycji :flesje: w ogóle jeszcze tyle osób na grandysach nie było. W grupach C i B w biegu kontrolnym (taki mały wyścig) startowało po ponad 40 osób! Aż dziw że na pierwszej patelni i sławiniaku nikt na pierwszym okrążeniu nie poległ jak ten tłum poszeeeeedł :crossy: Pogoda była super, asfalt jest równy i... nie niszczy tak opon jak wcześniej ;) - może opony na dłużej będą starczać ;) Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Gościowi na XJR zmierzyłem czas 2.00 - jak na ten sprzęt to IMO rewelacja, zresztą było widać, że gośc naprawdę nieźle lata. A generalnie w grupie C rozstrzał czasowo-prędkościowy był baaardzo duży. Od turystów, przez moto-lanserów na R1, aż do ludzi naprawdę niezłych i szybkich :flesje: Ogólnie wczoraj było miło, no i pan Michalczewski zaliczył jako pierwszy najbardziej spektakularnego dzwona na nowym asfalcie ;) Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Najszybszy czas XJR to był 1,57 :buttrock: . A ze względu na tak duży rozstrzał w grupie C (od 1,56 do 2,36) taki czas to naprawdę niezły wyczyn - bardzo trudno było wykręcać czas, gdy dojeżdżało się do małej patelni a tam 8 osób zastanawia się jak wziąć zakęt bez składania motocykla... :banghead: I dlatego przeniosłem się do grupy B, gdzie przynajmniej nikt nie blokował drogi i najwolniejszy miał czas koło 2,12... czyli można było bez stresu poginać :biggrin: Za to w tej grupie na każdy wyjazdd średnio 3 gości lądowało w piachu... Zresztą dlatego dla naszej grupy wyścig przerwano jak na małej patelni dwóch naraz w piach poszło. :crossy: Generalnie na treningu trochę pięknych wymuskanych moto nabrało "torowej patyny i szlifu" :icon_mrgreen: ale na szczęście nikomu nic sie poważnego nie stało :wink: Cierpiała tylko duma. Edytowane 4 Maja 2006 przez maniek_7 Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadamuss Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Witam. Co do gościa na XJR to jest to jego pierwszy motocykl, pierwsza jazda na torze i dopiero jeden sezon śmigał ( ten zeszłoroczny). Widac samoistny talent:) Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Witam. Co do gościa na XJR to jest to jego pierwszy motocykl, pierwsza jazda na torze i dopiero jeden sezon śmigał ( ten zeszłoroczny). Widac samoistny talent:) Pozdrawiam Adam Ja muszę tam naszego Marlewa z Banditem zaciągnąć... niech też pozawstydza chłopaków. :icon_mrgreen: Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 a tak tak szczerze... warto zabulic te 600-700 zeta za te szkolenie czy jednak lepiej się wybrać kilka razy we własnym zakresie i samemu dochodzić do tego jak dobrze technicznie i bezpiecznie zapitalać ?? chodzi mi o merytoryczno-praktyczną :buttrock: część tej imprezy wrażenia artystyczne mnie nie interesują :banghead: nastepny termin w czerwcu :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 a tak tak szczerze... warto zabulic te 600-700 zeta za te szkolenie czy jednak lepiej się wybrać kilka razy we własnym zakresie i samemu dochodzić do tego jak dobrze technicznie i bezpiecznie zapitalać ?? chodzi mi o merytoryczno-praktyczną :buttrock: część tej imprezy wrażenia artystyczne mnie nie interesują :biggrin: nastepny termin w czerwcu :icon_mrgreen: Jak jesteś z Poznania, i znasz jakichś kolesi którzy latają na torze i są gotowi odpowiedzieć na Twoje pytania i poprowadzić na torze, to nie warto. Jak masz dalej niż 200 km... to warto - na samych dojazdach zaoszczędzisz :crossy: I nie oszukuj się. Na grandysach w jeden dzień efektywnie jeździsz 2 godziny, czyli w sumie około 4 godzin jesteś na torze. W poniedziałek/wtorek teoretycznie masz do dyspozycji 2 godziny, ale jak zaczynasz zapie**alać, to po 25 minutach masz dość i zjeżdżasz dopocząć... i w sumie latasz z godzinę... :wink: A szkolenie to nie tylko jazda za zawodnikiem (pokazuje tor i jak zsuwać ciężkie pośladki z siodełka i co z kopytkami robić) ale też rozmowy z zawodnikami wieczorkiem gdzie paru ciekawych rzeczy technicznyhc o jeździe też możesz się dowiedzieć. A tym razem był też Holender z Hyper Pro i kazdemu kto chciał ustawiał zawieszenia i tłumaczył (o ile znałeś angielski) co jak i dlaczego. Bo sama teoria jazdy też oczywiśie była (i przepisy co jaka flaga znaczy, jak jechać, jak wygląda wyścig itp.) ale usłyszeć i zrozumieć to raz, a wcielić to w życie to dwa... Poza tym, na wtorkowych treningach nie masz takiego zaplecza techniczengo jak na Grandysach czy MMP - tu jak zwiedzisz okoliczne piachy i trawy, zawsze znajdzie sie ktoś pomocny doprowadzić sprzęta do stanu pozwalającego dalej ryzykować stan wizualny zabawki. Taśma MacGiver i trytytki rulez!!! :banghead: Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadamuss Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Dokładnie tak jak pisze Maniek, jak jestes tutejszy to szkoda kasy, ale jeśli mieszkasz dalej to nabiera to sensu. Jednak to Ty musisz chodzić i pytać aby sie czegoś dowiedziec a nie oni szukają Ciebie. Organizacyjnie ilość uczestników przerosła możliwości Grandysów, chociaż widać, że sie starają, a to już coś. Trytytki, padam ze śmiechu:)))) Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelgsxr Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 W grupie C w biegu kontrolnym brało udział 30 motocykli,ogolnie najwieksze wrazenie przynajmniej na mnie wlasnie zrobil wyscig -super sprawa :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 OT - ten kotleś na XJR to przepraszam skąd był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi