jeszua Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 gdzie w necie znajde info na temat CBR 125- serwisówka- kwestia blokowania mocy i ewentualnego odblokowania - gdzie są te blokady??- jakieś porady użytkowników - forum, dział "dane techniczne i serwisowe"- jw., dział "mechanika 2t"- jw. ten działwe wszystkich przypadkach wystarczy użyć wyszukiwarki - to taki "klikalny" napis "szukaj" w górnej linii po prawej...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskul Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 dzięki stary :flesje:a wytłumacz mi prosze po co mi dział mechanika 2T do silnika 4 suwowego??z pozostałych rad już kożystałem i niestety .... gdybym coś znalazł to bym nie pisał. Zresztą ten temat też znalazłem przez wyszukiwarkę...W reszcie jest na temat wyższości CBR 125 nad NSR 125 i odwrotnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derbi Fenix Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Witam. Powoli zastanawiam sie nad zmianą moto z 50 ccm na cos większego. Zastanawiam się nad Hondą CBR 125 z kilku względów: - mam tylko 160 cm wzrostu -można małą wiekiem w miare niskich pieniądzach kupić -mało pali Czytałem troche juz o tej CBR-ce i mam kilka pytań: 1. Ile rzeczywiście wyciąga ten motorek? 2. Wydaje mi się czy od bodajże 2007 roku zmienił sie nieco wygląd Hondy? 3. Jak wygląda ogólna eksploatacja? 4. Co proponujecie zamiast CBR-ki? Musi być 4-sów i tak żebym mógł przy moim wzroscie wygodnie i bezpiecznie śmigać. Dzięki za odpowiedzi. PS. Na moto jako takim jeżdzę 3 sezony razem z obecnym :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid14155 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Dlaczego musi być to 4 -sów ?Na twoim miejscu wziął bym NSR. Plusy są takie ,że ma lepsze osiągi , jest ładniejsza ,tańsza i lepiej się prowadzi. Minusy - więcej pali od CBR i ma żałosny dźwięk ,ale to dlatego , że jest to 2-sów. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ONLY VTWIN Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 (edytowane) Z 4t 125 zbyt wielkiego wyboru nie masz. Oprócz CBRki z plastików zostaje Ci tylko yzf-r125. Jakie osiągi? Najlepiej podpatrzeć to na youtube. Po prostu wpisz w szukajke "cbr 125". Zastanów się nad YBR i CBF. Możesz kupić też jakieś supermoto, np dr 125SM albo MZ SM 125, którym możesz pozamykać opony i mieć świadomość, że wjedziesz tam, gdzie nie wszyscy mogą wjechać. Edytowane 18 Kwietnia 2009 przez ONLY VTWIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 moze cos wloskiego poszukaj ? 4T 125/150, w moim miescie typek lata czyms wloskim wlasnie, przycina ponad stowke tym po miescie wartiat :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaqs Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Aprilia Rs 125 ale to 2 suw, lecz jeździ jak szalona, mam taka , ale nie poskręcana, mimo wszystko latałem na niej i dopierdziela, ew. Cagiva Mito, no ale wloskie drogie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ONLY VTWIN Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 aha i jeszcze hyosung GT 125. Ma 2 gary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 a juz najlepszy wybor to honda varadero 125 - V'ka ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derbi Fenix Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 a jakieś wieksze pojemnosci? Byle bym dosięgał do ziemi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xcrider Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Witam ! Nie wiem czy wybrałem dobry dział, jeżeli nie, proszęo przeniesienie. Mam pytanie. Juz niedługo będę mógł zdawać prawo jazdy kat. A1. W związku z tym chciałbym zakupićjakiś motocykl. CZy Honda CBR 125 bedzie dobrym wyborem ? Wcześniej jeździłem tylko na 50-tkach, bez biegów. I jeszcze jedno pyt. czym się różni CBR 125 R od zwykłej wersji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwudu Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Witam CBR 125 oczywiście dobry motocykl na początek :) 4-sów na wtrysku , prędkość coś ala 120km/h:P, bezawaryjne, gabaryty jak rower:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xcrider Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Witam CBR 125 oczywiście dobry motocykl na początek :) 4-sów na wtrysku , prędkość coś ala 120km/h:P, bezawaryjne, gabaryty jak rower:) Boję się zmiany biegów na dohamowaniu, szczególnie przed zakrętem. Czy to rzeczywiście taki straszne, czy tylko moje bezpodstawne obawy? ;p prędkość tylko 120 km/h? czytałem w opisach ze cośokoło 140-160 km/h czasami. Interesuja mnie roczniki po 2000, a najlespiej po 2004, w cenie koło 5 tys. z przebiegiem około 10-12k km. i malowanie REPSOL. czy to możliwa składanka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki69 Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Wtrysk wszedł w roku 2008 albo 2007, modele na gaźniku osiągają licznikowe 120-130 co w rzeczywistości daje nie więcej jak 110 km/h. Jak chcesz jeździć szybciej to kup dwusuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaggiC Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ja mam cbr na wtrysku z 08 rok. Powiem Ci ze szly spory o pojemnosc chcialem miec za wszelka cene 600 mimo iz wczesniej mialem maly kontakt z motocyklami. jednak kupilem cbr i jestem zadowolony :P prowadzi sie dobrze wiadomo ze nie ma mocy jak 600 ale na poczatek wystarczy moja idzie jakies 135 a tez slyszalem ze poleci 160 takze predkoscia pisana sie nie sugeruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi