jamSZowiec Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 moja yamaha rd80lc2 115kmh leci, mierzyłem z moim fzr1000exup. Jak na 80ccm to nieźle. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Cytat: (chyba z 18000obr/min by musial krecic Tu akurat nie sluchaj magistra Cool Bo dlaniego takie coś jak wyprzedzenie zaplonu i zwiekszenie momentu obrotowego a co za tym idzie predosci na kole nie istnieje;]On tylko kreci szybkosc na obrotach Wink Ni zmienia to faktu oczywiscie ze nie dam rady w tym wcieleniu uwierzyc w ta prędkosc rometa Very Happy pzdreheheheheh dibo wiekszy moment obrotowy daje wieksza predkosc przy tych samych obrotach silnika? dobre dobre loluś :mrgreen: . Proponuje Ci przestudiowanie zasady dzialania przerzutek w rowerze! Bez zmiany przelozenia predkosc maxymalna zwiekszy sie tylko wtedy kiedy zwieksza sie obroty silnika na ostatnim biegu i zeby wyciagnac taki wniosek nawet myslec nie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Gdzie można kupić nitrometanol? I czy można to z benzyną mieszać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingNothing Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 enduroguy dobrze gadasz, do tej pory myslalem ze to jest oczywiste ;) :banghead:. Chcesz kupic nitrometanol? I silnik zakatowac po 100 km :P ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 ja chce nitrometanol , mam stara jawke z rozwalonym walem akurat do zakatowania.... ;) :banghead: wiec gdzie to mozna kupic i ile to kosztuje?????? www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drops Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 5 litrów ok. 150zł 8O . I do tego musi być świeca irydowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 to znawcy kaskaderzy powiedzcie co by bylo jak bym zalal np. 1 litr benzyny ekstrakcyjnej i jeden litr rozpuszczalnika nitrol ? mial bym wtedy ekstranitranol :Very Happy: , ile minut by na tym pochodzil silnik? www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzebyk1990 Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 5 litrów ok. 150zł O K***a mać 8O . Tyle kasy wydać i pojeździć sobie przez pare kilometrów się nie opyla. No chyba ,że chce się z kimś ścigać za pieniądze ale tak sobie to bym nigdy nie jeździł na tym.150zł za 5 litrów :-x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 :lol: :lol: ja pie**ole wiecej nie zagladam do tego dzialu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 No moj SR 50 Leci tak 60-65, ale na prostej nowej drodze, bez wiatru bojnelem go do 70, ale bujalem go troche wiec, lekko nie mial :P No red rose jechalem rowne 100(piec AM6) Moja motorynka szla 40, teraz powypadkowa w garazu stoi :mrgreen: Dachowala :mrgreen: Simkiem S53 po przerobkach z gory rowne 90 jechalem. No a kolarke rozbujalem raz do 50 tez z gurki, ale przed jazda nie sprawdzilem hamulcow, w ktorych brat linki poprzecinal, i zatrzymalem sie w rowie :mrgreen: :mrgreen: ;) :banghead: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 No to ja podziękuję tego nitrometanolu. Ja miałem to zamiar stosować jako domieszkę do zwykłej benzyny 99+ lub 98 ;). Tylko, że nie wiadomo czy byłby efekt (i czy nie była by to dziura w tłoku :banghead:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 8 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 nie lejcie tych gówien, chcecie wydać kupe kasy na paliwo, potem jeszcze satrzeć silnik??? Nitrometanol to jest paliwo modelarskie , do silników które kręcą grubo ponad 35 tyś. obr/min, a świeca jest żarowa, nie ma iskry:) ;) zresztą do modeli nie leje sie czystego nitro, tylko normalną mieszanke, a jak chcesz miec kopa lejesz 90%nitro i silnik zarżniesz po 0.5 h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilek71 Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Widze ze RS'ki najszybsze:D ja na mojej najwięcej 117km/h ale prawie mnie zwiało z ulicy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Widze ze RS'ki najszybsze:D ja na mojej najwięcej 117km/h ale prawie mnie zwiało z ulicy :PMasz 20 lat i jeździsz na RS :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Hola Hola kolegi TZR80 ze squadu 130 keahemow;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi