pit Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 proponuje malą pogawędke na temat zalet i wad ubrań skórzanych i tekstylnych a może taki temat już był? Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 jestem jak najbardziej za tekstyliami, sam mam takie i jestem baaardzo zadowolony ;) ani slonce ani deszcz ani tez zimno im nie jest w stanie zaszkodzic, poza tym latwe w utrzymaniu czystosci... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Przychylam się do odpowiedzi MOCy, ale to bardzo subiektywne, bo sam jeżdżę w takich, więć może niech się wypowie ktoś jeżdżący w tym i w tym na zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 ja mam i texy (spodnie + kurtka) i skórę (kombi), preferuję jazdę w kombi, bo jest wygodniejsze, nie łopocze na wietrze i lepiej wygląda. jeżeli chodzi o zakres przydatności w różnych warunkach pogodowych to tex jest duuuużo lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santiblue Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 W kpl tekstylnym jezdze w miescie jak jest bardzo goraco. W skorze idzie sie zagotowac. Za to za miasto i na traski lub stunt zawsze skore wkladam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 z tego co pamietam to temacik juz był gdzies w zeszlym roku, ale moze zginął przy przenoszeniu. Ja w teksa od zawsze i sobie chwale ale przysnam sie ze sie na skorą zastanawiam bo jesli chodzi o bezpieczenistwo w razie W to chyba skórka bezpieczniejsza. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxv Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Potwierdzam.....skóra .....i tylko skóra............ :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 ilu jest posiadaczy motoycklow tyle opinie!! jak ma sie SIANO to sie kupuje kurtke i spodnie tex i kombi skóra jak sie nie ma to sie kupuje jedno z dwójga skóra lub tex i pod taki wzgledem tex lepszy ale to moje zdanie!!! mam tex i jestem happy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudlaty Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Ja jezdze w skorach.. 2 czesciowe kombi i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 smigam w texie ale mam chrapke na komplet kurtka i spodnie skora hein gericke jest sens??? skora wydaje mi sie jakos tak solidniej i jakby troche lepiej chroni przed wiatrem??? Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Do turystyki to tylko tekstylne ubranie. Używam tekstylnych ubiorów, w których nie raz w deszczu jechałem i nie wyobrażam sobie takiej jazdy w skórze, wiem że są kombinezony przeciwdeszczowe itp. Lecz to dodatkowe utrudnienie. Ubranie tekstylne jak nawet przemoknie, to po chwili jest już suche a skóra to z tydzień by schła. Komfort też jest lepszy, bo ubranie lżejsze i mniej krępujące. Mi nic nie łopocze na wietrze ;) Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolekFJ1100 Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Jeżdże w skórze.Mam znajomych którzy jeźdżą w plastiku i jak widze jak im sie robi z tyłu spadochron to mi sie odechciewa plastiku...a co do upadku(czego nikomu nie życze) wole polecieć w skórze niż w plastiku bo słyszałem że jak w tym(plastik) poleci to tylko sznurki w powietrzu latająpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) Jeżdże w skórze.Mam znajomych którzy jeźdżą w plastiku i jak widze jak im sie robi z tyłu spadochron to mi sie odechciewa plastiku...a co do upadku(czego nikomu nie życze) wole polecieć w skórze niż w plastiku bo słyszałem że jak w tym(plastik) poleci to tylko sznurki w powietrzu latająpozdro Bo trzeba mieć dopasowany tex ;) ale faktycznie to prawda: skóra lepiej chroni przed upadkiem. Edytowane 24 Maja 2006 przez bodek_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Ubranie textylne jak skórzane mają wady i zalety, to oczywiste.Szczytem zadowolenie byłoby posiadanie i jednego i drugiego kompleciku. Niestety jest jak jest i nie wszystkich na to stać więc sądzę ,że ubranko textylne jest bardziej wszechstronne i uniwersalne.Jeżdżę w takowym ale nie ukrywam ,że w dalszych planach mam zamiar kupić komplet skórzany. Pozdrawiam wszystkich textylnych i skóropodobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lombardo Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Mogę powiedzieć że texy nie sprawdzają się przy upadkach,przeleciałem parę metrów(2 może 3) i rękaw na wysokości łokcia do wymiany,przetarł się do protektora mimo że niby w tym miejscu jest naszyty mocniejszy kawałek, a na spodniach jeansowych ani śladu( ciekawe to tylko bawełna).Ale jeżeli chodzi o trasy w jesiennym deszczu to nie ma nic lepszego,a lało tak że prawie nic nie widziałem. :icon_razz: Do tego dochodzi cena;700 zyla za nówka komplecik z protektorami i podpinkami.Kombi ze skórki jest mocniejszy i lepszy na tor oraz małe wypady. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi