marcincbr600 Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Moze ja o tym nie decyduje ale ja mniedzy innymi za to placę. Jakoś nie mam przekonania aby praca policjanta w drogówce jest taka niebezpieczna że nie dozyje emerytury i jeszcze nagradzac go wcześniejszą emeryturą na koszt podatników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Lobo a wiesz co? Jakos nie rusza mnie to to tak samo jak mnie policyjny lizak, i wiele innych przymusów ze strony policji... bo na szczęście strachliwy nie jestem 8) pozdro600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 to jest tylko posttestowy, czy go wywalą :P takze nie odpisujcie na niego zobaczymy jak naprawdę porządki ogarnęły wszystkich :P pozdro a tak pt(ang. btw) nie kłóććie sie tyle :)//// być może nawet dostanę 1 osrzeżenie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młoda Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Heh jak narazie nie chce mieć do czynienia z drogówką, teraz i w przyszlości, a tak na marginesie to wystarczy że mam dwoje piesków w domku i przesluchania 24h na dobę :P ojciec emerytowany, a mamuchna obecnei siedzi w izbie zatrzymań wiec nie wesoło mam, ale, ale plus jest taki, że cos niecos wrazie "W" mozna załatwić hihi :mrgreen: (moj brat kilka razy tą przychylnośc czy jakt to nazwać wykorzystał bo jechal wraz z mamuśką, ktora mu dupkę uratowała) Pozdro.:Młoda:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 :P :P :) :P :P :banghead Więcej wniosków nie mam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Lobo - wydaje ci sie ze masz sie czym chwalic ze nie zatrzymujesz sie do kontroli ?Ja robie odwrotnie i nie dlatego ze za niezatrzymanie beda mnie gonili, strzelali itp. Po prostu jezeli przegialem to wiem o tym i ponosze za to odpowiedzialnosc, a nie udaje glupka ktory nie wie o co chodzi.Nie usiluje rowniez wmowic w policjanta ze nic zlego nie zrobilem, albo dawac mu lapowki ( ktorej zreszta kanadyjski policjant nie wezmie ) bo po prostu tego sie nie robi. Rozumiem, ze ten policjant jest czescia mojego panstwa, ktore utrzymuje z wlasnych pieniedzy po to aby mnie chronilo, pomagalo w ciezkich sytuacjach, leczylo i uczylo mnie i moje dzieci. I mimo ze wiem ze policjant w wielu przypadkach zbiera pieniadze dla miasta, czy gminy to nie boli mnie to strasznie.Z czystego rachunku wychodzi mi ze wiecej zyskuje niz trace.Wy w Polsce w 15 lat po odzykaniu niepodleglosci dalej nie zauwazacie ze macie wlasne panstwo a wasza policja jest jego ramieniem, tylko niejako z rozpedu zarowno to panstwo, jak jego policje uwazacie za wroga.Jak zawsze ciezko jest zauwazyc to co sie ma do momentu kiedy sie tego nie straci.Jezeli chcecie miec praworzadne panstwo i policje na poziomie to trzeba niestety zaczac od siebie, jak tego nie zrobicie to nigdy nic sie nie zmieni.To tak jak z wychowaniem dzieci - zadne twoje kazanie na temat odpowiedzialnosci, czy wlasciwego zachowania nie odniesie skutku, jesli sam nie bedziesz zachowywal sie w sposob, ktorego od dzieci wymagasz." Start doing what you preach" jak mowi piosenka. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Nic dodać, nic ująć Adamie.Chcemy wszystcy być uczciwi, ale niech to Oni pierwsi zaczną... - to typowe podejście w naszym kraju. Widzę, że zasady "kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień" nikt tutaj nie bierze do siebie :P . Dlaczego drogówka wykorzystuje pewne sytacje i często zatrzymuje kierowców bez uzasadnionej przyczyny? - bo wiedzą, że delikwent chętniej da im "w łapę" ni ż wybuli na mandat. Gdy domagam się mandatu w 90% przypadków go nie dostaję.Ja zawsze zatrzymywałem się do kontroli, a mandat dostałem tylko raz i to w znacznie zmniejszonym wymiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzoov Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 bo na szczęście strachliwy nie jestem :roll: chlopie ladnie masz na... w glowie. Uswiadom sobie ze twoja postawa to m. in. strach przed odpowiedzialnoscia i jakos smiesznie pojmowana wolnosc. Zycze jakiegos zdarzenia ktore nauczy cie pokory. Adam w 100% sie zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Znałem kilku chłopaków którzy nie byli strachliwi,mieli super szybkie motory. Teraz mają bardzo gustowne nagrobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 nie chce mi się z wami dyskutować w tym temacie, po prostu... jedyne do czego z zastanawiającą konsekwencją się przyczepiacie, to moje niezatrzymywanie sie do kontroli, i pouczanie Znałem kilku chłopaków którzy nie byli strachliwi' date='mieli super szybkie motory. Teraz mają bardzo gustowne nagrobki.[/quote'] i straszenieZycze jakiegos zdarzenia ktore nauczy cie pokory. źle zrobiłem pisząc o sposobie w jaki wyrażam swój negatywny stosunek do policji, o niezatrzymywaniu sie do kontroli, żałuję ale się stało i mogliście sobie pogadać, poczuć się dorośli przez chwilę :P tylko, ze ja posłużyłem się przykładem obrazującym mój stosunek do policji, czyli wypowiadam sie w temacie "nadgorliwy hipokryta", a wy w temacie zgnebić Lobo, bo... no właśnie - bo co ?? bo jak pan władza macha lizakiem to wy sracie ze strachu... a jak czysto na horyzoncie to kita na maxa, radiowozy wyprzedzacie z różnicą prędkości = 5km/h albo w ogóle... do mamusi na obiad i tam uprawiać swoją ideologię pokornego motocyklisty... dzieci... to tyle w tym temacie, kupcie sobie po lizaku, żeby zsolidaryzować się z władzą :P pozdro600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Nie rozumiem problemu z policją.NAprawde wystarczy być miły, nie ściemniać zgadzać się z policjantem i napewno kara będzie mniejsza. Ja pare razy miałem do czynienia i mimo że mogli zrobić dużo to nie zrobili nic. Co prawda nie robiłem wtedy tego nawet specjalnie no ale jednak zrobiłem.Naprawde policjant też człowiek i ja policję szanuję! Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 No wlasnie Lobo, nie tak chodzi mi o twoje niezatrzymywanie sie do kontroli jak o stosunek do "wladzy", ktora postrzegasz jako swego przeciwnika i mam wrazenie ze tak to widzi wielu Polakow.Ale w koncu jest to twoja wladza i sam ja sobie wybrales.Poza tym nie napisalem posta aby gnebic ciebie personalnie - grupa motocyklistow w Polsce nie zatrzymujacych sie do kontroli jest b.liczna.Ja bardzo dawno przekonalem sie ze uciekanie przed czymkolwiek, a przede wszystkim przed odpowiedzialnoscia niczego nie rozwiazuje, a czesto odbija sie na uciekajacym.A z tytulowym postem jest jak zawsze w zyciu - w policji jak w kazdej instytucji sa ludzie i taborety - trzeba nauczyc sie zyc z oboma odmianami. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bern Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Adam Mądrego to i miło poczytać :P I tak niektórzy będą mieli inne zdanie (negatywne), a jak się coś zesra ot i tak polecą na tę Milicję na którą narzekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 ja z policją nie miałem zbyt wiele do czynienia , nie nazywam ich psami, nie krzycze na każdym kroku "chwdp" (jak większośc nastolatków, którzy tak naprawde z policja do czynienia mieli tylko podczas zdawania na karte rowerową :P ) ale flisert roz*ebał mnie swoim tekstem :flisert napisał:naszczescie maja sie zmienic przepisy - (szczelac bez ostrzeżenie w kierunku pojazdu niezatrzymującego sie do kontoli) WRESCIE BEDE WIEDZIAL PO CO MAM BROŃ -aby strzelac do przestepców k*rwa, i tak mówi policjant? :P jasne, odrazu niech ci ku*wa czołg dadzą żeby była pewnośc, że "uciekający" więcej nie popełni takiego błędu :P tak sobie akurat przypomniałem sytuację ,w której mój kumpel w nocy odwoził swoją matke do szpitala (ledwo oddychała...) ... w nagłej sytuacji zadecydował, że będzie szybciej w szpitalu niż karetka w ich domu ... dobrze, że wtedy nie spotkali takiego pojebańca jak ty flisert :) ...szczelac...szczel się (a najlepiej "se") w łeb tępaku po*ebany :!: :P Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel-SV Opublikowano 4 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 No wlasnie Lobo' date=' nie tak chodzi mi o twoje niezatrzymywanie sie do kontroli jak o stosunek do "wladzy", ktora postrzegasz jako swego przeciwnika i mam wrazenie ze tak to widzi wielu Polakow. Ale w koncu jest to twoja wladza i sam ja sobie wybrales.[/quote'] Hola, hola, hola Szanowny Panie z Kanady NIE!! o takiej władzy marzyłem i nigdy takowej nie wybrałem. To nie moja władza i nie mój rząd ale moja ojczyzna. Tu się urodziłem i tu się wychowałem i prędzej sczeznę aniżeli opuszczę tę ziemię w poszukiwaniu łatwiejszego chleba za wielką wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi