krzyss Opublikowano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2005 Nie ukrywam ze ze wzgledów ekonomicznych trzeba sie z tym liczyc.Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi.no właśnie - jak chcesz latać daleko jest to istotny parametr...maszyna dwugarna soft turystyczna TDM 850 4TX - do 120 km/h - 5,0 ; powyżej to już stopniowane ok 150 - 6,5-7,0 ale maxa nie sprawdzałem. pzdr. pawełtdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Opublikowano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2005 Witam GIXER i oszczędność :-D OK myśle że można zejść do 5l w nim ale nie w dwie osoby kiedys to próbowałem jechać jak dobry taksówkarz 2,5tys i zmiana miegu w dwie osoby ( troszke to wymuszone było oszczędzanie bo plecaczek sie bał na początku szybko latać ) i prędkości około 120km/h wynik wyszedł około 5,5 dlatego podałem jako minimum na początku. Myśle jednak że 1300 dwie osoby i wyprostowana pozycja wa nakedzie nie bardzo... Pozdrawiam PS oczywiście jeśli to prawda i nie było błędu to gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2005 '99 ZX9R na mieście średnia 8,5L/100(jazda raczej ostra i dynamiczna ale jeszcze nie na maxa) trasa średnie 7-7,5L- w miare płynna jazda ale prędkosci przelotowe cały czas 160-200(na prostych cały czas trzymajac w okolicy 200), chwilami sporo więcej... Minimalne chyba z 6-6,5L/100km(tyle udało mi sie minimalnie wykręcić ale to tez nei była jazda non stop 800-100 na trasie tylko spokojniejsza niż zwykle z przyczyn niezlaeżnych odemnie...) Maxymalne 10 i wiecej ale ile dokładnie cięzko powiedzieć... Ja tamj estm za tym że zawsze spali tyle ile wlejesz. Aha- wyniki na seryjnych przełożeniach ale z wymienionym cąłym układem wydechowym, filtrem i dyszami w gaźniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Osadziński Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 U mnie w cbr 1100 XX (z wtryskiem) spalanie wyraznie zalezy od stylu jazdy. Ale mam nieodparte poczucie, że generalnie jest za duze. Moze ktos powie, jak w tym modelu jest u niego?I tak:najnizsze, jakie w ogóle mi sie udalo uzyskac to bylo 7 litrow/100 km przy jezdzie caly czas w duzym deszczu, a wiec nie przekroczylem 120 km/h, a przewaznie jechalem 80-90.W miescie, przy startach i hamowaniach od swiatel do swiatel ( a mam ich 20 od domu do pracy) wychodzi 8,5 l/100 km.Na gierkowce (Wwa - Czestochowa-Krakow), przy szybkosciach 180-220 trzymanych przez wiekszosc trasy, zre 9 litrow srednio, a na tej samej trasie, z kuframi (dwa boczne i top case) przy szybkosciach 170 -200, zezarl 10 litrow, jak w pysk.Jak czytam o zuzyciach rzedu 5-6 litrow w tysiaczkach to nie chce mi sie wierzyc, albo z moim cos nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petereq Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 A ja sie tylko nie zgodze z jedna wypowiedzia , ze jesli cie stac na 1000 to stac cie tez na tankowanie :)Na allegro spotykane sa spokojnie CBR 1000 w cenie 8 tys , a na tyle juz wiele osob moze sobie pozwolic - co nie znaczy ze stac nas na spalanie w granicach 10l na 100km :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 A ja sie tylko nie zgodze z jedna wypowiedzia , ze jesli cie stac na 1000 to stac cie tez na tankowanie :)Na allegro spotykane sa spokojnie CBR 1000 w cenie 8 tys , a na tyle juz wiele osob moze sobie pozwolic - co nie znaczy ze stac nas na spalanie w granicach 10l na 100km :/ i właśnie o to chodzi. Jak się chce wydać 8tysi na motocykl, trzeba poszukać 500-600tki, a nie ponad-pełnoletniej tysiączki. Inaczej potrzebne będą oszczędności na paliwie, oleju, częściach zamiennych ... i staruszka (i tak pewnie nie w najlepszej formie) będzie zagrożeniem dla wszystkich użytkowników dróg ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 I tak pali mniej niż DR 800 Zaczepialski :)Mój BIG ZAWSZE pali 6l/100 km. Niezależnie od tego jak i gdzie jeżdżę.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Nie ma to jak moja byla TL 1000S , na miescie 9,5 - 10 , w trasie minimalnie 6,5 A TL 1000R po torze wciąga grubo ponad dyszke :), nie wiem dokladnie ale z 12-13 chyba :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Janusz Osadzinski - tez mi sie zdaje ze ci pali za duzo, czy wszystko jest OK z temperatura silnika, tzn nie jest przechlodzony ?Nie wiem kto teraz ma autoryzacje Hondy, ale pojechalbym na sprawdzenie ukladu sterowania silnikiem na twoim miejscu. Adam M. [ Dopisane: Piątek 03 Luty, 2006 ]Nie wierz w zuzycie 5 - 6l w tysiaczce, tzn na trasie 6l jest mozliwe ale miasto bedzie zawsze kolo 7l minimum.Co do tytulowego pytania to benzyna jest tylko czescia problemu bo dochodza szybko zuzywajace sie lancuchy, klocki i opony. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek S Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 mi przy miejskiej jeździe pali około 8 l/100 km, na trasach w przedziale 160-220 koło 8,5-9 na 100 km, przy dobrym odkręcaniu na autostradzie - powyżej 250 km/h bierze koło 10-11 l/100 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacław Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Od maja 2005 roku zrobiłem ok 10 000 km BMW R1200RT turystyk 260 kg110Km 115 Nm 1170 poj.miasto 5,8 ldo 90 km/godz 4,2 l120-140 km/godz 4,8 lpow 140 km/godz 5,5 l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek6r Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 co to jest?? zagiel rozkladasz czy jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos_ Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 honda vfr 750 96r.miasto ok.7 trasa 6 gdy do spokojnie 8,8,5 jak 200+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Kawasaki ZX 10 Tomcat. Przejechałem tym motocyklem dopiero coś około 1000 km z uszkodzonym jednym cylindrem więc niewiele mogę powiedzieć o jego spalaniu. Na trasie wyszedł mi 7,4 l przy dość dynamicznej jeżdzie w dwie osoby z bagażami. Jeden z cylindrów działał tylko przy wysokich obrotach, a w pozostałym zakresie paliwo przelewało się przez niego. Myślę, że jak będę jeździł naprawionym motocyklem do zużycie paliwa zmaleje do 6 - 7 l podczas jazdy w trasie. Poprzednim motocyklem Kz 1100 Spectre udało mi się osiągnąć minimalne zużycie 5,6 l na trasie (jechałem sam, prędkość w okolicy 80 km/h), na trasie w dwie osoby z trzema kuframi i dużą owiewką spalał od 6,5 do 7,5 l, a przy naprawdę szybkim przelocie pochłaniał 8,5 l. Miasto to przedział 7,5 - 8,5 l. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 CBR F2 w trasce zależnie od stylu jazdy 4,5-6lGSXR 750 tylko jedną trase zaliczyłem, 5,5l.W mieście nigdy nie liczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi