piter 1600 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Do buły zalej Amsoila MCV 20W 50 Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 jak nie wiesz jaki jest to lej HD 20w50 minerał, skrzynia i sprzęgło HD FORMULA + i wszystko na temat...pozdroa dlaczego minerał? Mozesz to jakos uzasadnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Czyli to samo co do Heretyka... w sumie to dobrze na dolewki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Noie ma czegoś takiego, jak oryginalny olej do danego motocykla. Producent okresla tylko ramy, natomiast dystrybutor, dogaduje się z tym, kto wiecej zapłaci i rekomenduje danego producenta. Na każdym rynku, polecany jest inny dystrybutor. Spełnia normy i jest ok. Faktyczną jakością, nikt się nieprzejmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruz Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 daniel wydzielcie te posty, wtedy wyjdzie konkret, czytałem w temacie o olejach, a tu nowość dla mnie. Dlaczego nie lać SAE50 lub 60? (chciałem do Buły zalać SAE 60 Amsoila..) Temat jak najbardziej będzie wydzielony....dajcie nam trochę czasu. Tak na marginesie to jest przykład gdzie tak pomocne i istotne informacje o olejach znalazły sie w zupełnie innym wątku, o czym również dowiedziałem się dopiero od wallygator'a :) Niestety jest wiele ciekawych informacji poukrywanych w niezwiązanych z danym tematem wątkach a znalezienie ich zajmuje niezwykle dużo czasu....także proszę o cierpliwość. Cytuj http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/173186-softail-deluxe/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
americas Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Noie ma czegoś takiego, jak oryginalny olej do danego motocykla. Producent okresla tylko ramy, natomiast dystrybutor, dogaduje się z tym, kto wiecej zapłaci i rekomenduje danego producenta. Na każdym rynku, polecany jest inny dystrybutor. Spełnia normy i jest ok. Faktyczną jakością, nikt się nieprzejmujetak jest oczywiste u innych producentów motocykli Harley od wieków zawsze w oryginalnych service manual-ach itp. opisuje olej H-D a czasami - odpowiednik bez podania konkretuwszędzie tak jest, że kto da lepszą ofertę ten będzie dostawcą np. S&S rekomenduje Mobil1 - i to tylk odlatego, że mają podpisaną umowę ( mechanicy S&S doradzają Royal Purple, Amsoil ) a dlaczego minerał? Mozesz to jakos uzasadnić?no nie że akurat tylko minerał , ale modele starsze oryginalnie zalewane są 20w50 od początku, pozostaniesz przy takim ok, zawsze możesz Syntetyk zalać 20w50 i też oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruz Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Syntetyk do silników z małym przebiegiem lub zalewany od początku. Minerał do dużych przebiegów lub gdy nie wiesz co było wcześniej dla bezpieczeństwa. Tez tak uwazam. Wiec chyba masz odpowiedz na swoje watpliwosci. Ja bym na Twoim miejscu zalal dobry mineral, ale poczekaj moze jeszcze ktos to zweryfikuje. Cytuj http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/173186-softail-deluxe/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flexibility Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 WitamJestem posiadaczem sportstera 883 i mam pytanko na temat jaka jest zalecana ilość oleju do silnika przy wymianie oczywiscie filtr oleu tez wymieniam.Na stronie hd https://www.harley-davidson.com/en_US/Content/Pages/Owners/om/2006/en/SPORTSTER/file-3.comp podaja 3,6 q czyli 3,4 litra, a słyszałem opinie , że 2,8 litra. Podobno nadmiar oleju powoduje wywalanie przez filtr powietrza. Dzieki za pomoc .Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavo v2 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 WITAM ja tak zrobiłem również nie wiedziałem jaka oliwa była lana w stanach wiec wlałem mineralny H-D 20w50 i jest ok. :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
americas Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 WitamJestem posiadaczem sportstera 883 i mam pytanko na temat jaka jest zalecana ilość oleju do silnika przy wymianie oczywiscie filtr oleu tez wymieniam.Na stronie hd https://www.harley-davidson.com/en_US/Content/Pages/Owners/om/2006/en/SPORTSTER/file-3.comp podaja 3,6 q czyli 3,4 litra, a słyszałem opinie , że 2,8 litra. Podobno nadmiar oleju powoduje wywalanie przez filtr powietrza. Dzieki za pomoc .Pozdro.wartość 3,6 qt. zbiornik oleju + filtr oleju podana jest przy COMPLETE DRY - kup 4 butelki i filtr, wlej do nowego filtra olej wkręć zalej 2,5 do zbiornika oleju odpalisz jak się wyrówna to będziesz wiedział ile jeszcze dolać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Ja czytając temat o olejach przekonałem się i zmieniam na syntetyk. Buła jeździ na pół, ale po tym sezonie przejdę w obu na amsoila 20w50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIS Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 No prosze jak to temat na FM zmienia postrzeganie.... :biggrin: przemek96:Ale spoko, ja tez dojrzałem, można kupic razem - moze bedzie taniej... :) - szlaki juz przecieram... wchodzisz??? ;) Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Amsoila kupuje od przedstawiciela od kilku lat.Biorąc karton czyli 12 butelek mam dobrą cenę i przesyłkę gratis. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vin Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Fisu co sądzisz o moim wejściu do puli ? Moto znasz ale czy ten olej zalecasz do tego egzemplarza ?Jeżeli tak to uwzględnij mnie w grupie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazik Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Dzięki za podpowiedzi, zdecydowałem się na Amsoil 20W50 do silnika - kolejne pytanko ile mam go kupić do evo!!!!Co zalać do sprzęgła i ile !!!!!co zalać do skrzyni i ile !!!! Nauczony doświadczeniem wiem że oleje w silnikach to bardzo ważna rzecz dlatego tak upierdliwie się dopytuję żeby nie dać ciała na samym początku przygody z HD. z góry dzięki.Doda że Amsoli syntetyk!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi