Skocz do zawartości

RANKING NARZĘDZI

Vlaad
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Witam serdecznie

POTRZEBUJĘ POMOCY:) :icon_arrow:

od dwóch tygodni przeglądam wszystko co dotyczy kluczy nasadowych i grzechotek i całych zestawów...mam mętlik w głowie co do firm i co do opinii

Chciałabym zakupić naprawdę dobry zestaw dla najbliższej mi osoby. Tyle że nie mam pojęcia czego tak NAPRAWDĘ potrzeba Właścicielowi Motocykla HONDA FVR 800:(

Planowałam dwie grzechotki 1/2" i 1/4" i do tego nasadki---i właśnie które???? oraz komplet najbardziej potrzebnych w tym akurat przypadku kluczy płasko-oczkowych

Zestawów ogromnych jest całą masa a ja chciałabym zakupić narzędzia nie do zdarcia ale nie te niepotrzebne-- wolę kupić mniej ale ze świadomością że Osoba obdarowana będzie miała z tego pożytek i radość:buttrock::):bigrazz:

Jeśli ktoś przeczyta ten post byłabym bardzo wdzięczna za podpowiedzi:

marki które wpadły mi w oko:

YATO(dwa lata gwarancji)

SATA(dożywotnia gwarancja)

HONITON (rok gwarancji)

JONNESWAY(nie do końca jestem rozenana bo sprzecznie info znalazłąm w necie)

PROXXON(2 lata pełnej gwarancji i 25 lat gwarancji na wady materiałowe)

CRAFTSMAN(dożywotna gwarancja)

COVAL

GRENE(ponoc dożywotnia gwarancja ale to tylko wiadomość z drugiej reki na stronie nei mogłam sie dopatrzec)

HAZET (dożywotnia gwarancja)

BETA

GEDORE(25 lat)

( ale tu w 3 ost przypadkach już ceny są naprawdę kosmiczne;( )

Co do cen szukałam BARDZO wnikliwie i wiem że można się porządnie naciąc ale tez można znaleźc interesujące zestawy na naprawdę dobrych warunkach

Koszt max to dla mnie ok 400zl

sata 94 elementy;] Koszt 450zł ;] taki zestaw a własciwie jego odpowiednik ma jeszcze honiton, yato i jonnesway bodajze. Klucze wszystkich tych firm mozna śmiało polecic;] Ja wybrałem akurat zestaw Yato, cena tez robi swoje. Saty mam klucze płaskooczkowe, świetna stylistyka, dobrze leza w dłoni. Pozatym do czego chesz tych zestawów uzywać ? jesli maja byc tylko poprostu dobre i do amatorki to niewidze sensu kupować czegos droższego niz Yato aha co do wyboru miedzy yato a honitonem to napewno Yato ma deczko lepsza wlaizke z stalowymi zapinkami(nie plastikowymi) pozatym walizka jest bardziej kwadratowa co troche upraszcza sprawe. Grzechotki 72zeby odgiete to fajny bajer, przynajmniej mi sie podoba.

Co do saty która tu proponuje to przedewszystkim widac wyzsza klase wykonania, wszystkie bity oraz klucze polerowane, grzechotki proste. Narzedzia naprawde wytrzymałe móje klucze saty wytrzymuja narazie nawet 1,5 metrowa rure;)

Słuchaj BluesLady... Podstawowe pytanie czy jest on związany zawodowo z mechaniką czy nie?

Bo po co wydawać 2000zł za klucze BETA jeżeli będą użyte raz w miesiącu...

Ja kupiłem sobie HONITONa za 220zł 94elementy i jestem zadowolony... Nie duży pieniądz i wydaje mi się że jest do Najlepszy Stosunek CENY DO JAKOŚCI.

Jeżeli mogłabyś zaszaleć większą gotówką kup mu BETA :D aleee nie obiecuje czy Cię nie zostawi dla tych kluczy :D :D :D

Ale tak całkiem serio... Pracowałem z kluczami JONNESWAY i YATO. Oczywiście szefa klucze to co ja będę się przejmował. Te klucze dostały mocny trening i wiesz mi od ponad roku się trzymają :D Przyznam niezłe klucze.

Co do swojego HONITONa to nie jestem zadowolony TYLKO z małej grzechotki. Troszeczkę mi zaczyna szwankować, ale tylko z mojej winy bo głupie przyzwyczajenie z pracy. Cała reszta BEZ ZARZUTU.

Jeżeli ten twój nie ma bardzo czym majsterkować to kup mu:

Honitona 94el. +/-230zl i do tego klucze płasko oczkowe YATO 25el. +/-200zł i będzie gitara :D

Bardzo dziękuję że ktoś pomimo tego pięknego określenia zupełny Świeżak:) odpowiedział na mojego posta :D

Więc tak:

"Pozatym do czego chcesz tych zestawów używać ? jeśli maja być tylko poprostu dobre i do amatorki to nie widze sensu kupować czegoś droższego niż Yato"

Klucze byłyby dla Pasjonata Hondy;) :D po prostu :D ale takie żeby nie wymieniał mi ich za rok bo te będą "be" :D

<narazie odpukać nic się z Jego Hondą nie dzieje jest chyba jeszcze za młoda na to;) ale kilka razy udało mi się wychwycić że On by bardzo chciał mieć takie porządne klucze... ale zawsze przedkłada coś ponad to)

Stwierdziłam że wezmę się na poważnie za t sprawę i od dwóch tygodni nie robię nic innego:) śnią mi się grzechotki 72 zębowe:)i ich max skok o 5 ' :D

Przyznam że zależy mi tej gwarancji to jest jednak jakiś wyznacznik!!!

Honitona np sporo osób chwali ale też sporo mówi ze można trafić na niezłą "plastelinę" I TAK O czarna magia;) rok gwarancji nic nie daje...

tutaj jeszcze pozwolę sobie zacytować:

"Jeżeli mogłabyś zaszaleć większą gotówką kup mu BETA D.gif aleee nie obiecuje czy Cię nie zostawi dla tych kluczy D.gif D.gif D.gif"

Przeżyłam Motocykl i kilka nowych gitar:) także BETA MI CHYBA NIE ZAGROZI:)

Pozdrawiam

Ps; A jakie rozmiary kluczy płasko oczkowych były by najlepsze???

Klucze byłyby dla Pasjonata Hondy;) :) po prostu :) ale takie żeby nie wymieniał mi ich za rok bo te będą "be" ;)

<narazie odpukać nic się z Jego Hondą nie dzieje jest chyba jeszcze za młoda na to;) ale kilka razy udało mi się wychwycić że On by bardzo chciał mieć takie porządne klucze... ale zawsze przedkłada coś ponad to)

Stwierdziłam że wezmę się na poważnie za t sprawę i od dwóch tygodni nie robię nic innego:) śnią mi się grzechotki 72 zębowe:)i ich max skok o 5 ' :)

Ps; A jakie rozmiary kluczy płasko oczkowych były by najlepsze???

No ale co Wy tam w tej Hondzie chcecie grzebac? :) Bo do podtawowych czynnosci jak naciagniecie lancucha czy dokrecenie poluzowanej dzwigni nie trzeba ani kluczy drogich ani super wytrzymalych.

PS. A do tego wystarczy oryginalny zestaw:)

Edytowane przez PiotrekRR

Pytasz jakie rozmiary płasko oczkowych... Cała gamma od roz. 6 do 32 większe to w przemyśle ciężkim.

Zwracasz wielką uwagę na gwarancje kluczy... ja nie zwracałem bo wiem że z udowodnieniem iż jest to wada fabryczna, to będzie droga przez mękę :biggrin:

Ja mam tego HONITONa 94 elem. Uzywam od trzech lat prawie na codzien. Daja rade. Ostatnio zlamalem imbusa 14 ;). Reszta sprawna do tej pory. Mam jeszcze zestawy 1/4 i 3/8 PROXXONa. Duzo lepsze i solidniejsze od HONITONa. Rozsadny stosunek cena/jakosc. Mam rowniez grzechotke 1/2 HAZETa 72 i z powodzeniem juz od 10 lat spisuje sie rewelacyjnie. Stosowana rowniez lacznie z metrowa rura w celu zwiekszenia sily ciagu :P. Nie zamienilbym na inna. Chcialem kupic sobie taki komplecik 1/4 ale cena 800zl mnie powala. Moze za jakis czas bo na pewno warto. Polecam tez imbusy i srubokrety WIHA. Rewelka.

94 elementy honitona lub yato(tu nie ma to znaczenia jakosc jest podobna yato ma tylko lepsza walizke z stalowymi zapinkami i lepszymi zawiasami, oraz odgiete grzechotki 72zeby) kupione w renomowanym sklepie do tego komplet płasko-oczkowych saty lub proxxona. Przewaznie uzywa sie kluczy kalibru od 8 do 22. Wkretaki Beta solidne mocne, podobaja mi sie tez Neo z sztyca oblana plastikiem(mozna w taki srubokret uderzyć młotkiem w przypadku upierdliwej sruby) przydały by sie jeszcze 2 razy giete klucze oczkowe do przewodów hamulcowych i przynajmniej 2 dynamoetry, kompresor z wydajnościa 250l/min(przynajmniej) klucz pneumatyczny, zestaw nasadek udarowych, komp-let podnosników , sciagaczy róznego typu itp. Wszystko to jest cholernie drogie! Jesli to tylko amatorka powinny wystarczyć walizka płaskoczokowe i wkretaki.

Ostatnio testuję narzędzia HALFORDS czyli supermarket motoryzacyjny w UK. Test grzechotki z zestawu nasadek za 19.90 - grzechotka - rura 0,5m-nasadka 19mm...efekt.....zerwana śruba M10 a grzechotka jak nowa, na nasadce zero śladów. Narzędzia z owego zestawu często traktuję młotkiem aby sprawdzić wytrzymałość...minął rok i jedyna wada to to że zgubiłem kilka nasadek bo połamałem walizkę plastikową.

Inny test - zestaw pilników Rolson za 9.99 - piłowania twardych metali, obróbka doświadczalna spawów elektrodowych...zero śladów na narzędziach. Polecam sklep MACHINE MART jeśli macie znajomego w UK który pomoże zakupić. Ceny spoko, jakość wporzo. Sprzedają dużo elektronarzędzi marki Clarke i są one super - giętarki do rur, kompresory, spawarki itd. Każdego dnia korzystam z nich w pracy i w prywatnym czasie.

Lipy nie sprzedają żeby nie zepsuć reputacji którą mają.

http://www.machinemart.co.uk/

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

no wiesz zeby zniszczyć klucz topexu płasko oczkowy też musiałem sie nieźle nameczyć.

Za bity tej firmy na odwrót :crossy: . Trzeba dobrze uważać żeby nie popsuć . Nie kupię nic z Topexu, może młotek ale też nie sądzę. Lepiej kupić coś droższego (i lepszego!) niż potem szukać najczęściej używanego klucza bo właśnie się rozkalibrował/złamał.

heh. Klucze mam z Halfordsa i są ok. Super materiał i dokładne wykończenie.

A testowałem grzechotkę jako że jest to najsłabszy element zestawu.

Powoli kupuję różne narzędzia calowe do HD bo w Polsce tylko jeden sklep miał zestaw nasadek calowych za...560PLN...na zamówienie. W MachineMart mam większy i lepszy zestaw za 30 quidów.

PS. Z Topex`u nie kupiłbym nawet papieru toaletowego.

Edytowane przez qurim

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

A ja dzisiaj kupiłem zestaw kluczy płasko oczkowych NEO i to w limitowanej serii sygnowanych logiem TVNTurbo lol :clap:. Sprzedawca zapewniał że jakość jest porównywalna lub lepsza od kigtony ale czas pokaże :biggrin: