lobo Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 nie będę złodziejom i burakom pakował do kieszeni. dokładnie tak :) jak sk*rwys*ny kradną 75% (akcyza) to jest okej - jak ty ukradniesz powyżej 200PLN to zaczyna być nieciekawie, pozdro600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polokokt Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 wczoraj podwyzka w PKN o 10 groszy na litrze dzis o kolejne 8 groszy na litrze... Chyba glowne podwyzki przed nami, bo wiekszosc co kupywalismy po podwyzkach cen benzyny na swiecie bylo z terminem dostawy na wresien, wiec dopiero teraz ta benzyna/ropa do nas trafi...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Ja też nie wytzrymałem i od dzisiaj przeszedłem na tańsze paliwo (własnie mi zagazowują auto) . Mam paliwo w d***e. Teraz trza pomyśleś jak moto na gaz przerobić. :) P.S. Dla tych co twierdza że gaz niszcczy sinik. Jak jest ktoś chetny to zapraszam na Politechnikę Gdańską na wWydział Mechaniczny - Katedra Silników. Są tam dwie hamownie (tzn. chyba jeszcze są bo studia skończyłem kilka lat temu). Na Jednej zamontowany jest silnik CC700 i a na drugiej jakiś Mercedes (chyba 2 litry) i one są zasilane gazem. Cały czas były robione na nich testy i kontrolowane na bierząco zuzycie które jak się okazuje nie odbiega od tego jakby silniki były zasilane benzyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blankaP Opublikowano 2 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 I jak tam Panowie sceptycy? Dalej twierdzicie, że jazda drogim autem na gazie to buractwo? bo dla mnie buractwem będzie płacenie po 5 zł za litr(już niedługo). ja wolę wlać gazu za 1,73 za litr, a resztę wydać na coś innego, chociażby na zmianę motocykla...... :P A swoją drogą, to skur%#@yny, złodzieje, codziennie podwyżkę robią :) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Jak tak dalej pójdzie to mimo, że autkiem jeżdżę mało to i tak opłacalne stanie sie dla mnie przerobienie go na "zapalniczkę". Jak narazie koszty instalacji zwróca mi sie dopiero po 18 miesiącach (czyli tak na oko 4 sezonach zimowych) ale przy tym tempie wzrostu cen to szybko może sie to zmienić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 I jak tam Panowie sceptycy? Dalej twierdzicie' date=' że jazda drogim autem na gazie to buractwo? bo dla mnie buractwem będzie płacenie po 5 zł za litr(już niedługo). ja wolę wlać gazu za 1,73 za litr, a resztę wydać na coś innego, chociażby na zmianę motocykla...... :P A swoją drogą, to skur%#@yny, złodzieje, codziennie podwyżkę robią :) ;)[/quote'] BlankaP to nie jest żaden sceptycyzm - ja jestem zwolennikiem gazu!!! chodzi o coś zupełnie innego... I nie jest to żadna uwaga do Ciebie osobiście. Załóżmy że zarabiam 10 tys miesięcznie - wtedy stać mnie na samochód za powiedzmy 50-60 tys i ten samochód musi być ekonomiczny bo wtedy to czy wydam miesięcznie 1000 czy 2000 pln na paliwo ma znaczenie. I faktycznie za 60 tys pln mogę kupic sobie samochód albo taki na jaki mnie stać naprawdę czyli kompakt, ew. klasa D w wieku 2 lat i zakładam gaz bo CHCĘ zaoszczędzić 1000 pln w miesiącu, albo sięgam wyżej niż mogę i kupuję np BMW 530 w wieku 4 lat po czym MUSZE je zagazować bo nie stać mnie na 15 l/100 km + serwis + ubezpieczenie A załóżmy ze mam miesięcznie 50 tys pln i dopiero wtedy stać mnie na samochód za 200-250 tys. I wtedy jest mi kompletnie obojetne czy na paliwo wydam 1500 czy 3000 pln bo różnica 1500 pln jest wtedy dla mnie przysłowiową kasą "na waciki" bo tyle zarabialbym dziennie... I to jest moje zdanie - oczywiście ktoś może powiedzieć że jest w stanie zaoszczędzić na samochód za 200 tys mając 10 tys miesięcznie ale - i to też moja subiektywna opinia - będzie idiotą bo wyda 20 miesięczne zarobki na tracącą na wartości w ekspresowym tempie tonę stali... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 a resztę wydać na coś innego Cheapendels-ów :-D :-D :-D :) ;) :P pozdro600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Jak tak dalej pójdzie to mimo' date=' że autkiem jeżdżę mało to i tak opłacalne stanie sie dla mnie przerobienie go na "zapalniczkę". Jak narazie koszty instalacji zwróca mi sie dopiero po 18 miesiącach (czyli tak na oko 4 sezonach zimowych) ale przy tym tempie wzrostu cen to szybko może sie to zmienić :)[/quote'] Właśnie dokonałem wstępnej kalkulacji, Nexia pali mi 10l/100km, nalezy liczyć się, że gazu spali 12l. Tez jeżdżę mało 1000km/m-c (bo na więcej mnie nie stać). Wobec powyższego wychodzi mi oszczędność 234zł a zwrot instalacji gazowej za 1700zł następuję po 7 miesiącach. Wchodze w to!! Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 głupie chu....e podnoszą cene gazu proporcjonalnie do tego jak benzyna drożeje a przecież nie podnoszą na razie akcyzy na gaz tylko przez bene drożeje już musze na przejechanie autem 100 km 22 pln wyłozyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blankaP Opublikowano 2 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Cheapendels-ów Lobo, gdzieś ty się nauczył czytać w myślach?! No chyba, że sam jesteś cheapendelsem-w takim razie dawaj namiary!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 3 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2005 Od wczoraj jestem szcześliwym posiadaczem gazu w aucie. Jaka to przyjemnosc zatankowac do pełna za 60 zł a nie jak dotychczas za 160 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Cholercia, szalejące ceny benzyny, wywołały oblężenie warsztatów Autogazowych przez klientów, termin zagazowania Nexii przypadł mi na 19 października :P Do Borek będę musiał jechać jeszcze na podatkach :cry: Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husky_ Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Instalacje gazową od roku posiadam w samochodzie. Nie jestem z niej zadowolony. Początkowo były problemy z wyregulowanie, Po około 9 miesiącach musiałem wyremontować silnik. Mechanik stwierdził , że gaz powoduje szybsze zużywanie się silnika. Koszt około 2500zł. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Instalacje gazową od roku posiadam w samochodzie. Nie jestem z niej zadowolony. Początkowo były problemy z wyregulowanie' date=' Po około 9 miesiącach musiałem wyremontować silnik. Mechanik stwierdził , że gaz powoduje szybsze zużywanie się silnika. Koszt około 2500zł. :P[/quote'] Jakis kiepski "gazownik" zakładał ci gaz.Moj stary juz 7 lat jezdzi autem na gaz i kompletnie nic sie nie dzieje z silnikiem a auto ma juz prawie 300 tys. km nakrecone z czego okolo 140 tys. na gazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Mechanik stwierdził ' date=' że gaz powoduje szybsze zużywanie się silnika. Koszt około 2500zł. [/quote'] To jakiś kiepski ten mechanik :roll: Dobrze załozona i wyregulowana instalacja gazowa nie może uszkodzić silnika! Tak naprawdę gaz przedłuża rzywotnoś silnika. U mnie wszyscy jeżdzą od lat na gazie i rzadnych usterek nie widać. Husky jedź do innego mechanika! Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi