Skocz do zawartości

Ciekawy sposób na transport motorsa

Gość Piotros
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator

Uchwyt jest rzeczywiście niezły. Ciekawe: gdzie to kupić? za ile?

Mam co prawda profi pzyczepę motocyklową, ale czasem po prostu byłoby szybciej załadować moto do serwisu na taki uchwyt...

pzdr

A tak na poważnie, to jest na to taki patent

Patent świetny, tylko mam wątpliwość.... otóż chodzi o rozmiar przedniego koła. Wiadomo przecież że w motocyklach to może być od 16' do 21', a jeszcze rozmiar opon. Ciekawe czy można to dopasować?

Uchwyt jest rzeczywiście niezły. Ciekawe: gdzie to kupić? za ile?

Mam co prawda profi pzyczepę motocyklową, ale czasem po prostu byłoby szybciej załadować moto do serwisu na taki uchwyt...

pzdr

hmhmh http://www.discountramps.com/ a potem

http://www.discountramps.com/carriers.htm i dalej

http://www.motorcycleramps.com/motorcycle_caddy.htm

a koszt takiego ustrojstwa to : #RHMC1SV - Motorcycle Caddy $449.99 +50 s&h

A te 50 s&h, to za co? 8O (trochę niekumaty z rana jestem :mrgreen: )

Patent faktycznie niezły, nie widać dokładnie szczegółów, ale dostosowanie do różnych szerokości opon jest możliwe w prosty sposób. Za to też nie bardzo wiem, jak to coś dopasowuje się do różnych średnic kół? Poza tym w czasie transportu wszystkie siły miotające ciągnioną częścią motocykla (czyli zdecydowana większość masy) przenoszone są na główkę, co chyba nie bardzo odpowiada naturalnej eksploatacji :roll: Może się mylę, bo w końcu urządzenie ma patent i jest dopuszczone do stosowania, nawet na dłuższych trasach (nakazują wówczas zdjęcie łańcucha, dość logiczne, ciekawe, jak z kardanem :?: )

Jeszcze kwestia mocowania. Sam, najpopularniejszy hak samochodowy, to za mało. Potrzebne jest coś w rodzaju belki, czasem widać to w terenówkach, aby uzyskać dodatkowe punkty mocowania, chyba, że jest inny patent.

• Administrator

Co z kosztami transportu itd daje cenę profesjonalnej przyczepki z Niewiadowa na 2 motocykle, z najazdową szyną itd (na 3 moto są nieco droższe). A więc za drogo.

pzdr