ivan161 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 A możecie mi coś powiedzieć o przewodach firmy HEL, jak u nich z jakoscia??? Moze ktos juz u nich kupowal? http://przewodywoplocie.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 A możecie mi coś powiedzieć o przewodach firmy HEL, jak u nich z jakoscia??? Moze ktos juz u nich kupowal? http://przewodywoplocie.pl/ Za nieduże pieniądze dobra jakość ale nie zawsze należy kupować pod dany model bo te firmy mają w programie pojedyńcze przewody na wymiar. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 A możecie mi coś powiedzieć o przewodach firmy HEL, jak u nich z jakoscia??? Moze ktos juz u nich kupowal? http://przewodywoplocie.pl/ Montowałem kilka przewodów tej firmy. Ogólnie wydają się OK i mogę je z czystym sumieniem polecić. Cena niezła, można zamówić nietypowe przewody, od groma końcówek, kolorów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Też polecam HEL-a (2 lata bez problemów) ale jest jedno ale - dostałem przewody stanowczo za długie, dlatego też warto chyba zamawiać nie komplety a pojedyncze na wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert TS Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Oploty na ulicę to gadżeciarstwo i jeśli sam sobie takie założę, to po prostu dlatego że będę mieć za dużo kasy. Co na pewno szybko nie nastapi... :| jesli 50 zl to duzo kasy to ja nie wiem... jak ktos nei jezdzil na stalowych to swoje wypowiedzi moze wsadzic miedzy bajki!!! hamulce sa lepsze i tyle nie ma co sie wywodzic!!! dobry plyn dobre odpowietrzenie i hamulcec kosa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwolansk Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Na allegro są oferty z przeznaczeniem do konkretnego modelu.. Ale generalnie różnić to się może jedynie długością, końcówki są takie same, mam rację? A co do różnic, to potwierdzam: mniejsza siła potrzebna do hamowania, większa precyzja dozowania tejże.. sprawdzone na takim samym GSX jak mój.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 11 Grudnia 2008 Administrator Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Przede wszystkim po doprowadzeniu płynu hamulcowego do wysokiej temperatury stalowy oplot nie będzie się rozciągał, co jest nieuniknione przy przewodzie gumowym. Zwiększa się dozowalność hamulca, eliminuje ryzyko zaistnienia "gumowego" hamulca. Same zalety, niepodważalny wpływ na bezpieczeństwo, czy to na ulicy, czy na torze. Dziwi mnie tylko, dlaczego jeszcze dziś wstawiają gumowe przewody w nowych motocyklach... Spisek, żeby wyciągnąć pieniądze na w sumie niemal konieczną wymianę? Bo jakoś uzsadanienia ekonomicznego tu nie widzę, no chyba że produkcja przewodu gumowego to 10% kosztów przewodu w stalowym oplocie... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 końcówki są takie same, mam rację? Nie masz racji. U mnie, w starym VL-u były dwa rodzaje końcówek Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Witam. A czasem sä dwie opcje (w przypadku mojego moto)- mianowicie jeden producent sprzedaje trzy przewody w zestawie, a inny dwa przewody na przednie hamulce. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 (edytowane) Gdzie można zaopatrzyć się w dobre i w miarę tanie przewody w stalowym oplocie?, na jednej stronie z ofertą HEL za 2 przewody - 300 zł. Edytowane 12 Grudnia 2008 przez tmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 12 Grudnia 2008 Administrator Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Za podobną kwotę kupisz do swojego motocykla komplet przewodów pod model, zapatrzone w końcówki zakrzywione pod odpowiednim kątem - Goodridge'a. Ja kupuję je w PTM w Warszawie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Końcówki HELa też mają chyba końcówki wyginane? I można je kupić poniżej 300 zł za 2 sztuki :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goccolo Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Ja kupuję je w PTM w Warszawie. A gdzie to dokładnie jest? Ja dziś trafiłem na Jagiellońską 55 ("Inter motors" chyba się toto nazywało,dealer Hondy, BMW i Triumpha). Taki adres wygooglowałem, ale nie wiem czy to akurat to miejsce. Dla zainteresowanych: komplet przewodów na przód (3 wężyki) do Bandita 600 to wydatek 445zł. (producent: Lucas). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 (edytowane) http://www.allegro.pl/item523706835_przewo..._goodridge.html http://www.allegro.pl/item522761924_koncow..._najtaniej.html zastanawia mnie czy to aby nie naraza zycia uzytkownika pojazdu ? co o tym sadzicie ? Edytowane 16 Stycznia 2009 przez ural_zgora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goccolo Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 dlaczego miałoby narażać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi