Groszek Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 HA! Mam! Mam dowód! :) :-D Co prawda może niezbyt nowy, bo sprzed paru lat, ale jest. Wykres przedstawiający udział w wypadkach w odniesieniu do przejechanych kilometrów z uwzględnieniem podziłu na wiek i płec. Badania przeprowadzone przez uniwersytet w Oulu (nie wiem gdzie to jest, ale to nieważne :) ). Jak widzimy faceci powodują więcej wypadków w przedziale wiekowym 18-29 i powyżej 70 lat. kobiety zaś "są groźniejsze" od 30 do 69 roku życia. temat sporów często budzący emocje u obu płci, teraz naukowo rozwiązany.Pozdrawiam wszystkie kierowniczki i kierowców."]http://www.forum.motocyklistow.pl/album_pa...ic_id=758[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 Ales namieszał :twisted: Zara cie kobitki zmaszynują :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Moje koleżanki, które codziennie jeźdzą po krakowie do pracy same już dawno stwierdziły, że kobity gorzej prowadzą. One same dobrze o tym wiedzą :) pozdrawiam wszystkie panie :) Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuzzek Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 przecież to jasne i oczywiste ponad wszelką wątpliwość; i o czym tu dyskutować :) :P :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 co to za temat: "a jednak"?? czyzbys watplil i musial podpierac sie dowodami rzeczowymi? :) :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechnowak Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 moze statystycznie, ale ma co uogolniac. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 no to jest prawda, ale i tak niczego nie przebije gosc w podeszlym ( mocno ) wieku w starym autku i to jeszcze w kapeluszu....:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 hehehe chyba jednak nie wszystkie :) od tej Pani pewnie niejeden z nas mógłby się sporo nauczyć na temat co można zrobić z motocyklem :)http://www.lasvegasextremes.com/jojostuntpics.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smooke Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Moja zonka jest wlasnie w trakcie kursu na prawko B - juz jej zapowiedzialem ,ze jak na zobacze kiedykolwiek, ze na krzyzowce sprawdza makijaz... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 24 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 MłodyVFR - ja byłem i jestem o tym przekonany, ale większośc kobiet z którymi rozmawiam się tego strasznie wypiera.no to jest prawda' date=' ale i tak niczego nie przebije gosc w podeszlym ( mocno ) wieku w starym autku i to jeszcze w kapeluszu....:P[/quote']i jak widzisz, żeczywiście, wyniki badań to potwierdzają :) najwięcej wypadków powodują młodzi kierowcy i ci powyżej 70. roku życia. Do modów: widzę , że temat został przeniesiony. Jak go zamieszczałem zastanawiałem się w jakiem dziale go umieścic - właśnie tutaj, czy "przy piwie" i uznałem, że tego typu rozmowy mają miejsce właśnie zazwyczaj przy piwku :)pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Ja się mieszczę w przedziale wiekowym :mrgreen: jeszcze :) Zobaczymy, co będzie po trzydziestce, ale jak na razie daje radę facetom. A jeśli chodzi o bezpieczeństwo jazdy, to również nie wymiękam. W końcu dobry nauczyciel i własne predyspozycje mogą być bardzo dobrym duetem. Są gorsi i lepsi kierowcy, tak samo wśród kobiet, jak i wsród mężczyzn, więc myślę, że nie można tak tego prosto uogólniać. Po moim poście zapewne rozpocznie się prawdziwa dyskusja :) Czekam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Uważam że wśród kobiet są dobrzy kierowcy(choć za dużo takich nie spotkałem)ale tak obserwując na drogach to większość kobiet prowadzi mało pewnie(do tego ta pozycja za kierownicą,jak najbliżej niej i podawanie sobie kierownicy :-D )i jak widze jak ktoś robi coś głupiego za kierownicą że zastanawiam jak można coś takiego zrobić to w ok.90% jest to kobieta :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Tu masz Domel rację. Wiele kobiet nie czuje sie pewnie za kierownicą, a to podawanie kierownicy, to normalnie i mnie rozbawia i zawsze mam przed oczami moją ciotkę buhahahah :) I w tym właśnie jest sęk. Gdyby kobiety były bardziej pewne swoich umiejętności, nie bały się jeźdźić, na pewno nie było by tylu wypadków na drogach i utrudnień. No, ale trzeba też zanzaczyć, tak jak juz napisałam wyżej, że trafiają się i również tacy faceci, którzy stwarzają innym problemy i zagrożenie na drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirus55 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 No' date=' ale trzeba też zanzaczyć, tak jak juz napisałam wyżej, że trafiają się i również tacy faceci, którzy stwarzają innym problemy i zagrożenie na drodze[/quote'] Święta prawda, zarówno i wśród facetów jak i wśród kobiet zdarzają się niewypały, wszystko tak naprawdę zalezy od tego ile kto jeździ i jaki ma ogólnie temperament i zdolności psychofizyczne, bo czasem niejedna kobieta potrafi zachować się na drodzę "bystro" i umiejętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Dzięki za dobre słowo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi