vivacee Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Czy ktoś z Was kupował w ten sposób motor? Proszę o jakieś przemyślenia, uwagi, relacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Witam wszystkich. Ja na codzień pracuję w banku na kredytach i Wam powiem, że niskie oprocentowanie nadrabiane jest wysoką jednorazową pobieraną prowizją w dniu podpisania umowy kredytowej, ja osobiście myślę żeby trochę zaoszczędzić kasy i co najwyżej powiedzmy z połowę za zakup sprzęta uregulowac kredytem; ogólnie kredyty to drogi sport. Zależy też kto jakie ma pobory na koniec miesiąca :roll: . Pozdrawiam alfonso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubey Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 sprawdz czerwcowy "motocykl" - pewnie jeszcze jest w kioskach. masz tam tekst o kredytach plus symulacje kosztow, splat itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 ja zaciągnąłem pożyczkę gotówkową i kupiłem moto, oprocentowanie bardzo małe bo 4,5 w skali rocznej. To jest chyba najlepsze wyjście i najtańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 a w jakim banku brałeś kredyt :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 Ja kiedyś miałem samochód kupiony na kredyt i moja generalna uwaga jest następująca - nigdy więcej. Są 2 główne powody (oprócz finansowych ) 1. Pojazd jest własnością banku, więc wszelkie sprawy z ewentualnym odszkodowaniem firma ubezpieczeniowa załatwia z Bankiem2. Musisz płacić AC, często w wyznaczonej przez bank firmie ( z reguły drogiej ) Jak już kupować coś na kredyt, to na każdy inny ale nie pod zastaw sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 Co miesiąc rata, rata, jeszcze raz rata :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 Tylko kredyt gotówkowy!Jeżeli w ogóle, oczywiście :twisted: Sprawdź, gdzie są najkorzystniesze warunki (tak, jak mówili inni, uważaj na prowizję) i przynajmniej masz jasną sytuację - nikogo nie obchodzi, na co wydajesz kasę, ubezpieczenia, jeśli chcesz (no, oprócz OC :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 a w jakim banku brałeś kredyt :?: Narodowy Bank Polski, według mnie mają najkorzystniejsze kredyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubey Opublikowano 27 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 kredyt w nbp?!?!?!? to ty syn balcerowicza jestes?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jac Opublikowano 27 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 kredyt w nbp?!?!?!? to ty syn balcerowicza jestes?:) Ewentualnie jest innym bankiem (no w najgorszym przypadku wlascicielem). NBP nie prowadzi dzialalnosci komercyjnej, wiec stary (to do Sylwestra) przestan pisac takie bzdety :? . Tak swoja droga S., to gdzie dostales pozyczke gotowkowa na 4,50% p.a.? Pytam z niejakim zadziwieniem, bo takiego niskiego kosztu finansowania i to w formie pozyczki to jeszcze nie widzialem, nawet pod hipoteke swojego domu raczej nie sie nie uda :!: pzdr,Jac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 27 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 kredyt w nbp?!?!?!? to ty syn balcerowicza jestes?:( Ewentualnie jest innym bankiem (no w najgorszym przypadku wlascicielem). NBP nie prowadzi dzialalnosci komercyjnej, wiec stary (to do Sylwestra) przestan pisac takie bzdety :? . Tak swoja droga S., to gdzie dostales pozyczke gotowkowa na 4,50% p.a.? Pytam z niejakim zadziwieniem, bo takiego niskiego kosztu finansowania i to w formie pozyczki to jeszcze nie widzialem, nawet pod hipoteke swojego domu raczej nie sie nie uda :!: pzdr,Jac rok temu był kredyt wiosenny który trwał cały maj. I miał takie oprocentowanie. Maxymalna kwota takiego kredytu to 10 tys.zł. tylko min zarobkowe to 1600 netto. Ps. Nie jestem synem Balcerowicza :) [ Dopisane: 27-06-2005, 17:16 ] wiec stary (to do Sylwestra) przestan pisac takie bzdety :? nie piszę k*rwa bzdet, skoro wziałem taki kredyt to wiem co piszę. :!: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COBAR Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 KREDYT ODNAWIALNY sprawdz w pko bp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 To lepiej może wziąć kredyt gotówkowy na dowolny cel. Zabezpieczeniem jest najczęściej klauzula potrąceń z rachunku. Co miesiąc będzie schodzić rata i odsetki, natomiast jak weźmiesz linię tzn kredyt odnawialny na 12 miesięcy to potem ciężko zejść z tego "-". A warto pamiętać im mniejsze zadłużenie kredytu tym mniejsze odsetki. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pete Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 To lepiej może wziąć kredyt gotówkowy na dowolny cel. Zabezpieczeniem jest najczęściej klauzula potrąceń z rachunku. Co miesiąc będzie schodzić rata i odsetki, natomiast jak weźmiesz linię tzn kredyt odnawialny na 12 miesięcy to potem ciężko zejść z tego "-". A warto pamiętać im mniejsze zadłużenie kredytu tym mniejsze odsetki. Pozdrowienia Witam, alfonso ma rację - w końcu jest bankowcem 8) :-) 8) na dodatek w realu jest moim kolegą z pracy - siedzimy razem w pokoju :buttrock: ;) ;) Kredyt gotówkowy jest najlepszy, ponieważ jest na dowolny cel, nie ma kosztów związanych z zabezpieczeniem tak jak przy typowych kredytach na zakup pojazdów (AC, zastaw lub przewłaszczenie) - tutaj klauzula potrąceń z ror jest bezpłatna, a jak się nie ma ror-u to weksel za małą kwotę lub 7 zł za znaczek skarbowy od poręczyciela. Sam zaciągnąłem taki kredycik na zakup sprzęta i jestem zadowolony - na tyle o ile można być zadowolonym z faktu posiadania zobowiązania z tytułu kredytu :P pozdrawiampete 8) 8) ps. to co alfonso - może jutro mały kredycik i Transalp/KLE/Bandit/Zephyr będzie stał już w garażu ??? :evil: :evil: :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi