Greedo Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 Własnie dostałem mandat za parkowanie, a dokładniej za nie zapłacenie w parkometrze. Mozna to olac? Bo chyba nie ma takiej formy doreczenia mandatu jak wlozenie za wycieraczke, mogl przeciez wiatr zwiac albo ktos sobie wziac :banghead: Pozatym nie pokwitowałem go wiec nie wiadomo kto prowadził wtedy samochód. Mandat komisyjnie spaliłem ze złości bo w tym cholernym miescie nie ma gdzie zaparkowac. Jesli przeczyta to Damian, niech sie wypowie Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Ja już dostałem takich kilkadziesiąt... Jak dotąd nic nie zapłaciłem, a komornik do drzwi nie puka.Bądź co bądź co najmniej kilka mandatów włożonych mi za wycieraczkę zostało dodatkowo 'doklejonych' przez deszcz... Gdyby nie znajome kolorki na papierze, to myślałbym, że to ulotka jakaś jest, bo przeczytać się tego nie dało. Wiadomo co się stało po włączeniu wycieraczek :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 WitamOglądałem jakiś czas temu program własnie na taki temat. Te mandaty można olać bo według prawa mandat musi przyjąć kierowca, nie można go wręczyć samochodowi. W programie podawali parę przykładów ludzi którzy dostali takie mandaty i nie płacili za nie a policja jest w takiej sytuacji bezradna. Więc ja bym to olał :banghead: pozdrawiam Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siuryt Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 W Szczecinie widziałem sytuację jak taki bileter wypisał mandat i chciał wręczyć kierowcy, który siedział w samochodzie, ten palcem pokazał mu wycieraczkę nawet szyby nie uchylił :laughing: . Pan bileter wsadził mandat za wycieraczkę i poszedł dalej. Ja sam też kilkanaście razy znajdowałem takie bilety za wycieraczką, za każdym razem lądowały w koszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Mandat komisyjnie spaliłem ze złości bo w tym cholernym miescie nie ma gdzie zaparkowac. Bo do miasta to się motocyklem jeździ - wtedy nie ma problemów z parkowaniem. :banghead: Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j_bravo Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Bo do miasta to się motocyklem jeździ - wtedy nie ma problemów z parkowaniem. :banghead: no właśnie - jak to jest, gdy wjadę motocyklem w strefę, gdzie obowiązują np. wjazdówki. Co może straż miejska, bo gdzie mam sobie niby taką wjazdówkę wsadzić (zakładając że ją posiadam :P )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Bo do miasta to się motocyklem jeździ - wtedy nie ma problemów z parkowaniem. :banghead: no właśnie - jak to jest, gdy wjadę motocyklem w strefę, gdzie obowiązują np. wjazdówki. Co może straż miejska, bo gdzie mam sobie niby taką wjazdówkę wsadzić (zakładając że ją posiadam :P )? W strefie płatnego parkowania w Poznaniu motocykle parkują za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 W strefie płatnego parkowania w Poznaniu motocykle parkują za darmo. oooo to sie chwali!!! :banghead: bardzo dobre posuniecie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Bo do miasta to się motocyklem jeździ - wtedy nie ma problemów z parkowaniem. :banghead: no właśnie - jak to jest, gdy wjadę motocyklem w strefę, gdzie obowiązują np. wjazdówki. Co może straż miejska, bo gdzie mam sobie niby taką wjazdówkę wsadzić (zakładając że ją posiadam :P )? W strefie płatnego parkowania w Poznaniu motocykle parkują za darmo. W Warszawie też. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Maja 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 I chyba w większości polskich miast ze strefami płatnego parkowania.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Motocykle sa ustawowo zwolnione z obowiazku placenia w strefia parkowania. Nie ma wiec mozliwosci, aby legalnie pobierac w jakimkolwiek miescie za to pieniadze. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j_bravo Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 czy to samo dotyczy wjazdu za znak "zakaz ruchu w obu kierunkach", no wiecie taki biały okrągły z czerwoną obwódką :banghead: , i dopiskiem np. "nie dotyczy taxi, zaopatrzenia i posiadaczy identyfikatorów XYZ"? wjadę, zaparkuję w strefie gdzie takie identyfikatory obowiązują, a identyfikatora też nie mam gdzie wsadzić. Pomijam to, że go nie mam :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi