oggy Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Nafta świetlna, nawet w manualu sv 650 napisane jest, żeby nią czyścić, a inne dostępne produkty chemiczne ponoć są zbyt agresywne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Co innego moczenie elementu w nafcie przez kilka godzin a co innego samo czyszczenie.Nafta jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterQ Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 A gdzie taką naftę można tanio nabyć? Bo w internecie jak patrzę na ceny to taka nafta kosztuje ok 10zł za pół litra... Szczerze powiedziawszy to jak mam dać 10 zł za naftę, to za 17 zł już mam spray do czyszczenia i profesjonalnie wyczyści bez jakiejkolwiek szkody dla łańcucha.Kupował już ktoś spray do czyszczenia łańcucha w lidlu? Nie niszczy o-ringów? Bo kiedyś widziałem taki za 6 albo 8 zł... Cytuj Trzymam kciuki za Daniego Pedrosę i Mavericka Vinalesa w klasie MotoGP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oggy Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Za 6 zl to pewnie ani niszczy ani czyści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik D. Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Najlepsza jest nafta. W markecie za ~10zł/0,5l. Starczy na 2-3 bardzo brudne łańcuchy. Cytuj Iż56_JunakM10_JawaTS_YamahaXJ_Honda CB 1000 BigOne_BMW K1200R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zacznij smarować łańcuch olejem to nie będziesz musiał czyścić. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 A powiedz ty mi PeterQ po jaka cholere kupowales sobie motocykl jak robisz cyrk o 10 zyli? Wysłane z ElDżi Optimus Dżi Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Smar oraz czysciwo w sprayu kosztuje okolo 50 zl starczylo mi na dwa sezony , wiec nie widze problemu wydac te 50 zl bo przy kosztach calej exploatacji to poprostu smieszne pieniadze a jak kogos nie stac na takie srodki to niech kupi sobie skuter albo rower . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterQ Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Spokojnie ludzie.... Po co te złośliwe komentarze? Stać mnie na naftę za 10 zł bez przesady, ale łańcuch już prawie do wymiany (kończy się zakres regulacji), a pomyślałem sobie że gdybym go czyścił to przedłużę jego żywotność i nie będę musiał tak szybko wymieniać - to po pierwsze. Druga sprawa to chciałem się dowiedzieć jak pielęgnować nowy łańcuch jak najtańszym kosztem, żeby jego zużycie nie postępowało tak szybko Smar oraz czysciwo w sprayu kosztuje okolo 50 zl starczylo mi na dwa sezony , wiec nie widze problemu wydac te 50 zl bo przy kosztach calej exploatacji to poprostu smieszne pieniadze a jak kogos nie stac na takie srodki to niech kupi sobie skuter albo rower . To kolega chyba dużo nie jeździ skoro spray starczył tobie na dwa sezony. Miałem kupione kiedyś same czyściwo do łańcucha w sprayu i starczyło mi na 3/4 sezonu.Tak czy inaczej - wszystko już teraz wiem i mój wątek w tym temacie uważam za zakończony. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez PeterQ Cytuj Trzymam kciuki za Daniego Pedrosę i Mavericka Vinalesa w klasie MotoGP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Czy duzo jezdze to zalezy wiadomo od wolnego czasu ale te 10 tys sie zrobi .A druga sprawa ze nie leje tego na pałe tylko na kazde ogniwo mala ilosc by wniklo w ogniwa a nie w posadzke , tak samo z czyszczeniem najpierw szmatka potem szczotka i na koncu odtluscic . Znam takich co potrafia na jedno czyszczenie lancucha urzyc 500 ml odtluszczacza i wszystko plywa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKoo Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Ja tam obstawiam ze lancuch to sie bardziej zużywa od przedniej zębatki, a nie od jego czyszczenia czy nie czyszczenia.Wymienialem caly naped, a nie dawno samą przednia zębatkę, stara okazala się powycinana, a zęby pokrzywione, reszta napedu w bdb stanie. Cytuj Strony internetowe i aplikacje www: www.seeyou.net.plAutomatyzacja produkcji, kartoniarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Ja tam obstawiam ze lancuch to sie bardziej zużywa od przedniej zębatki, a nie od jego czyszczenia czy nie czyszczenia.Wymienialem caly naped, a nie dawno samą przednia zębatkę, stara okazala się powycinana, a zęby pokrzywione, reszta napedu w bdb stanie. Możesz robić co chcesz ze swoim motocyklem ale nie powinieneś pisać o takich podmiankach na forum motocykli z wyjątkiem Szkockiego Forum Oszczędnych Motocyklistów :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Możesz robić co chcesz ze swoim motocyklem ale nie powinieneś pisać o takich podmiankach na forum motocykli z wyjątkiem Szkockiego Forum Oszczędnych Motocyklistów :biggrin: No toż napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 co napisał ? że reszta napędu w b.dobrym stanie ?jasnowidz jakiś ?może tylna zębatka była kontrolowana fabrycznym przymiarem wzorcowym ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKoo Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Możesz robić co chcesz ze swoim motocyklem ale nie powinieneś pisać o takich podmiankach na forum motocykli z wyjątkiem Szkockiego Forum Oszczędnych Motocyklistów :biggrin: Spoko, moja opinia, każdy niech robi to co uważa za słuszne. Cytuj Strony internetowe i aplikacje www: www.seeyou.net.plAutomatyzacja produkcji, kartoniarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi