Draco Fisher Opublikowano 8 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2004 ...wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem Yamahy Virago 535, rocznik 1993 :mrgreen: Motocykl został niedawno sprowadzony z Niemiec. Kupiony od pierwszego właściciela :D Przebieg, (udokumentowany i jak najbardziej prawdziwy) 22.900 km.Pod względem technicznym Virago oceniam na bdb :D Trochę gorzej jest z wyglądem, gdyż motocykl był przez jakiś czas garażowany "pod chmurką" i pojawiły się lekkie ogniska korozji :?Ale przede mną długie zimowe wieczory, więc będę miał co czyścić polerować :) Pozdrawiam, D.F. p.s. Nie ma ktoś na zbyciu książki napraw (j.polski lub angielski) do w/w motocykla :?: Ewentualnie prosił bym o zapodanie jakiegoś linka, skąd można manuala ściągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartt Opublikowano 8 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2004 Witam! Lekka korozja to dobry pretekst aby odnowić lakier i może przy okazji zrobić malunek aerografem. Jakby coś to zapraszam www.airbrush.sga.pl Elementy można do mnie słać pocztą także nie ma konieczności zasuwać do Gdańska :DPozdrawiamBart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 8 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2004 Ooooo!Ale maszyna! I chociaż dalej wierny jesteś chopperkom - gratuluję!!!!Oby służył lepiej niż Intruz. Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 9 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2004 Gratulacje Draco :D 535 jest nie do zajechania :) Pierwsze co mogę Ci polecić to zmiana kierownicy na szerszą niż oryginalne "rogi" (ew. podgięcie tej którą masz) ale zwróć uwagę na linkę gazu - jest troszkę krótka i zbyt szerokiej kiery nie da się wstawić bez jej zmiany.Jeszcze tylko szyba i można śmigać :smile2: Jeśli chcesz instrukcję obsługi to mam skany z książki (nie są najlepszej jakości, ale zawsze) - daj namiar to prześlę - całość to 8,5MB pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarson Opublikowano 9 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2004 Draco gratuluje sam takim smigam - polecam tez spacerowki!! Ja w swoim mam tez wymieniona kierownice i poszerzony zbiornik. Musze zalozyc jeszcze szybe i dodatkowe lampy. Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 10 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2004 No, no, pogratulować i życzyć wielu udanych wypraw :mrgreen: Bardzo ładny motocykl :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x. Maślak Opublikowano 10 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2004 Jako zdeklarowany fan 535-ki, serdecznie gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco Fisher Opublikowano 10 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2004 Witam!!! Dzięki Panowie za miłe słowa :) Virago ma rzeczywiście niewielki przebieg i mam nadzieję, że przez kilka lat będzie mnie wozić bez większych problemów. Do Bartt'a:Na razie chcę zając się chromami i aluminium, żeby nadać jej dawny blask.Na lakier przyjdzie czas po Nowym Roku. Do Krasnala:Instrukcje obsługi dostałem wraz z motocyklem. Ja szukam Książki Napraw. Do Jarsona:Założyłeś zbiornik z innego motocykla, czy przerobiłeś oryginalny od 535?11l. to trochę mało, więc jesli chodzi o modyfikacje, to na pierwszy ogień pójdzie powiększenie zbiornika. Pozdrawiam, D.F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarson Opublikowano 10 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2004 Ja juz kupilem motocykl z takim zbiornikiem - ale z tego co wiem to jest przerobiony oryginal moim zdaniem lepiej wyglada i miesci teraz okolo 16l paliwa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekD Opublikowano 13 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2004 "p.s. Nie ma ktoś na zbyciu książki napraw (j.polski lub angielski) do w/w motocykla" Gratulacje - Virazka to niezawodny motocykl wiec ksiazka napraw pewnie nie bedzie Ci potrzebna. :) Ale jakbys cos konkretnie potrzebowal, to mam serwisowke do calej rodziny XV - w tym 535. Calej Ci nie skopiuje ale wybrany temat moge sprobowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 14 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2004 Czolem! No, Draco!Juz gratulowalem na zywca, ale pogratuluje i tu!Wypasiona maszynka :).No to teraz yno czekac na cieplejsze dni i kulamy sie gdzies razem :). GRATULACJE!!! Pozdrawiam PSA ja juz na tej Viagrze jechalem!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco Fisher Opublikowano 14 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2004 No to teraz yno czekac na cieplejsze dni i kulamy sie gdzies razem :( :) Jutro idę załatwiać rejestrację Virago :) Najpierw do Skarbówki złożyć VAT24.Potem 7 dni czekania na zaświadczenie o zwolnieniu z podatku, a potem do Urzędu po dowód tymczasowy i już mogę jeździć :D Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekz Opublikowano 14 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2004 No to gratulacje! 535 jest strasznie udanym modelem wiec pewnie bedziesz bardzo zadowolony. Jeden z poprzednich postow nasunal mi mysl, zeby moze przerobic zbiornik, bo ten oryginalny faktycznie jest malutki. Czy znacie kogos kto cos takiego wczesniej zrobil i nie spartolil roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KEITH_ Opublikowano 20 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2004 No i ja gratuluję zakupu.Składa się, że dużo wiem i mam do czynienia z tym sprzętem. Tylko czy te pojemności zbiornika paliwa wam się nie pomyliły?? Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar95 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2004 To i ja gratuluję. Zaczynałem od Virazki....i mam wiele miłych wspomnień:-)Niech Ci dobrze słuzy:-)Pozdrawiam,M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi