bigmike Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Cześć wszystkim! Jestem w trakcie kursu na kat. A i zastanawiam się nad wyborem pierwszego motocykla. Szukam czegoś w stylu naked/modern classic, co będzie odpowiednie na początek, ale jednocześnie sprawi frajdę z jazdy i dobrze brzmiało na niskich obrotach. Styl jazdy Rekreacyjny, chillowa jazda w różnych warunkach. Głównie trasy po Polsce, zarówno krótsze, jak i dłuższe. Nie interesują mnie turystyki ani sportowe motocykle. Doświadczenie Zerowe (nie licząc krótkich epizodów za dzieciaka). Budżet 15k, ewentualnie do 20k na sam motocykl. Pojemność/moc celuję w 400-650 cm³, moc około 50 KM. Zależy mi na lekkim, łatwym w prowadzeniu motocyklu, który pozwoli skupić się na technice jazdy, a nie walce z maszyną. Gabaryty 191 cm wzrostu, 108 kg, raczej mocno zbudowany i względnie proporcjonalnie w kontekście długości nóg do korpusu. Stan Raczej używany, ale jeśli coś sensownego znajdzie się w budżecie, to rozważę nowy. Utrzymanie Zależy mi na tym by motocykl był możliwie bezawaryjny. Preferencje Najbardziej podobają mi się nakedy w stylu modern classic (np. Triumph Scrambler 400x, Benelli Leoncino Trail), ale bardziej nowoczesne nakedy też są spoko (KTM Duke, Husqvarna Svartpilen). Inne modele, które biorę pod uwagę (oczywiście będę wdzięczny za wszelkie propozycje spoza listy): Ducati scrambler sixty2 Kawasaki Z400 Suzuki SV650 Honda CL500 Honda CB500F Yamaha MT-07 Jeśli ktoś miał któryś z tych motocykli i może coś doradzić, to będę wdzięczny za opinie! Może są jeszcze jakieś inne modele, które powinienem rozważyć? Dzięki za wszelkie sugestie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 12 godzin temu Administrator Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu No nie wiem, przy ponad 190 cm to raczej na wszystkich przytoczonych wyżej będziesz wyglądał trochę jak na psie. Nie możesz kupić czegoś masywniejszego ale tez i mocniejszego? X11, XJR, duży Fazer, itp. z klasykow oczywiście podaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi