Skocz do zawartości

BMW K75 co to warte ?

Rekomendowane odpowiedzi

Skombinowałem diodę i na kabelkach wpiąłem pod wtyczki wtryskiwaczy. Na zapłonie i rozruszniku miga czyli sygnał jest. A wtryski stoją. Wychodzi na to że wszystkie trzy. Teraz pytanie czy to jest rozbieralne ? naprawialne ? wymienialne jakieś zestawy naprawcze ? Czy jakaś myjka ultradźwiękowa może je zreanimuje ? czy szukać nowych/używanych ?

4 godziny temu, Piasek80 napisał:

Skombinowałem diodę i na kabelkach wpiąłem pod wtyczki wtryskiwaczy. Na zapłonie i rozruszniku miga czyli sygnał jest. A wtryski stoją. Wychodzi na to że wszystkie trzy. Teraz pytanie czy to jest rozbieralne ? naprawialne ? wymienialne jakieś zestawy naprawcze ? Czy jakaś myjka ultradźwiękowa może je zreanimuje ? czy szukać nowych/używanych ?

logo
ZAMKNIJ
ad

Wysłałem Ci namiary w prywatnej wiadomości.

Na szczęście obeszło się bez tego. Znajomy mechanik ma myjkę ultradźwiekową. Po zabiegu podpięte wtyczki, wężyki i od strzała 🙂 20 kilosów zrobiła na rozgrzewkę i olej z silnika poszedł a za nim filtr.

Termostat chyba nie trzyma bo na postoju pięknie się podnosi do pionowej pozycji ale w biegu "stygnie" i trzyma kawałek za niebieskim polem.

Opon potrzebuję bo te co na niej siedzą choć fabryczne nówki (jeszcze cycki mają), zużycia zero to niestety wartość jedynie jako przyciśnięcie plandeki na stercie drewna opałowego na zimę. DOT z 2014r 🙂

100/90 R18 przód

130/90 R17 tył

ABS wszystko się uruchomiło, płynu i odpowietrzenia potrzebowało i po pierwszym pełnym obrocie kół - pogasło wszystko samo. Sprawdzone - działa... oj baaaardzo szybko działa na tych plastikach.

To już pewnie dopiero przed jaką dłuższą trasą (tylko czy jeszcze się uda w tym sezonie...) ale nim ona dwa palące problemy:

1) opony musowo

2) uszczelniacze lag przednich bo już to trochę co wczoraj polatała i usmarowane rury. Tylko w ruch poszło. W 2-3 miejscach widać już na części pracującej lag ogniska korozji, purchle się porobiły. Robal albo kamień, 10 lat stania zrobiło swoje. I teraz pytanie czy da radę to jakoś chałupniczo doraźnie naprawić ? Nie wiem ? Spolerować ?