ernestZL Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Raz w życiu zrobiłem jajami dziurę w baku. Na R1 jak ambicje przerosły umiejętności. Gdybym wtedy miał taką drabinkę na baku to... Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Nie na darmo ludzie nazywają to KASTRATOR 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Fajny Junak, a mnie ciągle fascynuje, dlaczego ludziska tak skaczą na kopajkę... ? Junak prawidłowo wyregulowany, odpala z ćwierć obrotu kopniaka i bynajmniej nie skacząc... ;-)... Kolega ma możliwość sprawdzenia, jakoś to tak było, podprowadzało się pod kompresję , potem przy użyciu odprężnika delikatnie i z wyczuciem, letko ją przełamywało, ale nie puszczało kopajki, przytrzymując ją nogą, chyba właśnie po przełamaniu kompresji była ona w ćwierci obrotu ( możę się mylę, wszak już 20 lat Juncolka nie mam), teraz po puszczeniu odprężnika tylko energicznie naciskało się dźwignię- kopniaka i powinien palić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Jesli zaplon jest dobrze ustawiony to nie powinna oddawac, ale koledzy twoerdza ze zapalanie bez odproeznika niszczy z czzasem kolo zebate jedynki. Moj 84 letni znajomy o ktorym pisalem kiedys na forum odpala z kopa wszystkie swoe dosc wysoko sprezony angielskie jednocylindrowki w spsob opisany powyzej, a w jego grupie znajomych robia sobie nawet zawody na ten temat. Motocykli takich jak GoldStar czy Velocette Venom nie odpalisz w inny sposob, sa zbyt wysoko sprezone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 W mojej rodzinie krąży opowieść o wujku, który w szopie odpalał BSA650, tę z podwójnym rownoleglym tlokiem, no i kopka odbiła, podskoczył i walnął głową w niski dach szopki i coś tam sobie połamał. Podobno ta BSA została w skrzyni ukradziona z transportu kolejowego dla milicji - Adam, kojarzysz coś z takich opowieści? Były takie Besy? A wracając do Junaka jeździłem jako brzdąc z tatą siedząc na tym chromowanym bagażniku jako pasażer, jaj mi nie urwalo a wspomnienia z polnych (wówczas) dróżek wokół ulicy Sobieskiego pozostały gdzieś w tyle głowy do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opowiesci dziwnej tresci. 🙂 Oczywiscie ze byly, ja taka jedna mialem a teraz druga powoli buduje. Jednakowoz nigdy takich nie kupowano dla Milicji, tak ze wyglada to na skradziona prywatna przesylke. Marynarze najczesciej przywozili motocykle dla siebie bo mieli jako jedni z nielicznych mozliwosc ich zakupu. Mysle ze rowniez byl to model z lat 50 tych zwany A10, starszy od moich A65 z lat 60 tych. Jedna z roznic bylo to ze starsze modele mialy uklad zaplonowy oparty na iskrowniku z reczna regulacja przyspieszenia zaplonu ( mala dzwignia na kierownicy ). Jesli ta dzwignia byla w zlym polozeniu to oczywiscie zaplon byl przyspieszony i kopka potrafi oddac wowczas tak, jak to koledzy opisuja. Swoja droga bardzo ladny motocykl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 W dniu 25.01.2020 o 22:00, HunterM napisał: (..) To jest surowy motocyklizm, podstawy. Zapłon, olej i starter który każdemu lemingowi oderwie nogę przy próbie odpalenia. To jest ku*wa underground. Czopery przy tym to jakbyś porównywał nutelle ze smalcem ze skwarkami. O już się tak nie podniecaj 😉 ...Mam takiego ..1964r.. (drugiego z 65r. opchałem).. Jak mi się nudzi to się nim kulne.. 😉 Śmigam tym...z jedną łapą (lewą)...gaz na lewo przerzucony itp. I nie odpalam go jak Ty na filmiku ( junaka to się ku..z wyskoku pali, a nie kopie jak WSK 😞 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Chyba nie czytales postow na poprzedniej stronie. Ale jezeli chcesz go palic "z wyskoku" to twoja sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 (edytowane) Na filmie nie miałem jeszcze podłączonego odprężnika. Nie trzeba skakać po stopce wystarczy go przełamać po ZZ i odpali prawie bez wysiłku, jak to tu słusznie podniesiono. Majówka, więc dziś polatane Edytowane 1 Maja 2020 przez HunterM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Mojego Junaka odpalam nawet w kroksach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Gratulacje.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 3 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Nawyki z toru powodują że na rondach przycieram o asfalt podnóżkami. Muszę się opanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrio Opublikowano 6 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Hunter, jam twoich nóg myć niegodzien za jakość tej renowacji. Nie mam miejsca na drugi motocykl ale jak słyszę odgłos zdrowego silnika Janka to coś mi w "duszy" rezonuje. Nie potrafię przejść obojętnie obok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Powiem wam stało się. Dziś wyprzedziłem ścigacza. @marrio dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik1340 Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 To jak teraz nazywać Twojego Junaka? Ścinak Jugacz Takie propozycje 😉 Kozak Kolego!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi