chev chelios Opublikowano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Witam, Wybaczcie proste pytanie, ale po wielu latach motocyklowania za granicą, przeniosłem się do Polski. Jakie sklepy internetowe z artykułami serwisowymi (olej, świece, filtry, napęd) polecacie? Czy faktycznie należy unikać najtańszych pozycji na allegro w obawie o podróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 oleje i inne podstawowe rzeczy kupowałem o ile mnie pamięć nie myli w larssonie, ale to głównie dlatego że sklep sieciowy, miał jakiś wybór i zatowarowanie, a ja go miałem po drodze. motocyklowanie jeszcze parę lat temu było na tyle niszową aktywnością w Polsce, że małe sklepiki prowadzone na własną rękę miały z tym trudności (duża ilość towaru zamraża gotówkę właściciela). przeszkodą w zakupach przez allegro był (teraz chyba mniej) stosounkowo wysoki koszt przesyłek w porównaniu z ceną tańszych towarów. oczywiście dla olejów itp. problem podróbek jest istotny, ale czy rzeczywiście jest sens robić aferę z dodatkowych 10-20zł wydanych w jakimś stacjonarnym sklepie czy lokalnej hurtowni, dla świętego spokoju? jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Sklepów z olejami jest multum i chyba nie ma co dyskutować o wyższości jednego oleju nad drugim. Żeby wbić kij w mrowisko to napiszę, że ja do swoich motocykli zalewam oleje Lotos 😉 A co do sklepu ze świecami, fajkami itp. to szczerze polecam sklep http://swiece-zaplonowe.pl Mają po prostu wszystko. A jak nie mają to wystarczy napisać i ściągną. Bez problemu dostałem u nich fajki do 30 letniego motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chev chelios Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Jeszua Ja rozumiem, że warto kupić na miejscu ale olej to 30zl extra, świece po 10, filtr powietrza 20, więc za zwykły serwis zapłacę prawie 100zl więcej niż z allegro. Czy ryzyko podróbek an allegro jest faktycznie tak duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 owszem, tylko jak policzysz, że np. po jednej rzeczy ze sklepu, to dodatkowo zabulisz za wysyłkę 10-12 za paczkę na każdy zakup. o tym pisałem jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 legato-motocykle.pl Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 19 godzin temu, chev chelios napisał: Czy ryzyko podróbek an allegro jest faktycznie tak duże? Jest duże. Dotyczy to i asortymentu do motocykli, i do aut. Podrabiane są głównie rzeczy, których na rynku sprzedaje się dużo i są popularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chev chelios Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 oleje itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Ja kupuję od Petrostar Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 4 godziny temu, chev chelios napisał: oleje itp? Oleje przede wszystkim.. Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Ja również od petrostar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Dodam że mają konto na allegro 🙂 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 W dniu 27.01.2020 o 11:11, Natalia Cattiva napisał: Oleje przede wszystkim.. Aż trudno uwierzyć, że w hurtowniach potrafią się trafić podrabiane oleje. A potrafią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Swego czasu pracowalem na stacji i duza hurtownia dostarczala nam plyny i oleje. Nie wiedziec czemu kierowca pytal zawsze czy mamy jakies banki po olejach.... Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 9 minut temu, Croowab napisał: Swego czasu pracowalem na stacji i duza hurtownia dostarczala nam plyny i oleje. Nie wiedziec czemu kierowca pytal zawsze czy mamy jakies banki po olejach.... Może kolekcjonował...Jakiś czas temu zbierali po warsztatach opakowania po sprzęgłach i dwumasach. Warunek-nie zniszczone. A oleje z beczki to klasyka gatunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi