ks-rider Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Aygo, Yaris, Mazda 2 Mazda 3, Honda Civic, VW Polo ( ale drozsze bedzie ) UP. czy nawet pochodne koncernu VAG :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Hehe, nie był tylko jest! I nie Corsa a Polo ;) Limo sprawdź dobrze co posiadasz. Nie było nigdy Polo z silnikiem 1.2 poza tymi najnowszymi. :) Edytowane 25 Września 2017 przez Tommo Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quanti86 Opublikowano 25 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Aygo, Yaris, Mazda 2 Mazda 3, Honda Civic, VW Polo ( ale drozsze bedzie ) UP. czy nawet pochodne koncernu VAG :crossy:Wszystko z VAGa uważa za brzydkie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Limo sprawdź dobrze co posiadasz. Nie było nigdy Polo z silnikiem 1.2 poza tymi najnowszymi. :) Tommo, nie żartuj :). Ja mam 1.2 12V (9N) ale były i starsze wersje tylko 6-zaworowe (6N). Od ponad 20 lat klepią te silniki :D Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Zgadza się. Mój błąd. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Luz :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Używka cię nie interesuje? C1 z 2012 ale tylko 30 kilo przebiegu. Ponad 500 km od tankowania i jeszcze gdzieś 1/3 - 1/4 na wskaźniku. Żużu77, Cieszyn, R12RT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quanti86 Opublikowano 25 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Dziękuję ale w grę wchodzi tylko nowe auto z gwarancją dealera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Auto jest seryjnie na 17 alu. Zastanawia mnie tylko to spalanie. Dealer podaję śmieszne dane z rzędu 4-5l. Jestem ciekaw jak jest naprawę. Spoko. Ja miałem starszą wersja Micry i na trasie spokojnie 160 szła jak burza i wcale nie było wiru w baku.małe, lekkie auto i silnik 1.0 nie do zajechania Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Pomyśl o Kia Rio 1.2 84 KM. Ja kupiłem dla małżonki w 2015 r (mamy poprzednią wersję (Rio 3, jeszcze w wersji 85 KM), ale nowa (Rio 4) technicznie nie wiele się różni), miała wtedy do pracy 55 km w jedną stronę i też głównie autostradami/ekspresówkami. Autko w swoim segmencie jest chyba największe i ma bardzo fajny stosunek ceny do jakości i wyposażenia. Silnik jest wolnossący, co eliminuje problemy z turbinami i innymi gównami. Hydrauliczna regulacja luzów, rozrząd na łańcuchu. Jest to czterocylindrówka i ma fajną kulturę pracy, a do tego jest relatywnie cichy. Co do spalania, to autko zadowala się 5,5-6 l/100 km przy prędkościach do 120 km/h (wyższe wartości na tempomacie, niższe w trybie manualnym). W trasie zwykłymi krajówkami spokojnie zejdzie się poniżej 4,5 l/100km, a maks jaki zanotowaliśmy przez te prawie 3 lata to 6,89 w mieście (Poznań) i raz zimą (~-20 st. C) pod silny wiatr autostradą na tempomacie nonstop 140 km/h na odcinku około 350 km spaliła 7,1, ale tego wyniku już nie udało nam się powtórzyć w drodze powrotnej po kilku dniach kiedy nie było wiatru wzięła 6,3 l/100km. Masz do tego 7 lat gwarancji (lub 150.000 km), a auto cieszy się świetnymi opiniami pod względem bezawaryjności. U nas nie było żadnej usterki, a małżonka, zanim się przeprowadziliśmy, nakręciła 85 tys. km. Jeżeli o mnie chodzi mogę zdecydowanie polecić.Jeszcze dodam, że wszystkie dane spalania są obliczone na podstawie przebiegu i ilości wlanej benzyny - komputer pokładowy zaniża o mniej więcej 0,5 l, więc jak ktoś patrzy tylko na to, to spalania będą dla niego rewelacyjne :) Edytowane 26 Września 2017 przez zalmen3 Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) 20km ma dziennie autostradą w jedną czy w dwie strony? Pytam, bo to zasadnicza różnica. Przy 20km autostradą w jedna stronę + pewnie jakieś 5km poza wychodzi 50km dziennie i 1100 km miesięcznie. Odnośnie przekonania się ile co pali, to wejdź na stronę spritmonitor.de Tam masz dane wielu użytkowników i to realne a nie katalogowe. Pamiętam, że bardzo mało paliły Aygo, C1 i Peugeot chyba 107 czy jakoś tak z tymi silnikami 1.0 68KM, ale nie jestem pewien czy to dobry wybór na dojazdy autostradą. Z drugiej strony 20km to nie 200km i nie zmęczy się raczej hałasem czy też walką z wiatrem bocznym. Btw. Jeśli myślisz o Micrze, to ja bym spojrzał jeszcze na Note. Kosztują bardzo podobnie jeśli dobrze kojarzę a Note jest bardziej przestrzenny i ma większy bagażnik. Pozdr.F. Edytowane 27 Września 2017 przez filipr Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gasman Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Ja mojej kupiłem C4 cactus 1,2 i 110KM, i jest meeega zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Pomyśl o Kia Rio 1.2 84 KM. Ja kupiłem dla małżonki w 2015 r (mamy poprzednią wersję (Rio 3, jeszcze w wersji 85 KM), ale nowa (Rio 4) technicznie nie wiele się różni), miała wtedy do pracy 55 km w jedną stronę i też głównie autostradami/ekspresówkami. Autko w swoim segmencie jest chyba największe i ma bardzo fajny stosunek ceny do jakości i wyposażenia. Silnik jest wolnossący, co eliminuje problemy z turbinami i innymi gównami. Hydrauliczna regulacja luzów, rozrząd na łańcuchu. Jest to czterocylindrówka i ma fajną kulturę pracy, a do tego jest relatywnie cichy. Co do spalania, to autko zadowala się 5,5-6 l/100 km przy prędkościach do 120 km/h (wyższe wartości na tempomacie, niższe w trybie manualnym). W trasie zwykłymi krajówkami spokojnie zejdzie się poniżej 4,5 l/100km, a maks jaki zanotowaliśmy przez te prawie 3 lata to 6,89 w mieście (Poznań) i raz zimą (~-20 st. C) pod silny wiatr autostradą na tempomacie nonstop 140 km/h na odcinku około 350 km spaliła 7,1, ale tego wyniku już nie udało nam się powtórzyć w drodze powrotnej po kilku dniach kiedy nie było wiatru wzięła 6,3 l/100km. Masz do tego 7 lat gwarancji (lub 150.000 km), a auto cieszy się świetnymi opiniami pod względem bezawaryjności. U nas nie było żadnej usterki, a małżonka, zanim się przeprowadziliśmy, nakręciła 85 tys. km. Jeżeli o mnie chodzi mogę zdecydowanie polecić.Jeszcze dodam, że wszystkie dane spalania są obliczone na podstawie przebiegu i ilości wlanej benzyny - komputer pokładowy zaniża o mniej więcej 0,5 l, więc jak ktoś patrzy tylko na to, to spalania będą dla niego rewelacyjne :)kje są teraz zajebiste. Rio ma spory rozstaw osi co jest + w jeździe autosradą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quanti86 Opublikowano 28 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 20km ma dziennie autostradą w jedną czy w dwie strony? Pytam, bo to zasadnicza różnica. Przy 20km autostradą w jedna stronę + pewnie jakieś 5km poza wychodzi 50km dziennie i 1100 km miesięcznie. Odnośnie przekonania się ile co pali, to wejdź na stronę spritmonitor.de Tam masz dane wielu użytkowników i to realne a nie katalogowe. Pamiętam, że bardzo mało paliły Aygo, C1 i Peugeot chyba 107 czy jakoś tak z tymi silnikami 1.0 68KM, ale nie jestem pewien czy to dobry wybór na dojazdy autostradą. Z drugiej strony 20km to nie 200km i nie zmęczy się raczej hałasem czy też walką z wiatrem bocznym. Btw. Jeśli myślisz o Micrze, to ja bym spojrzał jeszcze na Note. Kosztują bardzo podobnie jeśli dobrze kojarzę a Note jest bardziej przestrzenny i ma większy bagażnik. Pozdr.F. 20km w jedną stronę. Ta Kia wygląda fajnie. W następnym tygodniu podjadę do ich salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quanti86 Opublikowano 11 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Pany jest wyprzedaż Suzuki Baleno. Silnik 1.2i GL benzyna. Warte to uwagi? Czy zostać przy Kia? Któreś z tych dwóch, Nissan odpadł ze względu na 3 cylindrową konstrukcję silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi